حجت الاسلام مصطفی رستمی امروز - یکشنبه - در مطلبی که در صفحه شخصی خود در اینستاگرام منتشر کرد، افزود: اگر حرکت پرشتاب به سمت تولید در اقتصاد ایران قبلتر یک توصیه بود، امروز و با شرایط جدید و شعار جهش تولید در سال ۹۹ یک ضرورت مهم است.
وی گفت: هرچند دانشگاه ها پیش از این برای رونق تولید به میدان آمده بودند، اما لازم است در این شرایط که پدیده پیشبینی نشده کرونا همه اقتصادهای دنیا را درگیر کرده و کشورهای جهان را به سمت افزایش ظرفیتهای داخلی سوق داده است، دانشگاه های کشور نیز مانند سابق میدان داری کنند.
رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها پاسخ به چند سوال برای رسیدن به این رویکرد را ضروری دانست و اظهار داشت: این که دانشگاه ها چگونه میتوانند اصل تولید را تبدیل به یک گفتمان عمومی کنند و موانع جهش تولید در قوای سهگانه کدام هستند و برای رفع این موانع مطالبهگری تخصصی کنند، مهم ترین اصل است.
رستمی ادامه داد: همچنین نسبت جهش تولید با شفافیت چیست و چگونه دانشگاه میتواند ناظر پروژه شفافیت باشد؟ زیرا مولفههای تولید که توسط برخی کارشناسان مطرح میشود قرابتهایی با ادبیات نئولیبرال دارد و نیاز است دانشگاه ها گفتمان تولید را ادبیات سازی کنند تا عارضه نئولیبرالیسم برای جهش تولید رخ ندهد و عدالت به حاشیه نرود.
وی با بیان این که سقوط آزاد قیمت نفت در کنار تحریمهای شدید آمریکا توفیق اجباری برای محقق شدن بودجه منهای نفت شدهاست، خاطرنشان کرد: رسیدن به موفقیت در راه جهش تولید الزامات و سختیهای خاص خود را دارد و بدنه دانشگاهیان کشور اعم از اساتید، دانشجویان، تشکلهای استادی و دانشجویی باید میداندار حرکت کشور به این سمت و سو باشند.
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۴
تهران- ایرنا- رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها گفت: مراکز آموزش عالی برای تحقق جهش تولید در کشور باید موانع مقابل آن را در قوای سه گانه شناسایی و به صورت تخصصی مطالبهگری کنند.