تهران- ایرنا- مدیر جایزه مهرگان با اشاره به دستاوردهای خانه‌نشینی مردم در دوران قرنطینه‌ شیوع کرونا ابراز امیدواری کرد: خردورزی عمومی در تمام زمینه‌ها در کشور را شاهد باشیم.

ویروس کرونا که از ماه های پایانی سال گذشته بر تمام دنیا سایه افکنده، تمام ابعاد زندگی ملت ها و دولت ها از سیاستگذاری ها تا برنامه ریزی های دولتمردان تا تمام برنامه ها و رویدادهای اقتصادی، ورزشی، اجتماعی و فرهنگی را تحت الشعاع قرار داده به اذعان بسیاری دستاوردهای خوبی هم داشته است.

پیشگیری از شیوع کرونا و گسترش و همه گیری این ویروس در قدم نخست باعث خانه نشینی بسیاری از مردم جهان شد، مردمی که از ترس ناقل بودن و یا گرفتن ویروس ترجیح به تن دادن به قرنطینه گی خانگی کردند و دل از سفر و هجوم به طبیعت و بسیاری از روزمرگی ها کندند.

تلاش های زیادی از سوی اهالی فن در تمام رشته ها صورت گرفت که مردم در هر گوشه جهان از جمله سرزمین ایران که روزانه بیش از یکصد قربانی بابت این ویروس می دهد، درخانه بمانند و به قطع زنجیره شیوع تا زمان ریشه کنی کمک کنند. درخانه ماندن هایی که به اعتقاد بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر از جمله علیرضا زرگر مدیر جایزه مهرگان نتایج مثبتی در برداشت.

مدیر جایزه مهرگان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: از جمله دستاوردهایی که دوران قرنطینه گی خانگی داشت رونق کتابخوانی بود، مردم با کتاب های خوب آشنا شدند و فرصتی کردند تا در مورد کتاب و کتابخوانی نمایند، مردم به سمت و سوی مطالعه سوق داده شدند تا دوران قرنطینه را با این همدم دانا مفیدتر و آسوده تر سپری کنند.

علیرضا زرگر به استقبال گسترده مردمی از کتاب های برگزیده ۲۰ دوره جایزه مهرگان اشاره کرد و افزود: انتشار فهرست رمان‌ها و مجموعه داستان‌های برگزیده دوره نوزدهم و بیستم این جایزه در روزهای پایانی سال گذشته با استقبال بسیاری خوبی مواجه شد و مردم خواستار کتاب ها شدند و ما به مزوعان اعلام کردیم کتاب های درخواستی هرچه سریعتر به درخواست کنندگان برسد.

وی رهاورد دیگر دوران خانه نشینی مردم به دلیل شیوع کرونا را آرامش محیط زیست برشمرد و گفت: انسان ها در این دوران با آرامش و استراحت دادن به محیط زیست کنار آمدند و نمونه بارز این آرامش ورود حیوانات به شهرها بود که در بسیاری نقاط شاهد بوده ایم و اخبارش را شنیده ایم.

وی افزود: می توان گفت حیات وحش نفسی کشید و قرنطینه روی خوشش را به طبیعت نشان داد، بی تردید این ویروس مرموز مهلک نقش انکارناپذیری در تغییر نگاه به  طبیعت و حیات وحش در آینده خواهد داشت.
 مدیر جایزه مهرگان از مردم خواست همچنان موارد و نکات بهداشتی را رعایت کرده و تا زمان ریشه کن شدن این ویروس از کشور از حضور بی مورد در اجتماع خودداری کنند و نیز همچنان به عادات دوران خانه نشینی از جمله کتابخوانی ادامه دهند.

وی ابراز امیدواری کرد: عادت مطالعه و انس با کتاب همچنان به عنوان عادت دائمی همراه مردم پس از ریشه کنی کرونا ادامه یابد.

جایزه مهرگان که سابقه برگزاری آن به سال ۱۳۷۸ بازمی گردد، تنها جایزه غیردولتی است که علاوه بر بخش های داستان و رمان، در حوزه محیط زیست و علم نیز جایزه اهدا می‌کند.