به گزارش خبرگزاری رویترز از فرانکفورت؛ ماس که از آغاز بحران کرونا، منتقد نحوه برخورد کشورهای جهان با آن و همچنین مقابله کند آمریکا و مستبدانه دولت چین با این مسئله بوده، در یادداشتی که در شماره امروز (یکشنبه) روزنامه دی ولت منتشر شد، افزوده است: ما دوره ریاست آلمان را بر اتحادیه اروپا، به دوره پیروزی بر این ویروس و پیامدهای آن تبدیل خواهیم کرد.
این ویروس که در ۲۱۴ کشور جهان گسترش یافته، در مجموع حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن را مبتلا کرده و ۱۰۶ هزار تن را به کام مرگ کشانده است.
آلمان ریاست دوره ای خود را بر این نهاد اروپایی در اول ژوئن (۱۲ خرداد ماه) از کرواسی تحویل خواهد گرفت.
ماس در این مقاله نوشت: کاهش تدریجی و هماهنگ محدودیت های مسافرتی، یکی از نخستین وظایف ما در هنگام بیرون آمدن از این بحران خواهد بود و این نهاد باید درس هایی مانند افزایش محافظت مدنی از اتحادیه اروپا و اقدام های مشترک برای فراهم کردن و تولید کالاها و اقلام پزشکی، از این بحران فراگیرد.
ماس، با اشاره به اعمال محدودیت هایی بر مردم سالاری و حکومت قانون، به بهانه مبارزه با کرونا که برای اروپا قابل پذیرش نیست، تصریح کرد: اشتباهاتی که این بحران ایجاد کرده است، باید تصحیح شود.
وزیر امورخارجه آلمان روز جمعه نیز در انتقاد از سیاستهای دولت ایالات متحده در مقابله با شیوع ویروس کرونا، به مجله اشپیگل گفت، ایالات متحده در این خصوص بسیار کند عمل کرده است.
ماس افزود: در حالی که اقدامات چین در پیشگیری از کرونا بسیار مقتدرانه بود، اما در آمریکا در مدت زمان طولانی، مقابله با این ویروس کم اهمیت تلقی میشد.
وی با افراط گونه دانستن این شیوه های برخورد با بحران کووید۱۹، گفت: اینها نمیتوانند الگویی برای اروپا باشند.
آلمان هفته گذشته آمریکا را به علت جلوگیری از ارسال تجهیزات پزشکی خریداری شده، به اجرای راهبردهای "غرب وحشی" متهم کرد.
ماس در گفت و گو با اشپیگل ابراز امیدواری کرد که ایالات متحده با توجه به بحران ویروس کرونا، در روابط بینالملل خود تجدید نظر کند.
وزیر امورخارجه آلمان تصریح کرد، سیاستهای تهاجمی در عرصه تجارت ممکن است به توانایی کشورش در تهیه تجهیزات حفاظتی آسیب بزند.