تهران- ایرنا- مسئولان نهاد "بیوکوبافارما" (یک نهاد پزشکی کوبا) اعلام کردند که دانشمندان کوبایی در حال فعالیت بر روی ۱۵ پروژه بیوتکنولوژیکی برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ هستند که شامل تشخیص و درمان است.

به گزارش خبرگزاری پرنسا لاتینا، "اورلاندو پرز رودریگز" مدیر بخش علوم و نوآوری در مرکز بیوکوبافارما تصریح کرد که کلیه تحقیقات کلینیکی در این زمینه بطور کامل از نهادهای نظارتی کوبا مجوز گرفته‌اند و به موقع ارزیابی و گزارش خواهند شد تا تجربه کوبا را در این زمینه اعلام شود.

وی عنوان کرد که شش مورد از ۱۵ پروژه برای بخش درمان، شش مورد در امور پیشگیری و دو مورد نیز تشخیصی و یکی هم تیم پزشکی است.

پرز رودریگز افزود که محصولات متمرکز بر افزایش ایمنی جسمی افراد، کاهش شدت ویروس در ابتدای بیماری و کاهش واکنش‌های ضدالتهابی در بیماران مبتلا به ویژه در گروه های آسیب پذیر(افراد مسن یا با بیماری قبلی) است.

براساس اطلاعات جدید، ۹ مورد از این پروژه‌ها در مرحله آزمایشی یا مطالعات بالینی و شش مورد همچنان در مرحله تحقیق و توسعه درآزمایشگاه‌ها قرار دارند و بقیه مراحل طرح یا تحقیقات اولیه را پشت سر می گذارند.

این مسئول مرکز بیوکوبافارما خاطر نشان کرد که از جمله پروژه هایی که در مرحله تحقیق قرار دارد، تولید واکسنی برای افزایش ایمنی بدن در صورت بروز مجدد بیماری است.

دولت کوبا در حالی تلاش می‌کند به طور موثر با شیوع ویروس کرونا مقابله کند که تازه‌ترین اطلاعات نشان می دهد تاکنون ۶۶۹ نفر در کوبا به کرونا مبتلا شده‌اند که ۱۸ مورد فوتی داشته است.

تاکنون بیش از یک میلیون و ۸۵۰ هزار نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده‌اند که برا اثر آن بیش از ۱۱۴ هزار قربانی داشته است.