همدان- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: حوزه خدمات و گردشگری این استان بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا متحمل شدند.

ظاهر پورمجاهد روز شنبه در نشست اعضای ستاد پیشگیری، کنترل، و مقابله با کرونا اظهار داشت: مشاغل زیر مجموعه سازمان جهادکشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و میراث فرهنگی وگردشگری بیشترین ضربه را از شیوع کرونا دیدند.

وی اضافه کرد: حمایت از ۱۰ رسته شغلی متاثر از کرونا شامل مراکز تولید و توزیع غذای آماده، رستوران ها، تالارهای پذیرایی، اغذیه فروش ها، مراکز مربوط به گردشگری، هتل ها، هتل آرپارتمان ها

، حمل و نقل عمومی درون و برون شهری، دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی، تولید و توزیع پوشاک، تولید کیف و کفش، مراکز توزیع آجیل و خشکبار، باشگاه ها و مجتمعهای فرهنگی، مراکز و مجتمع های فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانه ای و تولید و فروش صنایع دستی مورد تاکید دولت است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان ادامه داد: در این راستا جلسات متعدد با دستگاه های اجرایی و تشکل های غیر دولتی نظیر اتاق بازگانی  همدان برگزار شد تا از آنها برای شناسایی مشاغلی که در این ۱۰ رسته نبوده ولی متاثر از کرونا هستند کمک بگیریم.

پورمجاهد مثال زد: گلخانه ها، گل های زینتی و مرغ داری ها به علت شیوع کرونا آسیب و خسارت های زیادی دیدند درحالیکه در جمع این ۱۰ رشته شغلی مورد حمایت دولت نیستند بنابراین اسامی این مشاغل جمع بندی و به تهران برای تصمیم گیری ارسال می شود.

وی با بیان اینکه ۴۲ درصد شاغلان در بخش خدمات و گردشگری فعال هستند اضافه کرد: واحدهای متاثر از کرونا باید از نظر تعداد، شمار شاغلان و موارد آسیب باید مشخص شود و برای اینها سناریو و نقشه اجرایی برای پیگیری مشخص شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان بیان کرد: تاکنون در سامانه دریافت بیمه کاری بیش از ۹ هزار ۲۰۰  همدانی نامنویسی کردند که پس از پالایش های صورت گرفته مشخص شد چهار هزار و ۳۰۰ نفر استحقاق دریافت بیمه بیکاری هستند.

پورمجاهد پیش بینی تنفس سه ماهه برای پرداخت اقساط وام های قرص الحسنه، جریمه نشدن در صورت تاخیر در پرداخت اقساط بانکی، بی اثر بودن چک های برگشتی، لحاظ نشدن جریمه برای بیمه نامه در صورت تاخیر در تمدید از جمله شرایط پیش بینی شده برای حمایت از بخش تولید و اقتصاد است.

وی گفت: در ستاد تنظیم بازار برنامه ریزی مناسبی در حوزه کالای اساسی به ویژه تهیه لوازم بیمارستانی و اقلام بهداشتی صورت گرفت که بعد از برگزاری ۲۰ جلسه و ارتباط با تشکل های بخش خصوصی و همکاری با فرمانداری و سازمان صمت ، تقسیم کار بین دستگاه ها و شهرستان ها شد. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان ادامه داد: امروز نیازهای استان برآورد و اقلام مورد نیاز بیمارستانی تامین شده است و بسیاری از واحدها میزان تولید را افزایش داده یا خط تولید خود را تغییر دادند، تعدادی هم با رفع مشکل به چرخه تولید بازگشته همچنین چند شرکت دانش بنیان برای تامین اقلام مورد نیاز وارد شدند.

پورمجاهد یادآوری کرد: نیاز اصلی مردم در مقطعی ماسک بود که دست کم ۶۰ واحدهای تولیدی، کارگاه های صنعتی و صنفی فعال شد و گروه های جهادی در شهرستان ها هم برای رفع این مشکل بسیج شدند.

وی فزود: در حوزه صنعتی یک واحد تولیدی میزان تولید خود را از تولید ۴۰ هزار عدد ماسک به ۸۰ هزار عدد در روز افزایش داد و یک واحد تولیدی نیز با تغییر مکان واحد توانست ماسک مورد نظر و تایید دانشگاه علوم پزشکی را تامین می کنند. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان بیان کرد: هم اینک میزان تولید  ماسک در همدان به چهار میلیون و ۵۰۰ هزار عدد رسیده است که یک میلیون عدد آن در اختیار سازمان صنعت، معدن و تجارت بوده و می تواند در مکان های مورد نیاز توزیع کند.

کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تاکنون ۷۰ هزار و ۲۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و  تعداد جان باختگان کرونا در کشور به چهارهزار و ۳۵۷ نفر رسیده است.