تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۸

تهران - ایرنا - شیوع کرونا در کشورهای آمریکای لاتین، همزمان با دیگر نقاط جهان، ادامه دارد و تاکنون بیش از ۵۱ هزار نفر در کشورهای این منطقه به این ویروس مبتلا شده‌اند و بیش از ۲۸۰۰ نفر فوتی داشته است.

به گزارش خبرگزاری پرنسالاتینا، برزیل همچنان با ۱۹ هزار و ۹۴۳ مبتلا و یک هزار و ۷۴ فوتی بالاترین آمار را در میان کشورهای آمریکای لاتین دارد.

با توجه به تداوم شیوع کرونا در برزیل، برخی کارشناسان و منتقدان از سیاست‌های دولت ژائیر بولسونارو رئیس‌جمهوری این کشور در مقابله با این ویروس انتقاد کرده‌ و معتقدند اقدامات این دولت در کنترل کرونا موثر نبوده است.

دومین کشور این منطقه با بیشترین شمار مبتلایان اکوادور ( هفت هزار و ۱۶۱ مورد) با ۲۹۷ فوتی و سومین کشور شیلی با شش هزار و ۵۰۰ مورد ابتلا و ۶۵ فوتی بوده است.

کشورهای بعدی آمریکای لاتین با بیشترین میزان ابتلاء به ترتیب پرو (۵۸۹۷ مبتلا- ۱۶۹ فوتی)، مکزیک( ۳۸۴۴ مبتلا– ۲۳۳ فوتی) ،پاناما (۲۹۷۴ مبتلا– ۷۴ فوتی)، کلمبیا ( ۲۴۷۳ مبتلا– ۸۰ فوتی) و آرژانتین( ۱۹۷۵ مبتلا- ۸۲ فوتی) مورد است.

تداوم فاصله‌گذاری اجتماعی در کوبا

در همین حال دولت کوبا روز گذشته( جمعه) ضمن اعلام اتخاذ تدابیر جدید برای مقابله با کرونا اعلام کرد که موثر بودن این تدابیر به مسئولیت‌پذیری شهروندان و تداوم انزوای اجتماعی نیازمند است.

کارشناسان در حالی اعلام کردند که کوبا هنوز به اوج شیوع کرونا نرسیده که میگل دیاز کانل رئیس‌جمهوری این کشور بر تشدید فاصله‌گذاری اجتماعی تاکید کرد. وی گفت، دولت هاوانا تدابیر جدیدی برای کاهش فعالیت مردم خارج از منازلشان و همچنین در دسترس قرار دادن کالاهای اساسی برای شهروندان اتخاذ کرده است.

مکزیک و خرید تجهیزات پرشکی از آمریکا و چین

 آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس‌جمهوری مکزیک اعلام کرد که کشورش به دنبال  تجهیزات پرشکی بیشتر از آمریکا و چین برای مقابله با شیوع کرونا است.

ابرادور تصریح کرد که دو روز پیش با دونالد ترامپ تلفنی گفتگو کرده و از وی خواسته واشنگتن به مکزیک تجهیزات پرشکی بیشتری بفروشد.

رئیس‌جمهور مکزیک همچنین گفت که با همتای چینی خود نیز در مورد روند مقابله با کرونا مذاکره کرده و از پکن به خاطر فروش تجهیزات پزشکی به مکزیک نیز قدردانی کرد.

ضربه سخت کرونا به اقتصاد اکوادور

لنین مورنو رئیس‌جمهوری اکوادور روز گذشته از باز شدن یک حساب بانکی مختص کمک‌های بشردوستانه با حمایت شرکت‌ها و شهروندان در مسیر مقابله با کرونا خبر داد.

وی افزود: شیوع کرونا در یک مقطع حساس به ما ضربه سختی زد؛ زمانیکه ما پس از یک بحران اقتصادی شدید به دنبال احیای اقتصادمان بودیم. همه‌گیری این ویروس زمانی آغاز شد که ما بودجه مازاد برای مقابله با ان نداشتیم.

تمدید وضعیت قرنطینه شهرهای بزرگ آرژانتین

از سوی دیگر آلبرتو فرناندز رئیس‌جمهوری آرژانتین اعلام کرد که وضعیت قرنطینه در این کشور تا ۲۷ آوریل( ۸ اردیبهشت) تمدید می‌شود و این شرایط فقط در شهرهای بزرگ با جمعیت زیاد اجرایی خواهد شد.

فرناندز افزود: اوضاع شیوع کرونا در شهرهای بزرگ همانند روزهای گذشته بوده و تصمیم گرفتیم شرایط قرنطینه را تمدید کنیم.

وی تصریح کرد که فعالیت عادی بانک‌ها از روز دوشنبه از سر گرفته می‌شود البته تمامی عوامل آنها و مردم باید امور بهداشتی را به طور جدی رعایت کنند.