گنبدکاووس - ایرنا - سرپرست شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت که پس از وقوع سیل سال گذشته و با هدف کاهش خسارت‌های حوادث بعدی ۲۵۶ کیلومتر از رودخانه‌های استان لایروبی شد.

محسن حسینی روز دوشنبه در گزارشی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گلستان با داشتن پنج حوضه آبریز گرگان‌رود، قره‌سو، اترک سفلی، شرق خلیج گرگان و نکارود علیا، دارای ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر رودخانه‌ شاخه اصلی و فرعی است که بعد از سیل پارسال برای هزار و ۲۱ کیلومتر تقاضای لایروبی شد که از این مقدار تاکنون فقط ۲۵۶ کیلومتر تحقق یافت.

وی افزود: برای لایروبی و ساماندهی این رودخانه ها ۳ هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که تاکنون ۲۰ درصد آن معادل ۴۰۰ میلیارد ریال ابلاغ شد.

وی ادامه داد: این سطح تعیین شده برای لایروبی و ساماندهی شامل ۷۱۵ کیلومتر از حوضه‌های آبریز گرگان‌رود، ۲۰۰ کیلومتر در قره‌سو ، ۵۴ کیلومتر در اترک ، ۳۲ کیلومتر در خلیج گرگان و ۲۰ کیلومتر در نکارود است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای گلستان ادامه داد: همچنین در روزهای بحرانی سیل سال گذشته و برای کمک به حرکت سریع‌تر جریان روان‌آب ۱۰۰ کیلومتر از رودخانه‌ها و مجاری آبی استان لایروبی شده بود.

به گفته حسینی تا قبل از سیل سال ۹۸ از مجموع ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مسیر رودخانه های گلستان، هزار و ۷۵۰ کیلومتر لایروبی شده بود که بعد از سیل و طبق نظر کارشناسان، هزار و ۲۱ کیلومتر دیگر نیازمند ساماندهی و لایروبی تشخصی داده شد.

هزار و ۶۷۴ کیلومتر از طول کل رودخانه‌های اصلی و فرعی گلستان معادل ۶۲ درصد در حوضه آبریز گرگان‌رود قرار دارد.

استان گلستان در بخشی از حوضه آبریز دریای خزر واقع است که با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی دارای رودخانه‌های پرآب و مهمی است.

رودهای جاری گلستان به طور عمده از جنوب به شمال و از شرق به غرب جریان دارند و از شریان‌های اصلی و ارزشمند حیات اقتصادی به ویژه در عرصه کشت انواع محصولات کشاورزی استان به شمار می‌روند.

اترک، گرگان‌رود و قره‌سو از جمله رودهای دایمی گلستان هستند که با یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر طول به صورت مستقیم بر حیات جمعیت یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفری استان نقش آفرینی می کنند.

مجموع خسارت وارده به گلستان در سیل سال قبل ۴۸ هزار میلیارد ریال اعلام شد که خسارت به ۱۷ هزار و ۸۰۰ خانه مسکونی، آسیب به مزارع محصولات استراتژیک مثل گندم، جو و کلزا، صدمه دیدن زیرساخت‌های حمل و نقل، کاهش ۴۰ درصدی گردشگری نسبت به سال گذشته، خسارت کلی ۱۰۰ واحد صنعتی و بیکاری حداقل سه هزار نفر و در آخر آسیب‌های وارده به جمعیت عشایر، تبعات ناشی از عدم آمادگی و ناسازگاری با رخدادهای طبیعی بود که تنها در چند هفته ابتدایی سال هزینه‌ای حدود ۷۱ درصد بودجه ۶۷ هزار میلیارد ریالی سال جاری استان را به بار آورد.