مجید صالحیامیر روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: با برنامهریزی صورت گرفته برای کمک به شهرداریها و بر اساس تفاهمنامه با شهرداری همدان، چهار طرح عمرانی از محل اعتبارات کمکهای فنی و اعتباری تبصره ۱۸ در حال اجرا است.
وی اظهار داشت: این طرحها شامل بهسازی، جدارهسازی و مبلمان پیادهراه بوعلی و میدان امام خمینی (ره) است که با هدف جذب گردشگر و ساماندهی محدوده مرکزی شهر همدان از تیر ماه سال ۱۳۹۸ آغاز شده است.
صالحیامیر عنوان کرد: طرحهای لولهگذاری و اصلاح نهر دیزج، تکمیل دیوارکشی رودخانه حصار علی آباد و تکمیل و اصلاح دیوارکشی و پوشش رودخانه حصار امام خمینی (ره) با هدف افزایش سطح کیفیت زندگی اهالی منطقه چهار شهرداری همدان از تابستان سال ۱۳۹۸ آغاز شده و مراحل اجرای آن ادامه دارد.
وی اضافه کرد: علاوه بر این طرحها، ساخت خانه قرآن و عترت محله خضر و همچنین مجموعه فرهنگی چند منظوره حصار امام خمینی (ره)، از محل ردیف اعتبارات شرکت بازآفرینی شهری ایران با هدف ساخت مراکز فرهنگی در محلههای هدف بازآفرینی در دست اجرا است.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی همدان گفت: ساخت مرکز بهداشتی و درمانی محله سرجوی ملایر نیز آغاز شده و در سال ۱۳۹۹ به بهره برداری میرسد.
صالحی امیر با بیان اینکه توسعه همه جانبه از دغدغههای حوزه بازآفرینی است، افزود: کار ساماندهی بخشی از بازار تاریخی نهاوند آغاز شده و در صورت تخصیص اعتبار، تکمیل کل این بازار تاریخی، در کمترین زمان صورت میگیرد.
وی ادامه داد: در ۹ شهرستان همدان، ۹۵ محله شامل بازآفرینی شهری، تعریف شده است که از این تعداد ۱۷ محله در همدان، در ملایر ۱۳، در نهاوند ۱۵، اسداباد ۱۲، بهار۱۲، رزن ۲، کبودراهنگ پنج و فامنین چهار محله وجود دارد.
۴۰ درصد از شهر همدان به مساحت ۲ هزار و ۱۹۳ هکتار در محدوده بازآفرینی قرار دارد.
از کل محدوده بازآفرینی شهر همدان ۵۱۲ هزار و سه دهم هکتار در محدوده تاریخی، ۸۵۲ هزار و سه دهم هکتار در محدوده نابسامان درونی، یک هزار و ۷۲.۷ هکتار در محدوده سکونتگاههای غیررسمی، ۲۴۱ هزار و ۲ دهم هکتار در محدوده بافتهای روستایی الحاقی به شهر و ۳۰۱ هزار و ۷ هکتار در محدودههای با کاربری ناهمگون قرار دارد.
مساحت کل بافت فرسوده در استان همدان چهار هزار و ۵۰۷ هکتار است.