دهلی نو- ایرنا- دولت سریلانکا که روز یکشنبه سوزاندن اجساد قربانیان ویروس کرونا را در این کشور اجباری ساخت، با اعتراض اقلیت مسلمان این کشور روبرو شد.

به گزارش ایرنا، بر اساس آمار وزارت بهداشت سریلانکا، تاکنون ۲۱۰ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۷ نفر نیز قربانی شده‌اند.

مقامات سریلانکایی اجساد سه فرد مسلمان که در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده بودند را سوزاندند. این اقدام با وجود اعتراض خانواده‌های این افراد مبنی بر اینکه سوزاندن اجساد بر خلاف سنت‌های اسلامی است، صورت گرفت.

پاویترا واناراچیچی وزیر بهداشت سریلانکا گفت: بدن فردی که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا فوت کرده باشد، باید سوزانده شود.

با این حال سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که دفن  اجساد قربانیان ویروس کرونا مشکلی از نظر گسترش این ویروس ایجاد نمی‌کند.

سریلانکا یک قرنطینه سراسری در این کشور اعلام کرده است تا بتواند با شیوع ویروس مقابله کند.

اقدام دولت این کشور در سوزاندن اجساد مسلمانان همچنین اعتراض گروه‌های طرفدار حقوق بشر را به دنبال داشته است.

بیجک پتانیک رییس بخش جنوب آسیا در سازمان عفو بین‌الملل گفت: در این شرایط سخت، مقامات باید برای وحدت گروه‌های مختلف در جامعه تلاش و از ایجاد تفرقه بیشتر میان آن‌ها جلوگیری کنند.

یک حزب سیاسی بزرگ در سریلانکا که نمایندگی اقلیت مسلمان این کشور را نیز بر عهده دارد، دولت سریلانکا را به بی احترامی به سنت های دینی و خانواده ها متهم کرده است.

تنش میان اقلیت مسلمان و اکثریت بودایی سینهالایی در سریلانکا پس از حمله تروریستی به چند کلیسا در طول مراسم عید پاک در این کشور و کشته شدن ۲۷۹ نفر به شدت افزایش یافت.

اگرچه گروه تروریستی "داعش" مسؤولیت این حمله را بر عهده گرفت، اما بوداییان مسلمانان محلی را دلیل وقوع این حمله دانسته و حملات خود علیه آن‌ها را افزایش دادند.

چند هفته پس از حمله تروریستی در سریلانکا، بوداییان به مناطق مسلمان نشین حمله کردند. در این حملات یک نفر کشته و چندین نفر مجروح شدند.

گروه‌های طرفدار حقوق بشر دولت سریلانکا را متهم به عدم اقدام برای توقف این خشونت ها کردند اما کلمبو این اتهامات را رد کرد.

جمعیت ۲۱ میلیون نفری سریلانکا متشکل از قبیله ها و مذاهب مختلف است. گروه بودایی سینهالایی اکثریت جامعه سریلانکا را تشکیل می دهد.

مسلمان‌ها حدود ۱۰ درصد از این جمعیت را تشکیل می‌دهند و پس از هندوها دومین گروه بزرگ اقلیت در سریلانکا هستند. حدود ۷ درصد جمعیت سریلانکا مسیحی هستند.

سیاست مداران هندی به دنبال سوزاندن اجساد مسلمانان 

مانند سریلانکا، سیاست مداران وابسته به حزب حاکم "بهارتیا جانتا پارتی" (بی جی پی) خواهان سوزاندن اجساد مسلمانانی شده اند که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

در یک مورد مقامات یک قبرستان در شهر مومبای با دفن شدن یک مرد مسلمان ۶۵ ساله که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده بود، مخالفت کردند.

خانواده این فرد مسلمان مجبور شدند، عضو خانواده خود را در یک کوره الکتریکی بسوزانند.

وزارت بهداشت هند اعلام کرده است که مهمترین عامل انتقال ویروس کرونا قطرات کوچک آب خارج شده از دهان انسان است. بدن یک فرد مرده خطر ابتلا به کرونا را افزایش نمی‌دهد. در صورت کالبد شکافی، تنها ریه های فرد مبتلا می‌توانند ویروس کرونا را انتقال دهند.

در سایر کشورها کفن و دفن مسلمانان که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان باخته‌اند با رعایت احتیاط لازم انجام می‌شود.

به عنوان مثال مسلمانان در آمریکا همچنان به دفن قربانیان این ویروس ادامه داده‌اند.

مراکزی که مسؤول کفن و دفن اسلامی در آمریکا هستند، اعلام می‌کنند که این روزها تعداد جان باختگان مسلمان افزایش یافته است و روزانه بین هفت تا ۱۵ نفر را به هر یک از این مراکز منتقل می‌کنند.

قبرستان یادبود مارلبرو در بروکلین یکی از جاهایی است که اموات مسلمان در آنجا دفن می‌شوند. برای دفن جان باختگان ناشی از کرونا، با بیل‌های مکانیکی، حفره‌های عمیقی را حفر و اجساد را با تابوت در آن دفن می‌کنند.

نماز بر این اموات از فاصله بسیار دوری خوانده می‌شود و خانواده‌ها حق ندارند به آن‌ها نزدیک شوند. تنها ۱۰ نفر از بستگان اجازه دارند وارد محوطه قبرستان شوند و در نماز و آیین تدفین حضور داشته باشند و تعداد زیادی از بستگان این جان باختگان، نمی‌توانند در آخرین وداع‌ حضور یابند.