چیا قربانیاقدم روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: کاهش فروش فرش دستباف به علت شیوع بیماری کرونا و مشکلات ارسال این کالای تزئینی موجب شده بازار آن تا حدودی از رونق بیافتد.
وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی جامعه بر فروش فرش دستباف نیز تاثیر گذاشته است، ادامه داد: فرش دست بافت جز نیازهای اساسی خانوارها نبود و مشکلات معیشتی و کمبود نقدینگی توسط خریداران موجب شده فروش این کالا نسبت به سال قبل کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه تولید فرش در روزهای قرنطینه خانگی بهترین محل کسب درآمد برای قشر قالیبافان است، اضافه کرد: ارایه تسهیلات به خریداران و تاجران این کالا توسط دولت میتواند نقدینگی آنان را افزایش داده و در نتیجه بازار خرید و فروش این محصول رونق پیدا کند.
رییس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مهاباد اظهار داشت: مهمترین تولیدات فرش مهاباد در سالهای اخیر از نوع تابلو فرش، فرش «افشار» و «درشتبافت افشان» بوده که به ترتیب ۴۰، ۲۵ و ۳۵ درصد تولیدات را شامل میشود.
«قربانیاقدم» با بیان اینکه جایگاه مهاباد در رده چهارم تولید فرش در سطح استان است، بیان کرد: فرش دستبافت این منطقه به دلیل جایگاه ویژهای که از گذشته تاکنون داشته است، میتواند در جهت توسعه صادرات در منطقه نقش مهمی داشته باشد.
تاکید کرد: شهرت فرش این منطقه به لحاظ زیبایی، نقش و کیفیت مواد اولیه در جهان کمنظیر است و انواع فرشهای دستبافت در طرحهای قبا، ماهی، نقشه، افشار و فرش تمام ابریشم توسط فعالان این بخش در سطح استان تولید و روانه بازار میشود.
وی گفت: هماکنون براساس اقتضای فصلی بیش از ۲ هزار نفر در حوزه فرش فعالیت میکنند و هزار و ۹۰۰ نفر در این شهرستان زیرپوشش بیمه قالیبافی هستند.
وی با اشاره به اینکه قالیبافان این استان زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند، گفت: با توجه به محدودیتهای بیمه قالیبافی و پذیرش نکردن متقاضیان جدید از سوی سازمان تامین اجتماعی، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان بهعنوان جایگزین تامین اجتماعی معرفی شده است.
آذربایجانغربی یکی از قطبهای مهم تولید فرش دستبافت در کشور است و سالانه حدود ۲۹۰ هزار متر مربع انواع فرش در رجهای مختلف تولید میشود؛ شهرستانهای ارومیه، خوی، بوکان، تکاب و مهاباد دارای بیشترین بافنده فرش در استان است.