ظفر افشون، شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: البته این بدان معنا نیست که همه چیز به طور کامل فراهم است و نیاز نیست کاری در استان انجام شود و قطعا کارهای بسیاری باید انجام داد اما اگر از ظرفیتهای موجود به خوبی استفاده کنیم میتوانیم در مسیر جهش تولید گامهای اساسی برداریم.
وی ادامه داد: هرچه ظرفیتها و امکانات موجود کاملتر باشد اهداف مد نظر رهبر معظم انقلاب در نامگذاری سال نیز سریعتر و کاملتر محقق خواهد شد و بنابراین تحقق و عملیاتی شدن برخی برنامهها و زیرساختها را باید با توان بیشتری دنبال کنیم.
او اظهار داشت: از جمله این برنامهها و زیرساختها ساخت خطوط ریلی شیراز - بندرعباس، شیراز - بوشهر، شیراز - عسلویه و شیراز - اهواز است که به عنوان نیازهای حیاتی استان باید با جدیت دنبال شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، شناخت ظرفیت معادن فارس را به عنوان یکی از پتانسیلهای این استان مهم توصیف کرد و افزود: به رغم اهمیت این حوزه، هنوز یک نقشه جامع از معادن استان در اختیار نداریم که در کدام نقطه استان اکتشاف و شناسایی انجام شده است.
افشون اضافه کرد: وقتی بحث جهش در تولید مطرح میشود به معنای پیشرفت و تحرک حداقل ۲ برابری نسبت به گذشته است و بنابراین باید به همان میزان ظرفیتها را نیز تقویت کنیم و به کاربگیریم.
وی تعداد واحدهای صنعتی موجود در استان فارسرا افزون بر چهار هزار واحد دانست و گفت: تقریبا ۹۰ درصد از این واحدها کمتر از میزان ظرفیتشان کار میکنند که اگر بتوانیم این ظرفیتهای خالی را که تمام زیرساختهایشان از جمله گاز، آب و برق فراهم است و مجوز تولید و بهرهبرداری را نیز دریافت کردهاند به کار گیریم شاهد جهش قابل توجهی در امر تولید در استان خواهیم بود.
او اظهار داشت: یکی از نیازهای اصلی و عمومی این واحدها سرمایه در گردش است که بانکها باید با مشارکت در تحقق شعار سال تسهیلاتی را با سود متعادل و مناسب در اختیار بخش خصوصی قرار دهند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: از بانکها انتظار داریم که نسبت به سال گذشته و برای تحقق شعار امسال فعالیت بیشتری داشته باشند و تسهیلات مورد نیاز سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی را در مدت زمان کوتاهتر و با پروسه اداری کمتر تامین و پرداخت کنند.
افشون افزود: از آنجا که بازار هدف تولیدات کشور بازار داخلی است، لذا ضرورت دارد که ابتدا زنجیرههای داخلی را شناسایی و نسبت به قطع وابستگی به واردات اقدام کنیم و نیازهای کشور و استان را از طریق افزایش تولیدات داخل تامین کنیم.
وی ادامه داد: امروز به رغم اینکه در کشور توان ساخت قطعات مورد نیاز بخشهای مختلف پتروشیمی، نفت و گاز، صنایع لبنی و صنایع تبدیلی وجود دارد،نگاه برخی از ماموران خرید همچنان به قطعات خارجی است که این نگاه باید تغییر کند و به سمت تولیدات داخل سوق یابد.
او اضافه کرد: قطعا بخشی از افزایش تولیدی که در کشور در نتیجه جهش تولید حاصل خواهد شد باید از کشور صادر شود و به همین دلیل لازم است که سیاستهای صادراتی را نیز نسبت به گذشته روانتر و آسانتر پیشبینی کنیم و موانع پیشروی صادرات در تا جایی که ممکن است برداریم.
افشون گفت: در این مسیر بخش عظیمی از بار این مسئولیت بر دوش بخش خصوصی است و ما نیز به عنوان بخش دولتی باید تسهیلگر باشیم و بانکها نیز با قرار گرفتن در کنار بخش خصوصی و تامین نقدینگی مورد نیاز آنها کمک کنند که روند حرکت چرخ تولید کشور شتاب گیرد.
وی افزود: بانک ها باید سختگیریهای بیمورد را کنار بگذارند و به بخش خصوصی اعتماد کنند و فعالان بخش خصوصی نیز باید بکوشند تا جایی که برای آنها مقدور است وثیقه ها و تضمینهای مورد نیاز بانکها را تامین کنند.
او ادامه داد: البته تامین برخی از خواستههای بانکها از جمله تامین وثیقه خارج از طرح برای تولید کننده و بخش خصوصی آسان نیست و انتظار است سیستم بانکی با همکاری بیشتر نقدینگی مورد نیاز بخش خصوصی را فراهم کند.
افشون گفت: در این مسیر بخش دولتی هم بیکار نخواهد بود و چه در سطح ملی و چه استانی برنامهریزیهایی انجام شده و تداوم خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۸
شیراز- ایرنا- سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، با اشاره به نامگذاری امسال به نام جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: زیرساختهای لازم برای تحقق این شعار در استان فارس فراهم است.