تهران- ایرنا- ۹ ایالت در ساحل شرقی و غربی آمریکا به رغم مخالفت دونالد ترامپ بامداد سه‌شنبه اعلام کردند که در حال برنامه‌ریزی برای بازگشایی تدریجی فعالیت‌های اقتصادی و رفع محدودیت‌های سخت‌گیرانه برای ماندن مردم در خانه به دنبال شیوع کرونا، هستند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ایالت‌های شمال شرقی نیوجرسی، کنکتیکت، دلاویر، پنسیلوانیا و رودآیلند با ابتکار ایالت نیویورک ستادی تشکیل می‌دهند تا اقدامات این شش ایالت همجوار را بازگشایی تدریجی فعالیت‌های اقتصادی هماهنگ کند.

از سوی دیگر، ایالت‌های اورگان، واشنگتن و کالیفرنیا در ساحل غربی آمریکا نیز با وجود آنکه زمان مشخصی برای بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی مشخص نکردند، اعلام کردند که برای اتخاذ رویکردی هماهنگ در این راستا به توافق رسیده‌اند.

اقدام این ایالت‌ها در حالی است که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا ساعاتی پیش در پیامی توییتری ضمن مخالفت با تصمیم‌گیر بودن فرمانداران ایالت‌ها در بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی، تاکید کرد چنین تصمیم در اختیار ریاست جمهوری است.

تنش میان فرمانداران ایالت‌ها و ترامپ از زمان شدت گرفتن شیوع کرونا در آمریکا در حدود یک ماه پیش تشدید شد و مباحث مربوط به بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی عیان شد.

کارشناسان حقوقی آمریکا می‌گویند که رییس جمهوری این کشور بر اساس قانون اساسی اختیارات محدودی برای صدور فرمان بازگشت به محل کار و بازگشایی اماکن، حمل‌ونقل و کسب‌وکارهای محلی دارد.

از سوی دیگر، کارشناسان حوزه سلامت درباره بازگشایی زودهنگام فعالیت‌های اقتصادی هشدار داده و گفته‌اند که چنین اقدامی ممکن است به بهای بازگشت کرونا و تسریع شیوع آن تمام شود.

«اندرو کومو» فرماندار ایالت نیویورک که مبتکر طرح رویکرد مشترک میان ایالت‌ها است، روز دوشنبه (به وقت محلی) گفت که ایالت نیویورک اوج شیوع کرونا را از سر گذرانده و منحی ابتلا به این ویروس در این ایالت در حال افقی شدن است.

تاکنون نزدیک به ۵۸۵ هزار نفر از مردم آمریکا به طور قطعی به کرونا مبتلا شده‌اند و از این تعداد بیش از ۲۳ هزار و ۵۰۰ نفر جان باخته و تنها ۳۶ هزار تن بهبود یافته‌اند.