تارنمای خبری آمریکایی «ریل کلیر پالیتکس» (realclearpolitics ) روز شنبه نوشت: ترامپ روز جمعه (۲۳ فروردین) در نشست خبری کاخ سفید گفت: تصمیمی برای بازگشایی فعالیتهای اقتصادی در آمریکا گرفته است؛ تصمیمی که یکی از بزرگترین و دشوارترین تصمیمها در طول عمرش بوده و فقط به خدا امید بسته که کاری درست باشد.
بنابراین گزارش، درحالی که ترامپ هنوز تاریخ مشخصی برای بازگشایی فعالیتهای اقتصادی در آمریکا اعلام نکرده اما «کار گروه اقتصادی» که به همین منظور در کاخ سفید تشکیل شده به دنبال یافتن راههایی است تا بخش عمدهای از اقتصاد آمریکا تا اول ماه مه (۱۲ اردیبهشتماه) گشایش یابد.
رئیس جمهوری آمریکا در نشست خبری روز گذشته (جمعه) در کاخ سفید گفت: ماندن در خانه هم به مرگ منجر میشود که برای این کشور بسیار ناراحت کننده است؛ اگر به آمارها نگاه کنید میبینید که مرگهای مختلفی بر اثر خانه ماندن رخ داده است؛ بنابراین این یک تصمیم بزرگی است، همانطوری که گفتم، این بزرگترین تصمیمی است که میخواهم بگیرم.
ترامپ که تا پیش از همهگیری ویروس کرونا در آمریکا، قدرت اقتصادی این کشور را برگ برنده خود میدانست، اکنون با افزایش بیسابقه بیکاری به بیش از ۱۶ میلیون نفر و درخواست ۶ میلیون و ۶ هزار کمک بیکاری مواجه است؛ این موضوع همچنین بر انتخاب دوباره او در صورت برگزار شدن انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در زمان مقرر، تاثیر گذارده است.
ضرر اقتصادی ناشی از تعطیلی واحدهای اقتصادی کوچک و بزرگ در آمریکا هر ساعت هزینه گزافی برای دولت فدرال و اقتصاد آمریکا به همراه دارد.
ترامپ بر سر دوراهی بازگشایی فعالیتهای اقتصادی و یا نجات جان انسانها قرار دارد؛ دکتر «آلبرت فائوچی» مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا، در نشست خبری کاخ سفید، با هشدار نسبت به هرگونه بازگشایی کشور، گفته بود که بازگشتن به حالت عادی در آمریکا باید تدریجی و زمانی انجام شود که بتوان همه افراد را در برابر این ویروس محافظت کرد.
بنابراین گزارش، ترامپ در مورد تصمیمی که در این زمینه خواهد گرفت به خبرنگاران گفت: اما ما میتوانیم دو میلیون نفر، یک میلیون نفر و یا نیم میلیون نفر را (بر اثر ویروس کرونا) از دست دهیم؛ قرار است تصمیم بزرگی بگیرم و تنها امیدم به خداست که این تصمیم درستی باشد.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ که تا پیش از همهگیری ویروس کرونا در آمریکا خطر آن را برای آمریکاییها ناچیز میشمرد اکنون شاهد گسترش آن در سراسر ایالات متحده بوده که اقتصاد آن را به نوعی خاموش ساخته است؛ به گونهای که ناگزیر شد بسته کمکهای مالی بیسابقه ۲.۲ تریلیون دلاری را به امضا رساند، مبلغی که به گفته کارشناسان نمیتواند چارهساز و اثرگذار باشد.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان اکنون به یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسیده که آمریکا با بیش از ۵۰۲ هزار مبتلا و نزدیک به ۱۹ هزار جان باخته، در صدر کشورهای جهان قرار گرفته است.
**۱۳۰۲** 2023