دکتر مهتاب شاهماری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر ضرورت فرهنگسازی برای پذیرش کرونا به عنوان یک بیماری تاکید کرد و افزود: اگر کرونا به عنوان بیماری تلقی شود فرد به محض داشتن علائم برای درمان مراجعه کرده و وضعیت سلامت خود را پیگیری میکند.
وی تاکید کرد: افراد باید آگاه باشند تشخیص به موقع باعث درمان به موقع و جلوگیری از ابتلای سایر اعضای خانواده به کرونا میشود.
وی از مهمترین دلیل افزایش آمار ابتلا به کرونا در هفته های گذشته را افزایش امکانات شناختی و انجام آزمایش برای شناسایی بیماری در استان اعلام کرد و افزود: در حال حاضر روند ابتلا به کرونا در این استان نزولی است و به پایین ترین حد از زمان شیوع تا کنون رسیده است.
شاهماری گفت: در ابتدای شروع بیماری امکانات تشخیصی کم بود اما اکنون امکانات و شرایط بهتری فراهم است و موارد بیماری به سرعت شناسایی می شوند.
وی اضافه کرد: طرح غربالگری کمک می کند فراد سلامت خود را در سامانه اعلام کنند و در صورت داشتن علائم ابتلا به کرونا تشخیص یه تعویق نیفتد اما جای کار دارد و باید بیماریابی را به نحو فعال تری پیش ببریم.
دکتر شاهماری در خصوص اینکه کرونا می تواند در افزایش خودکشی و آسیب های اجتماعی استان موثر باشد، یادآور شد: بدون شک ماندن در خانه و نداشتن مهارت های تاب آوری و مهارت های آموزشی منجر به دامن زدن به افزایش روند آسیب های اجتماعی و حتی خودکشی می شود.
وی اضافه کرد: ماندن مستمر افراد در خانه موجب افزایش اختلافات و بگومگوها شده است و قطعا به افزایش دعواها منجر می شود که این آسیب ها در اقشار مختلف مردم به دلیل نداشتن توان تاب آوری اجتماعی نیازمند چاره اندیشی است.
رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (پنجم اردیبهشت) اعلام کرد: تاکنون ۸۸ هزار و ۱۹۴ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت۹۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۵۷۴ نفر رسید.
کیانوش جهانپور گفت: اگرچه شاهد نزول تدریجی موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا هستیم اما قطعا باید بهداشت عمومی و فردی و لغو تردد و سفرهای غیرضروری در دستور کار باشد. نکات بهداشتی هم باید با جدیت بیشتری مورد ملاحظه و مراعات باشد تا بتوانیم این مرحله را هر روز با روند کاهشی به سمت مهار و کنترل بیماری پیش ببریم.