اسلام‌آباد - ایرنا - آمار رسمی مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در پاکستان با ثبت ۲۲۳ مورد جدید از پنج هزار نفر عبور کرد و تاکنون ۸۱ نفر نیز بر اثر این بیماری جان باختند.

رسانه‌های پاکستانی بامداد یکشنبه گزارش دادند: سرعت جهشی ابتلا به کرونا در شهرهای این کشور همچنان ادامه دارد و طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۴ نفر نیز جان خود را از دست دادند.

پایگاه اطلاع رسانی ستاد عملیات و مدیریت مبارزه کرونا در پاکستان اعلام کرد: ۵۰ بیمار کرونایی در شرایط بحرانی قرار دارند و تاکنون ۷۶۲ نفر نیز موفق شدند این ویروس را شکست داده و به وضعیت پایدار برسند.

ایالت پنجاب پاکستان با ۲ هزار و ۴۱۴ مورد ابتلا به کرونا در صدر ایالات درگیر با این بیماری قرار دارد. ایالات سِند، خیبرپختونخوا، بلوچستان، گلگیت بلتستان و منطقه کشمیر تحت کنترل دولت پاکستان نیز به ترتیب بیشترین موارد ثبت بیماران کرونایی را دارند.

بیشتر شهرهای پاکستان از جمله لاهور، اسلام‌آباد، پیشاور و مناطق مختلف ایالات پنجاب و سِند درگیر ویروس کرونا هستند اما مسئولان ایالتی از شدت سرعت شیوع این بیماری در شهر "کراچی" خبر می‌دهند.

رسانه‌های پاکستانی به نقل از مقامات ایالت سِند گزارش دادند: عدم رعایت تمهیدات بهداشتی و بی‌اعتنایی به طرح فاصله‌گذاری اجتماعی باعث انتقال این ویورس از افرادی که تاکنون شناسایی نشده بودند، به دیگر افراد شده‌است.

نگرانی مقامات پاکستانی در کراچی و سایر شهرهای ایالت سِند نسبت به گسترش شیوع کرونا افزایش یافته و آنان تصمیم دارند تا محدودیت‌ها را تشدید کرده و ضریب تدابیر برای فاصله‌گذاری اجتماعی را بالا ببرند.

در اسلام‌آباد پایتخت پاکستان نیز ۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شد که به این ترتیب شمار بیماران به ۱۱۳ نفر افزایش پیدا کرد.

هفته گذشته هیاتی از کارشناسان و متخصصان چینی که برای تبادل نظر با همتایان پاکستانی در زمینه مدیریت ویروس کرونا به این کشور سفر کرده‌ بودند، سرعت شیوع این بیماری در پاکستان را در مقایسه با چین بسیار زیاد و موجب نگرانی عنوان کردند.

متخصصان چینی در گفت وگو با خبرنگاران در شهر «کراچی» به مسئولان پاکستانی توصیه کردند که میزان غربالگری سلامت را افزایش دهند و گفتند که  درصد زیادی از جمعیت پاکستان در خطر ابتلا به کووید-۱۹ قرار دارند.

سرعت افزایش تعداد بیماران کرونایی در پاکستان تاکنون کاهش نیافته و مسئولان پیش بینی می کنند، شمار مبتلایان به کرونا تا آخر ماه جاری میلادی به ۵۰ هزار نفر خواهد رسید. 

دولت پاکستان بیم آن دارد که در صورت عدم پایبندی مردم به فاصله‌گذاری اجتماعی شمار بیماران کرونایی به ده‌ها هزار نفر افزایش یابد.