مشهد- ایرنا- اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با وجود دغدغه فراوان در خصوص فعال کردن ناوگان حمل و نقل عمومی به خاطر شیوع ویروس کرونا سرانجام به فعالیت محدود ناوگان اتوبوسرانی این شهر رای مثبت دادند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، روز دوشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد لایحه دوفوریتی شهرداری مشهد در خصوص فعالیت محدود ناوگان اتوبوسرانی مشهد از اول اردیبهشت ماه بررسی و به بحث گذاشته شد.

معاون حمل و نقل و عمران شهردار مشهد نیز در خصوص این لایحه گفت: از این که با تعطیلی سیستم حمل و نقل عمومی به کاهش شیوع ویروس کرونا کمک کردیم خوشحالیم اما از اول اردیبهشت ماه که کسب و کارها و فعالیت‌ها به روال قبل باز می‌گردد باید اقداماتی انجام داد.
خلیل‌الله کاظمی افزود: با تعطیلی کامل حمل و نقل عمومی به تدریج شاهد ایجاد نارضایتی خواهیم بود و شورای عالی ترافیک نیز مصوب کرده تا حمل و نقل عمومی فعال شود و عملا در مقابل کار انجام شده قرار گرفته‌ایم از این رو باید تصمیمی اتخاذ شود که نگرانی‌ها را کمتر کند.
وی ادامه داد: ناوگان اتوبوسرانی طبق این لایحه در ۲۷ خط فعال میشود و ظرفیت ناوگان را نیز در این خطوط از ۵۰۰ دستگاه به ۹۰۰ دستگاه افزایش خواهیم داد.
معاون حمل و نقل و عمران شهردار مشهد گفت: سعی خواهیم کرد فاصله‌گذاری و پروتکل‌های بهداشتی در ناوگان رعایت شود و تعداد مسافران در اتوبوس‌ها تا حد ممکن کنترل شده خواهد بود.
کاظمی ادامه داد: در پایانه‌ها نیز امکان گندزادایی اتوبوس‌ها وجود دارد و این اقدام به صورت مرتب انجام خواهد شد.

از سرگیری ناوگان حمل و نقل عمومی مشهد در شرایط کنونی ریسک است
رییس کمیسیون حمل و نقل عمومی شورای اسلامی شهر مشهد در مخالفت با این لایحه اظهار داشت: در شرایطی که در همه دنیا برای مقابله با کرونا به قرنطینه تاکید می‌شود برخی تصمیمات در شرایط فعلی شیوع کرونا قابل فهم نیست.
مجتبی بهاروند افزود: حمل و نقل عمومی از کانون‌های اصلی شیوع ویروس کروناست و طی این مدت که فعالیت این ناوگان در مشهد متوقف بود نتیجه خوبی عاید شهر شد ولی از سرگیری فعالیت این ناوگان در شرایط فعلی ریسک است.
وی ادامه داد: در عمل اجرای پروتکل‌های بهداشتی در ناوگان حمل و نقل عمومی میسر نیست و مخالف از سرگیری فعالیت ناوگان حداقل تا ۱۰ روز دیگر هستم.
او اضافه کرد: اداره ها می‌توانند برای کارکنان خود سرویس بگذارند ولی این که ناوگان حمل و نقل عمومی در شرایط فعلی فعال شود آمار شیوع ویروس کرونا افزایش می‌یابد.


سیستم انبوه‌بر پروتکل پذیر نیست
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد نیز در مخالفت با این لایحه گفت: در وضعیت حساسی قرار داریم و برقراری مجدد سرویس دهی اتوبوسرانی قابل پذیرش نیست، اتوبوس و مترو سیستم انبوه بر هستند و پروتکل پذیر نیستند.
بتول گندمی افزود: در فعالیت ناوگان حمل و نقل عمومی در شهر تهران نیز به هم‌چسبیدگی مردم در مترو و اتوبوس مشهود بود.
وی با بیان این که به تصمیمات ستاد ملی کرونا در خصوص فعال شدن کسب و کارها نقد جدی وارد است ادامه داد: برای این که مردم در خانه بمانند باید تامین شوند و اگر دولت در این خصوص توان مالی ندارد چرا اعلام نمی‌کند؟
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد گفت: فاصله‌گذاری نوعی بازی با کلمات است، اگر مبنای تصمیم گیری این است که باید تابع تصمیمات ستاد عالی باشیم که ما در گذشته هم تابع نبوده‌ایم و می‌توانیم یک هفته دیگر هم تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی را تمدید کنیم.
گندمی افزود: تا کنون در تهران ۳۰۸ راننده به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و برای فعال کردن سیستم انبوه بر چه تضمینی وجود دارد که دوباره با شیوع کرونا مواجه نباشیم.
وی ادامه داد: هنوز حوزه‌های کارگری آن قدر فعال نشده‌است که مشکل حمل و نقلی وجود داشته باشد، کارفرمایان و دستگاه‌های اجرایی می‌توانند برای نیروهای خود سرویس حمل و نقل برقرار کنند و راه‌اندازی ناوگان حمل و نقل عمومی دردی دوا نمی‌کند.


چاره‌اندیشی برای تامین نیاز مردم
رییس شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این خصوص گفت: این لایحه در خصوص فعالیت محدود ناوگان اتوبوسرانی است و از شنبه آینده که شرایط کسب و کار عادی می‌شود بخش‌های زیادی هم فعال می‌شود.
محمد رضا حیدری افزود: با فعالیت محدود ناوگان و اجرای فاصله‌گذاری‌ها، می‌توان تا حدودی دغدغه ترددی کارگران را برطرف کرد.
وی ادامه داد: تاکید ما همچنان استفاده از حمل و نقل شخصی است اما در حال حاضر نیز اعتراض‌هایی وجود دارد لذا برای افرادی که امکانات ندارند نیز باید چاره اندیشی شود.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: دولت نیز از روی ناچاری به این مسیر و بازگشایی کسب و کارها روی آورده که البته با این شتاب نیز موافق نیستیم ، تردد بین استان‌ها به معنای آمدن زائر و باز شدن مراکز اقامتی و زیارتی است که آثاری خواهد داشت اما در خصوص حمل ونقل عمومی، موضوع مردم مشهد مطرح است و باید به شکل محدود به نیاز مردم پاسخ دهیم.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص معیشت اقشار نیازمند نیز گفت: با توجه به شرایط فعلی کشور و همچنین تحریم‌ها دولت در وضعیت اقتصادی خوبی قرار ندارد لذا نهادهای عمومی دیگری برای تامین معیشت افراد نیازمند باید ایفای نقش کنند.
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این خصوص گفت: در حمل و نقل عمومی باید از ازدحام جلوگیری شود اما با محدود کردن ساعت سرویس دهی به نوعی به ازدحام جمعیت دامن می‌زنیم.
محمد هادی مهدی نیا افزود: همچنین در صورت فعال شدن ناوگان، باید امکان فرایند گندزادیی در پایان هر سرویس‌دهی در پایانه‌ها وجود داشته باشد.
دیگر عضو شورای اسلامی شهر مشهد نیز در خصوص این لایحه اظهار داشت: بین سلامت و معیشت مردم باید به یک جمع منطقی برسیم.
رمضانعلی فیضی افزود: طبق داده‌های موجود ضریب تاب‌آوری معیشتی ۷۰ درصد مردم کمتر از دو ماه است، امان مردم بریده شده و چیزی برای هزینه کردن ندارند.
وی ادامه داد: فعال کردن خطوط اتوبوسرانی برای انتقال افراد ساکن در مناطق کم‌برخوردار به محل فعالیت‌شان نوعی جمع بستن عاقلانه سلامت و معیشت شهروندان است.
در پایان اعضای شورای اسلامی شهر مشهد تصمیم گرفت که ناوگان قطارشهری همچنان تعطیل باشد ولی ناوگان اتوبوسرانی از اول تا ۱۵ اردیبهشت ماه در ۲۷ خط بی. آر. تی از ساعت ۶ تا هشت و ۳۰ دقیقه صبح و همچنین از ساعت ۱۶ و ۳۰ تا ساعت ۱۹ فعال خواهد بود.
پیش از این با موافقت اعضای شورای اسلامی شهر مشهد فعالیت قطارشهری از روز یکشنبه ۲۵ اسفند پارسال تا پنجم فروردین ماه امسال متوقف شد و فعالیت ناوگان اتوبوسرانی نیز از ۲۶ تا ۲۹ اسفند پارسال از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه تا هشت و ۳۰ دقیقه و از ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه تا ۱۸ و ۳۰ دقیقه انجام شد و از ۲۹ اسفند تا پنجم فرودین امسال نیز فعالیت اتوبوسرانی به طور کامل متوقف شد.
در مصوبه دیگر شورای شهر مشهد این تعطیلی تا اطلاع بعدی تمدید شده بود.