تهران- ایرنا- رییس سازمان امور دانشجویان گفت: انبارهای آذوقه دانشگاه‌ها به دلیل استفاده نشدن در ۲ ماه گذشته، پر هستند و تاریخ مصرف محدودی دارند که باید بلافاصله جایگزین و تبدیل به احسن شوند.

به گزارش روز یکشنبه وزارت علوم، نشست مجازی معاونان این وزارتخانه و روسای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها به صورت وبینار در وزارت علوم برگزار شد.
منصور غلامی با بیان اینکه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور هیچ گاه تعطیل نیستند، ادامه داد: با وجود توقف برگزاری کلاس های درس به صورت حضوری، فعالیت ها به صورت فعال ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: شرایط فعلی کشور سبب شد، توقف فعالیت‌های آموزش حضوری برای برخی این نگاه را ایجاد کند که کل آموزش عالی کشور متوقف شده است؛ درصورتی که به هیچ وجه اینگونه نبوده و نیست.
غلامی ادامه داد: این نگاهِ از بیرون باید تغییر کند؛ چرا که همه فعالیت‌های آموزشی آموزش عالی کشور به صورت مجازی برقرار است و بخش های دیگر دانشگاه ها، موسسات و پژوهشگاه ها، پارک های علم و فناوری، شرکت های دانش بنیان و فناور به صورت شبانه روزی مشغول ارائه خدمت در شرایط اخیر هستند.
وی تاکید کرد: امروز فرصتی را به دست آورده‌ایم تا زیرساخت‌های لازم برای آموزش مجازی را به طور کامل فراهم کنیم. بنابراین باید به سمت تقویت زیرساخت‌ها مبتنی بر یک برنامه علمی، جامع و دقیق پیش برویم.
وزیر علوم در ادامه با اشاره به موضوع آغاز فعالیت‌های آموزش حضوری در دانشگاه‌ها، اظهار داشت: اقدامات پیش روی ما متکی به نظریات کارشناسی و فراهم شدن شرایط است، اما نباید مراکز آموزش عالی آمادگی خود را به تاریخ مشخص شده موکل کنند.
غلامی تاکید کرد: این آمادگی باید به پروتکل‌های بهداشتی و مدیریت هوشمند فاصله‌گذاری متکی باشد و بازخورد این بررسی‌ها باید تدوین و نتایج آن به وزارت علوم گزارش شود.
وی با تاکید بر لزوم فعال شدن شبکه مدیریتی داخل دانشگاه‌ها، گفت: مدیر گروه‌ها در این بخش نقش مهمی را ایفا می‌کنند؛ انجام وظایف مدیر گروه‌ها به نحو احسن مورد نیاز است و فعالیت‌ها باید توسط مسئولان رصد و گزارش شود.
به گفته وزیر علوم، مدیران دانشگاهی باید در شرایط فعلی، وظایف ملی را مدنظر داشته باشند؛ انتظار وزارت علوم از مراکز علمی این است که گزاره‌های علمی مبتنی بر تحقیق و پژوهش از سوی این مراکز برای سایر بخش‌های کشور تدوین، تولید و ارائه شود.
غلامی در ادامه با اشاره به لزوم تبادل تجربیات مراکز آموزشی در مقابله با شیوع ویروس کرونا گفت: در نشست‌های ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، یکی از نگرانی‌های رییس‌جمهوری، تداوم آموزش در مدارس و دانشگاه‌های کشور است.
غلامی با تاکید بر لزوم تقویت پروتکل‌های بهداشتی و رعایت این پروتکل ها خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و پژوهشگاه‌ها جزو ادارات دولتی است و باید تابع قوانین مرتبط باشند.
وی خاطرنشان کرد: معاونت آموزشی وزارت علوم بخشنامه‌ای در ۲۰ ماده به دانشگاه‌های کشور ابلاغ کرد که شامل پیش‌بینی موارد آیین‌نامه‌ای برای تسهیل گذر از این ترم و کمک به دانشجویان و اعضای هیأت علمی است.
به گفته وزیر علوم، با توجه به مسائل سال جاری، شرایط مالی سختی پیش رو داریم، اما با اعتماد به مدیریت قوی روسای مراکز، امید است امسال را با موفقیت پشت سر بگذاریم.

انبارهای غذایی دانشگاه ها کنترل شود
مجتبی صدیقی، رییس سازمان امور دانشجویان بر لزوم رسیدگی به وضعیت کارگران پیمان‌کاری سلف سرویس‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی تاکید کرد و اظهار داشت: در برخی از این قراردادها، رسیدگی به وضع کارگران در شرایط بحران پیش‌بینی شده است، اما متاسفانه در تعداد دیگری از این قراردادها به این مسأله اشاره نشده است.
وی با تاکید بر رسیدگی و ارائه تسهیلات به خوابگاه‌های خودگردان در شرایط موجود، گفت: اکنون که دانشگاه‌ها تعطیل هستند باید به صورت همه جانبه و با آمادگی کامل برای ضدعفونی مکان‌های آموزشی و خوابگاهی اقدام کرد.
رییس سازمان امور دانشجویان افزود: مراکز مشاوره دانشجویی دانشگاه ها باید ارتباط خود را با دانشجویان و خانواده ها تقویت کنند و در این راستا پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به این مراکز تخصیص یافت.
صدیقی بر کنترل انبارهای مواد غذایی بدون استفاده دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: نبارهای آذوقه به دلیل استفاده نشدن در ۲ ماه گذشته، پر هستند و تاریخ مصرف محدودی دارند که باید بلافاصله جایگزین و تبدیل به احسن شوند.
معاون وزیر علوم وی با اشاره به لزوم ارتباط مستمر مسوولان دانشگاهی با شورای صنفی دانشجویان و توجیه آنان در زمینه مسائل پیش آمده در ترم جاری، تاکید کرد: در خصوص تقاضای دانشجویان برای تامین زیرساخت‌های آموزش الکترونیک اعتبار زیادی نیاز است و دانشجویانی که به تسهیلات نیاز دارند باید شناسایی شوند تا برخی از وام های صندوق رفاه را جا به جا کرد.
رییس سازمان امور دانشجویان در خصوص شرایط دانشجویان خارجی دانشگاه ها، خاطرنشان کرد: بازنگشتن دانشجویان خارجی دانشگاه‌ها تا پایان شهریور قطعی است و اگر این دانشجویان از آموزش‌های مجازی استفاده کرده اند، امکان برنامه ریزی برای امتحانات پایان ترم آنها وجود دارد.


برنامه‌ریزی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها متناسب با شرایط
مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست مجازی با بررسی سناریوهای احتمالی خواستار آن شد که روسای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور متناسب با شرایط برنامه‌ریزی لازم برای مدیریت اوضاع در حوزه آموزشی، پژوهشی و فناوری به عمل آورند.
وی در خصوص فعالیت‌های پژوهشی در دوران شیوع ویروس کرونا، گفت: در این شرایط باید حضور دانشجویان دارای پروژه‌های تجربی در آزمایشگاه‌ها با رعایت پروتکل های فاصله‌گذاری اجتماعی اندیشیده شود.
برومند تاکید کرد: شرایط دفاع دانشجویان از پایان نامه‌ها و رساله‌های کارشناسی ارشد و دکتری از طریق سیستم‌های ویدیو کنفرانس فراهم شود.
معاون پژوهشی وزیر علوم درباره مسوولیت اجتماعی دانشگاه‌ها در قبال جامعه، اظهار داشت: دانشگاه ها لازم است پس از تدوین پروتکل‌های اجرایی در محدوده فیزیکی خود نسبت به پشتیبانی از مردم و ارائه خدمات به جامعه برنامه‌ریزی کنند.
برومند در ادامه به مواردی از قبیل اجرای طرح‌های پژوهش‌های کاربردی برای کاهش اثرات مخرب شیوع کرونا در حوزه‌های سلامت، اقتصاد، جامعه شناسی، روان‌شناسی، ارائه انواع مشاوره در حوزه خانواده و روان‌شناسی به مردم، اجرای طرح های تحقیق و توسعه برای ارائه تجهیزات و مواد مورد نیاز در درمان ویروس کرونا، حضور موثر در ستادهای کرونای استان‌ها برای مشارکت در تصمیم سازی‌های مهم به عنوان دیگر موارد مسئولیت اجتماعی دانشگاه ها در قبال جامعه اشاره کرد.


تشکیل کمیته‌ای برای حل معضلات حقوقی دانشگاه‌ها
حمیدرضا علومی، معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم در این نشست مجازی، اظهار داشت: کمیته‌ای در معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت علوم با حضور نمایندگانی از معاونت‌های آموزشی، پژوهش و فناوری و اداره کل نظارت بر طرح‌های عمرانی تشکیل شد تا به معضلات حقوقی و قراردادهای دانشگاه‌ها رسیدگی کند.
علومی با توصیه به روسای دانشگاه‌ها در خصوص قراردادهای اجرایی حال حاضر دانشگاه‌ها، گفت: روسای دانشگاه‌ها باید توجه داشته باشند که شرایط بحرانی موجود نمی‌تواند دلیلی بر فسخ قراردادهای فی مابین پیمانکاران و دانشگاه‌ها باشد.
وی با بیان اینکه در برخی موارد می‌توان با دیوان محاسبات برای رفع مشکلات، هماهنگی‌هایی صورت گیرد، افزود: در خصوص قراردادهای عمرانی، سازمان برنامه و بودجه مقرراتی کلی اعمال می‌کند و اگر در این موارد از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه مصرف شده است، باید در مورد حل و فصل آنها اندیشیده شود تا مشکلی برای مسئولان دانشگاه پیش نیاید.