به گزارش روز دوشنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، فیلتر تولیدی شرکت دانش بنیان آزاد فیلتر در خطوط انتقال گاز و واحدهای فیلتراسیون ایستگاههای گاز استفاده میشود که قابلیت جداسازی ذرات جامد از سیال گاز عبوری را دارد. این نوع فیلترها در پایش ذرات با ابعاد مختلف با کلاسهای کاری ۱۵۰ الی ۶۰۰ تولید میشوند.
پرویز ایمانزاده مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: اجزای به کار رفته در این نوع فیلترها از جنس پلیپروپیلن، پلیاستر و سلولز بوده و در ساختار این فیلترها از لایههای توری پشتیبان برای بالا بردن مقاومت بدنه فیلتر در فشارهای بالای گاز استفاده شده است. فیلترهای تولیدی این شرکت با گارد داخلی Spiral تولید میشوند که باعث بالا بردن مقاومت گارد داخلی در برابر فشار میشود.
وی افزود: فناوری تولید نانوالیاف توسط شرکت فناوران نانومقیاس ارائه شده است، این شرکت فناوری تولید نانوالیاف را به همراه تجهیزات مرتبط برای تولید انواع مختلف نانوالیاف برای مصارف در صنایع مختلف در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار میدهد، از ویژگیهای جالب توجه این فیلترها میتوان به افت فشار پایین، راندمان بالا، طول عمر بیشتر و دبی بیشتر نسبت به فیلترهای بدون پوشش نانو اشاره کرد.
ایمان زاده با اشاره به اینکه این شرکت آزمایشگاه اندازهگیری نانوذرات را راهاندازی کرده که در آن امکان اندازهگیری ذرات نانومتری وجود دارد، بیان کرد: این شرکت علاوه بر این محصول، انواع مختلف فیلترها نظیر فیلترهای هوای لوکوموتیو، فیلتر هوای کمپرسور و فیلتر هوای ورودی توربین تولید و به بازار عرضه میکند، برای ساخت این نانوفیلترها، از کاغذهای سلولزی ویژهای استفاده میشود که روی آنها الیاف پلیمری سنتزی قرار داده شده و در ادامه نانوالیاف به این محصول اضافه میشود.
به گفته وی، فیلترهای نانویی به دلیل استفاده از موادنانوساختار امکان تصفیه هوا با کارایی بالا را دارند. از این رو شرکت فیلترهایی برای استفاده در بخش نیروگاهی نیز تولید کرده و نیروگاههای متعددی در کشور از این فیلترها استفاده می کنند.