«هاشم الکندی» روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا در واکنش به تعیین جایزه نقدی 10 میلیون دلاری برای دستگیری یا قتل الکوثرانی توسط واشنگتن افزود: حداقل دولت و وزارت امور خارجه عراق باید علیه این اقدام آمریکا موضع گرفته و اجازه ماجراجویی تازه به واشنگتن در آسمان و حریم مرزهای عراق ندهند.
وی اضافه کرد که اگر علامه الکوثرانی در زمان حاضر در عراق به سر ببرد، این حضور با اطلاع دولت بوده و مهمان عراقیها محسوب میشود.
این کارشناس برجسته سیاسی عراق با اشاره به ترور سرداران سپهبد شهید حاج «قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس» در بغداد (در 13 دی 98) خاطر نشان کرد: این نخستین بار نیست که آمریکا برای تحت فشار گذاشتن یا تهدید مقاومت اسلامی در محور بازدارندگی، به حربه ترور متوسل میشود.
الکندی تاکید کرد: آمریکا میخواهد این گونه القا کند که جنبش مقاومت اسلامی چیزی همانند گروههای تروریستی «القاعده» و «داعش» است، گرچه آمریکا خودش موسس این گروههای تروریستی است .
به گفته وی، آمریکا دقیقا سیاست جوایز نقدی را که قبلا علیه سرکردههای داعش و القاعده به کار میبرد، این بار علیه نیروهای مقاومت اسلامی در پیش گرفته است.
الکندی با اشاره به شرایط نامتعادلی که واشنگتن در منطقه به آن رسیده، افزود: آمریکا به شرایطی رسیده که همه را دشمن میپندارد و همه دشمنان خود را میخواهد با اتهام تروریسم، مهار کند.
رییس مرکز پژوهش های راهبردی الهدف، انگیزه آمریکا را از اعلام جایزه نقدی برای دستگیری یا قتل الکوثرانی را با دو هدف عمده مرتبط دانسته و افزود که ذکر نام الکوثرانی توسط وزارت امور خارجه آمریکا، گزارش اخیر روزنامه «نیویورک تایمز» را درخصوص تلاش واشنگتن برای هدف قراردادن فرماندهان محور مقاومت تایید میکند.
به گفته وی، بخشی از این برنامه آمریکا، هدف قراردادن فرماندهان مقاومت اسلامی در عراق است.
بر همین اساس، الکندی پیشبینی کرد که آمریکا دوباره به استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین شبیه آنچه در ترور سرداران شهید سلیمانی و المهندس اتفاق افتاد، برای هدف قرار دادن فرماندهان برجسته مقاومت اسلامی در عراق روی بیاورد.
این کارشناس سیاسی تاکید کرد که تعیین جایزه نقدی برای دستگیری یا قتل الکوثرانی به این معنا است که عراق مخالف حضور وی در کشور است و اینکه آمریکا با اتکا به اطلاعات طرف عراقی، شیخ الکوثرانی را هدف قرار داده است.
وی هدف دوم آمریکا از تعیین جایزه نقدی برای دستگیری یا قتل الکوثرانی را محدودیت تحرکات فرماندهان مقاومت در عراق عنوان کرد.
رییس مرکز پژوهش های راهبردی الهدف تاکید کرد: آمریکا میخواهد این گونه القا کند که حزب الله لبنان در صحنه سیاسی عراق حضور دارد و بر روند تحولات داخلی این کشور اثر گذاشته و آنها را مدیریت میکند.
به گفته وی، واشنگتن میخواهد این گونه بگوید که مقاومت اسلامی در عراق اختیار لازم را ندارد، بلکه سیاستگذاریها و خطمشیهای آنها از خارج عراق دیکته شده و دستورها از ایران میآیند و واسطه انتقال این دستورات نیز حزب الله لبنان است.
وی اضافه کرد که بخشی از اهداف گنجاندن نام الکوثرانی در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا برای این است تا این گونه القا شود که الکوثرانی بر گروههای مقاومت و حتی بخشی از جریانهای سیاسی در عراق رهبری دارد و آنها را مدیریت میکند.
وی غایت آمریکا از این کار را تفرقهافکنی و فتنهانگیزی بین گروههای مقاومت و بخشی از جناحهای سیاسی در داخل عراق دانست.
الکندی همچنین گفت: شاید یک بخش دیگر از اهداف آمریکا در این اقدام، سنجش مواضع و واکنشهای داخلی عراق باشد.
این کارشناس سیاسی عراق تاکید کرد که آمریکا با اعلام نام این شخصیت، تاکنون واکنش خاصی از طرف دولت و وزارت امور خارجه عراق مشاهده نکرده و این سکوت، واشنگتن را به انجام برنامههایش در عراق تشویق میکند.
وی کل اتهامات آمریکا علیه الکوثرانی را ادعاهایی بیاساس خوانده و افزود که اعلام هدف قراردادن یک فرد در داخل خاک عراق، نقض حاکمیت ملی و حریم هوایی کشور محسوب میشود.
وی تاکید کرد: حداقل باید دولت و وزارت امور خارجه عراق واکنش نشان دهند و اجازه ندهند که آسمان و حریم مرزها و امنیت عراق در معرض ماجراجوییهای جدید آمریکا قرار بگیرد.
وی افزود که اگر آمریکا موضع سکوت را در برابر طرحهایش مشاهده کند، به انجام برنامههایش از جمله ترور الکوثرانی و دیگر فرماندهان مقاومت و حتی برخی شخصیتهای برجسته دینی با هدف ایجاد فتنه داخلی در عراق تشویق میشود.
وزارت امور خارجه آمریکا دیروز (شنبه) 11 آوریل (23 فروردین) در بیانیهای اعلام کرد، برای دریافت اطلاعات در مورد «فعالیتها، شبکهها و عوامل مرتبط» با محمد الکوثرانی پاداش مالی تا سقف ۱۰ میلیون دلار تعیین کرده است.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که محمد الکوثرانی یکی از مقام های ارشد حزب الله لبنان است و «بخشی از مسئولیت هماهنگی سیاسی گروههای شبه نظامی شیعه (مقاومت اسلامی عراق) را به عهده دارد، مسئولیتی که قبلا به عهده (سپهبد سردار شهید) قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه بود».
آمریکا سال ۲۰۱۳ (یکسال پیش از ظهور گروه تروریستی داعش) نام محمد الکوثرانی را در لیست سیاه و تحریمی خود قرار داده بود.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود تاکید کرده است، «محمد الکوثرانی عضو شورای سیاسی حزب الله لبنان است و در راستای پیشبرد منافع این گروه در عراق از جمله آموزش، تامین مالی و حمایتهای لجستیک از گروههای شبه نظامی شیعه (مقاومت اسلامی عراق) فعالیت میکند».