به نوشته روزنامه دیلی میل چاپ لندن، دامداران ایالات متحده روزانه حدود سه میلون و ۷۰۰ هزار گالن (معادل حدود ۱۴ میلیون لیتر) شیر را دفن می کنند که بر اساس ارزیابی انجمن بین المللی مواد لبنی حدود پنج درصد کل میزان عرضه شیر در این کشور آمریکای شمالی به شمار می رود.
کشاورزان و دامداران این کشور در پی همه گیری گسترده و جهانی ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹، شاهد سقوط کسب و کار خود در واکنش به تعطیلی رستوران ها، میهمانخانهها ومراکز آموزشی و تحصیلی هستند.
کشاورزان درست به همین دلایل، مجبور به زیر خاک کردن سیزیجات تازه تولیدی خود یا در برخی موارد اهدای آن به سازمانهای خیریه هستند. بر اساس آمار سازمان تعاونی دامداران آمریکا که بزرگ ترین شرکت تعاونی دامداران ایالات متحده به شمار می رود، میزان دورریز روزانه شیر معادل سه میلیون و ۷۰۰ هزار گالن است و همچنین تنها یک مرغداری این کشور ۷۵۰ هزار عدد تخم مرغ را در هر هفته نابود می کند. به نوشته رونامه نیویورک تایمز؛ کشاورزان و دامداران این کشور همچنین از رویارویی با مشکلات در بسته بندی دوباره محصولاتشان سخن گفته اند، زیرا برخی حرفه خود را از تامین نیاز صنایع خدمات مواد غذایی به عرضه محصولاتشان به خواروبارفروشی ها و دیگر خرده فروشی های مواد غذایی تغییر داده اند که به صورت معمول آمادگی همکاری با آنها را ندارند.
بر اساس این گزارش؛ تنها یک کشاورز اهل ایالت اوهایو، وادار به حفر شیارها و گودال هایی برای زیر خاک بردن یک میلیون پوند پیاز از محصولات خود شده است. همچنین کشاورزان مالک کشتزارهای جنوب فلوریدا که بیشتر مواد غذایی بخش ساحل شرقی ایالایات متحده را تامین می کنند، از چندین دستگاه تراکتور برای زیر و روکردن زمین هایی استفاده می کنند تا محصولات لوبیا، حبوبات، انواع کلم و دیگر سبزیجات کاشته شده در آنها را بدون برداشت و استفاده به زیر خاک برگردانند.
همه گیری گسترده بیماری کووید ۱۹ موجب از بین رفتن حدود ۱۷ میلیون شغل در ایالات متحده و بیکاری فراگیر در این کشور آمریکای شمالی شده است.
تاکنون بیش از ۵۶۱ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در ایالات متحده تائید شده که موجب مرگ بیش از ۲۲ هزار تن شده است.
در حالی که جامعه پزشکی و اطلاعاتی آمریکا هفتهها پیش، از بیم فراگیر شدن کرونا، دچار اضطراب و وحشت شده و درباره وقوع فاجعه بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی به کاخ سفید هشدار داده بود، اما دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور همه گزارشها و یادداشتها را پشت گوش انداخت و زمانی وارد عمل شد که این ویروس مرگبار به همه ایالتها رسیده بود.
ترامپ کرونا را مثل آنفلوانزا میدید که بعد از مدتی تبش فروکش میکند و بدون آنکه به اقتصاد و اعتماد و جان مردم ضرر شدیدی بزند، براحتی از خانه آمریکاییها بیرون میرود.
اما تصور او اشتباه و برآورد و عملکردش نیز خطا بود. این را هم در واقعیت امروز اوضاع آمریکا میتوان دید و هم ۶ خبرنگار و نویسنده نیویورک تایمز یکشنبه در گزارشی پشت پرده ناکامی دولت ترامپ در مقابله با کرونا را با سند و برهان آشکار کردند.
او در اواخر ماه ژانویه نخستین گام اصلی را برداشت و ورود مسافر از چین را محدود کرد. حتی در آن شرایط هم مقامهای بهداشتی مجبور بودند با ملاحظات سیاسی و اقتصادی دست و پنجه نرم کنند. این مساله روند تصمیمگیری برای درخواست پول بیشتر از کنگره، تهیه تجهیزات لازم، رفع کمبودها در انجام آزمایشها و نهایتا اقدام برای نگهداشتن مردم در خانهها را کُند کرد.
«پیتر ناوارو» مشاور تجاری ترامپ ۲۹ ژانویه (نهم بهمن ۹۸) در یادداشتی به رییس جمهوری جزئیات تکاندهندهای از خطرات احتمالی همهگیر شدن کرونا منتشر کرد. او نوشته بود که نیم میلیون نفر جان خود را از دست داده و تریلیونها دلار به اقتصاد زیان وارد میشود. اما ترامپ هفتهها بعد همچنان این خطرات را انکار میکرد.
بعضی از مشاوران نزدیک ترامپ میگویند سرانجام هنگامی که وی در اواسط ماه مارس با فاصلهگذاری اجتماعی در سراسر کشور موافقت کرد و بخش زیادی از اقتصاد عملاً متوقف شد، رییس جمهوری وحشتزده و مضطرب به نظر میرسید. یکی از این مشاوران میگوید که رییس جمهوری «شکست خورده» و «گیج و منگ» به نظر میرسید. او شانس انتخاب دوباره خود را در انتخابات ریاست جمهوری به اقتصاد گره زده بود؛ اقتصادی که یکباره غل و زنجیر شد.
حتی متحدان و مقامهای دولت ترامپ تلاش کردند تا مسائل را طور دیگری جلوه دهند. نیویورک تایمز در توصیف این بهانهها و ادعاها نوشت: این متحدان و مقامها انتقادها از دولت را غیرمنصفانه دانستند. آنها میگویند که دولت چین دولتهای دیگر را گمراه کرد. این افراد حتی مدعی شدهاند که رییس جمهوری اطلاعات کامل و درستی دریافت نکرد و اطرافیانش از فوری بودن تهدید کرونا سخنی نگفتند.