ساری - ایرنا - شهرداری رویان با موافقت شورای اسلامی این شهر اجاره ماه‌های اسفند و فروردین واحدهای تجاری تحت مالکیت این نهاد را به مستاجران بخشید.

شیوع کرونا کسب و کارهای زیادی را با خسارات جدی مواجه کرد و از میزان درآمد بسیاری از اقشار کاست. این موضوع بویژه در شهرهای گردشگرپذیر که کسب و کار آن‌ها وابسته به گردشگری است، مشکلات زیادی را برای اقشار مختلف ایجاد کرده است. به همین دلیل از اسفند ماه توسط برخی مالکان واحدهای تجاری و مسکونی در سراسر کشور اجاره یک یا دو ماه را به مستأجران بخشیدند.

 شهرداری رویان نیز اخیراً در اقدامی برای حمایت از کاسب‌های آسیب‌دیده از شیوع کرونا و طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، پیشنهاد بخشودگی اجاره ماه‌های اسفند و فروردین واحدهای تجاری تحت مالکیت این نهاد را به شورای شهر رویان ارائه کرد که در نخستین جلسه رسمی شورای شهر رویان به تأیید اعضای پارلمان این شهر رسید.

خسارت کرونا به اقتصاد رویان

شهردار رویان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفت: پس از شیوع کرونا و محدودیت‌های ایجاد شده بسیاری از کسبه شهر رویان به دلیل ممنوعیت فعالیت با خسارات مالی زیادی مواجه شدند. رویان شهری گردشگرپذیر است و اقتصاد مردم آن نیز به شکل پررنگی به گردشگری وابسته است.

جعفر حسین‌زاده افزود : بسیاری از واحدهای تجاری این شهر به طور مستقیم با حضور گردشگران ارتباط دارند. اما شیوع کرونا در روزهایی که بخش زیادی از اقتصاد کسبه رویان در این روزها تأمین می‌شود باعث شد که شهروندان مانند سایر نقاط کشور با مشکلات زیادی مواجه شوند.

وی افزود: شهرداری رویان حدود ۱۰۰ واحد تجاری در بازار ماهی، بازار بزرگ و پارک جنگلی دارد که به صورت استیجاری در اختیار کسبه مختلف قرار گرفته است و اجاره این واحدها نیز بخشی از درآمد پایدار شهرداری محسوب می‌شود. اما شرایط بد اقتصادی و ناشی از شیوع کرونا سبب شد که در شهرداری و شورای شهر تصمیم بگیریم اجاره ۲ ماه این یکصد واحد استیجاری از مستأجران دریافت نشود.

شهردار رویان با بیان این که اعضای شورای شهر رویان از این پیشنهاد استقبال کردند و آن را به تصویب رساندند، اظهار کرد: هر چند که در تأمین منابع درآمدی با محدودیت‌هایی مواجه هستیم، اما معیشت یکصد خانوار با فعالیت همین واحدها در شهر رویان تأمین می‌شود. اما این کسبه که همواره در انجام تعهدات مالی همکاری خوبی با شهرداری دارند، در این ۲ ماه هیچ فعالیتی نداشتند. هنوز هم رفت‌وآمدها در شهر کم و واحدهای آن‌ها تعطیل است.

چشم‌پوشی شهرداری از ۲ میلیارد ریال اجاره

این مسئول تصریح کرد: شهرداری و شورای شهر رویان در راستای تعهد به مسئولیت اجتماعی این تصمیم را اتخاذ کرد و امیدواریم که در سایر شهرهای استان نیز شهرداری‌ها از کسبه زیان دیده به این شکل حمایت کنند. قطعا اگر در هر شکل دیگری نیز امکان حمایت از سایر شهروندان برای شهرداری و شورای شهر وجود داشته باشد حمایت را دریغ نخواهیم کرد.

حسین‌زاده با اشاره به جمع مبلغ بخشودگی اجاره این ۲ ماه از سوی مدیریت شهری رویان خاطرنشان کرد: رقم اجاره واحدها متفاوت است. اما اعلام شد که محدودیتی در بخشودگی اجاره واحدها وجود ندارد و مستأجر هر واحدی که در این ۳ بازار تحت مالکیت شهرداری قرار دارد از این معافیت ۲ ماهه برخوردار است. در مجموع درآمد شهرداری از اجاره این واحدها طی ۲ ماه اسفند ۲ میلیارد ریال بود که بخشیده شد.

حسین‌زاده همچنین از بخشودگی دیگر پیشنهادی شهرداری و تصویب شده توسط شورای شهر رویان خبر داد و گفت: طرح پیشنهادی دیگر شهرداری محاسبه عوارض پذیره مانند عوارض صدور پروانه ساختمانی در ۳ ماه نخست سال جاری با تعرفه عوارض سال ۱۳۹۸ است که این طرح نیز با همراهی اعضای شورای شهر به تأیید رسید.

اقدامات پیشگیرانه در شهر

شهردار رویان درباره اقدامات انجام شده شهرداری برای پیشگیری از شیوع کرونا و مقابله با این ویروس در رویان گفت: بر اساس ابلاغیه‌ها و دستورالعمل مانند سایر شهرداری‌ها از ابتدای وضعیت ایجاد شده تا امروز به جز روزهای بارانی، ضد عفونی همه نقاط شهر صبح و شب انجام می‌شود. اکیپ‌های جهادی نیروهای مردمی هم با ادوات و امکانات در ضد عفونی شهر به ما کمک می‌کنند.

وی با اشاره به همراهی نیکوکاران با شهرداری و فعالیت‌های مشارکتی در رویان اظهار کرد: با همراهی نیکوکاران رویان توانستیم اقدامات خوبی در رویان انجام دهیم. حدود ۸ هزار ماسک استاندارد پارچه‌ای از منابع درآمدی شهرداری و کمک‌های نیکوکاران تهیه شد که همراه با ۲۵۰۰ محلول ضدعفونی کننده دست و همچنین محلول ضد عفونی کننده سطوح بین تمام شهروندان توزیع شد.

شهردار رویان با بیان این که در این طرح به صورت خانه به خانه به تمام شهروندان این اقلام بهداشتی تحویل داده شد، گفت: با کمک نیکوکاران شهر بخشی از اقلام مورد نیاز درمانگاه رویان شامل تب‌سنج، لباس ویژه کادر درمانی، دستکش، ماسک و الکل جمعا به مبلغ حدود ۷۰ میلیون ریال تهیه شد و در اختیار درمانگاه قرار گرفت. از همین محل یک دستگاه تب‌سنج دیجیتال هم خریداری شده که قرار است فردا به ایستگاه اورژانس رویان اهدا شود.

انسجام مردم، شهرداری و شورای شهر

این مسئول درباره اقدامات انجام شده ویژه ناوگان حمل‌ونقل شهری رویان اظهار کرد: از نخستین روزهای اسفند برخی اقلام بهداشتی در اختیار رانندگان تاکسی شهر قرار گرفت و دوره‌های ویژه خودمراقبتی و نکات بهداشتی ویژه کرونا برای رانندگان تاکسی برگزار شد.

حسین‌زاده یادآور شد: یکی از اقدامات شهرداری رویان در این زمینه راه‌اندازی ایستگاه رایگان ضدعفونی خودروها در این شهر بود که به مدت ۲ هفته همه خودروها با قرار گرفتن در یک محفظه ایجاد شده و پاشیدن محلول ضدعفونی می‌شدند.

شهردار رویان ضمن قدردانی از همه شهروندان رویان بابت رعایت نکات بهداشتی و جدی گرفتن توصیه‌های ایمنی، از نیکوکاران این شهر و نیروهای جهادی که در قالب گروه‌های مردمی، شهرداری را در ارائه خدمات به مردم همراهی کردند قدردانی کرد و گفت: هر جا که برای انجام اقدامات ضروری در شهر مانند ضدعفونی یا توزیع اقلام بهداشتی به کمک نیاز داشتیم جوانان و نیروهای جهادی رویان پای کار آمدند و حمایت کردند.

وی افزود: نقش اعضای شورای شهر در ارائه این خدمات و انجام اقدامات لازم بسیار پررنگ است. خوشبختانه اعضای شورای شهر رویان طی مدت ۴ ماهه حضورم در این شهرداری با حمایت از شهرداری، تفویض اختیار در تصمیم‌گیری، نظارت درست و دقیق بر فعالیت شهرداری و همراهی برای تصویب طرح‌های پیشنهادی به بهبود ارائه خدمات به شهروندان کمک زیادی کرده است. اگر در فرآیند اجرایی امور شهری رضایتی دیده می‌شود حاصل همراهی اعضای شورای شهر رویان است.

شهر ساحلی رویان یکی از شهرهای شهرستان نور است که با حدود ۸ هزار نفر جمعیت از نقاط مورد توجه گردشگران در مازندران محسوب می‌شود و بخش مهمی از اقتصاد آن به گردشگری وابسته است.