تهران – ایرنا – آمریکا پاییز ۲۰۱۹ تسلیحات هسته‌ای مستقر در پایگاه هوایی بوخل آلمان را به‌طور مخفیانه مدرنیزه کرد.

به گزارش روز شنبه نشریه اشپیگل، نیروی هوایی آمریکا اواخر اوت ۲۰۱۹ حدود ۲۰ قبضه سلاح هسته ای ب – ۶۱ را با هواپیمای ترابری نظامی از پایگاه هوایی بوخل به آمریکا منتقل کرد تا نرم افزارهای جدیدی را روی آن نصب کند.

هواپیمای حامل این محموله به شاخه ترابری هوایی ‌۶۲‌ام در شهر تاکومای ایالت واشنگتن تعلق داشت، تنها اسکادران آمریکایی که مجاز است تسلیحات هسته ای و اجزای آن را حمل و نقل کند.

دولت آمریکا اندکی قبل از طرح مدرنیزه کردن این تسلیحات، آلمان را مطلع کرد.

بمب های مستقر در پایگاه بوخل، بخشی از تسلیحات مربوط به توافقی در نظر گرفته می شود که به کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که سلاح هسته ای ندارند، امکان می دهد در برنامه ریزی و آموزش برای استفاده از این نوع سلاح مشارکت داشته باشند.

آلمان و آمریکا هیچ یک به طور رسمی استقرار این بمب ها در پایگاه مزبور را مورد تائید قرار نداده اند.

پارلمان آلمان (بوندستاگ) در سال ۲۰۱۰ به برچیدین بمب های هسته ای آمریکا از آلمان رای داد.

در سال ۲۰۱۷، «اولریخ دمر» معاون سخنگوی دولت آلمان از استقرار سلاح هسته ای در خاک آلمان دفاع کرد و گفت: این تسلیحات برای بازدارندگی هسته ای، مورد نیاز است.

وی گفت: باید متوجه باشیم که برخی کشورها هنوز سلاح هسته ای را ابزاری برای درگیری نظامی تلقی می کنند و تا زمانی که این مساله به قوت خود باقی است، تهدیدی متوجه آلمان است، از اینرو استقرار این تسلیحات در کشور برای بازدارندگی هسته ای ضروری است.

وی در عین حال تاکید کرد: معتقدیم که مذاکره و گفت و گو با کشورهای برخوردار از سلاح هسته ای، تنها راه درست است.

این در حالی است که ایده میزبانی از تسلیحات هسته ای آمریکا در آلمان با مخالفت های بسیاری روبه رو شده است.

سیاستمداران برلین در سال ۲۰۱۹ زمانی که «ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در آلمان پیشنهاد خارج کردن نیروهای آمریکایی از آلمان را مطرح کرد، از طرح خروج تسلیحات هسته ای ایالات متحده از آلمان حمایت کردند.

«دیتمار بارچ» عضو پارلمان آلمان در آن زمان گفت: سفیر آمریکا درست می گوید، مالیت دهندگان آمریکایی نباید بهای نیروهای آمریکا در آلمان را پرداخت کنند.

بارچ افزود: مالیات دهندگان آمریکایی همچنین نباید هزینه استقرار تسلیحات هسته ای در آلمان را متقبل شوند. اگر آمریکایی ها نظامیان شان را از آلمان خارج کنند، باید تسلیحات هسته ای شان را نیز با آنها بیرون برند.

گزارش اشپیگل در حالی منتشر شد که چندی پیش اخباری مطرح بود مبنی بر اینکه آمریکا قصد دارد تسلیحات اتمی اش در آلمان را در آینده ای نزدیک به روزرسانی کند.