همدان- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی ابلاغی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ادامه فعالیت اصناف استان الزامی است.

منوچهر کرمی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: اصناف در گام نخست باید با مراجعه به سایت برای دریافت کُد رهگیری مجوز فعالیت و شروع به کار، اقدام کنند تا همزمان پروتکل های بهداشتی خاص این صنف در اختیارشان قرار می گیرد.

وی اضافه کرد: رعایت این پروتکل ها برای ادامه فعالیت الزامی است و در بازرسی های مشترک بهداشت محیط به همراه اصناف، پلیس اماکن و تعزیرات حکومتی، در صورت مشاهده هر گونه بی توجهی به مسائل بهداشتی، با فرد خاطی برخورد می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: در این مقطع علاوه بر تشدید بازرسی ها، طرح «همیاران بازرسان بهداشت» با کمک فرمانداری ها در حال انجام است که این طرح هم کمک می کند به این گروه تا بازرسی ها بیشتر شود.

کرمی تاکید کرد: مردم نقش اصلی و محوری را در این حوزه دارند و هیچ دستورالعملی نمی تواند جایگزین رعایت نکات بهداشتی توسط مردم شود.

وی با بیان اینکه مرد بهترین بازرسان هستند ادامه داد: شهروندان در صورت مشاهده تخلف بهداشتی می توانند با سامانه ۱۹۰ تماس گرفته و هر گونه مغایرت با پروتکل های بهداشتی از جمله ایجاد تجمع را گزارش دهند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: علاوه بر این باید مردم مهارت های به تعویق انداختن خرید، اجتناب از ترددهای غیرضروری، در خانه ماندن و استفاده از روش های اینترنتی، سفارش تلفنی و استفاده از پیک را به منظور مبتلا نشدن به ویروس کرونا در دستور کار قرار دهند.

کرمی اظهار داشت: همچنین اصناف، بازاریان و کسبه باید مواردی همچون حائل گذاری بین مشتری ها، جلوگیری از ایجاد صف، نشان گذاشتن درب مغازه ها، پوشیدن دستکش، استفاده از ماسک و توجه به نکات مندرج در دستور العمل ها را رعایت کرده و در صورت داشتن علائم تنفسی به هیچ وجه سر کار حاضر نشوند.

وی با بیان اینکه متصدیان مغازه ها و اصناف باید فرهنگ سفارش با پیک را در دستور کار قرار دهند ادامه داد: تنها کسی که می تواند ناظر  بر فعایت اصناف باشد مردم هستند و بدون کمک آنها نمی توان دامنه نظارت را گسترش و از شیوع ویروس جلوگیری کرد.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز به ایرنا گفت: در راستای اجرای گام دوم مقابله با کووید-۱۹ و فاصله گذاری اجتماعی، قرار شد تمامی واحدهای صنفی و صنعتی در سامانه ثبت نام اصناف و صنایع به آدرس وب سایت salamat.gov.ir از صبح جمعه ۲۲ فروردین مراجعه و ثبت نام کنند.

لیدا رفعتی با بیان اینکه فرایند نامنویسی از واحدهای صنفی و صنعتی به مدت هفت روز ادامه دارد افزود: راهنماها و الزام های سلامت محیط کار، شاغلان و مشتریان با توجه به نوع فعالیت صنوف پس از تکمیل ثبت نام بصورت الکترونیکی در اختیار افراد قرار می گیرد.

وی اضافه کرد: همچنین برای استفاده از تمامی راهنماها و الزام ها صنوف و کسبه می توانند بعد از این تاریخ به سایت مرکز سلامت محیط و کار این وزارتخانه به آدرس http://markazsalamat.behdasht.gov.ir  مراجعه کنند.

وی گفت: بعد از شروع مجدد فعالیت ها، بازرسان بهداشت محیط و حرفه ای علوم پزشکی با مشارکت نیروی انتظامی، بازرسان اتاق اصناف و تعزیرات به محل های مورد نظر مراجعه و در صورت ثبت نام نکردن در سایت ابلاغی از سوی وزارت بهداشت، فعالیت را متوقف و محل کار را تعطیل می کنند.

کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (دوشنبه) اعلام کرد: تاکنون ۷۳ هزار و ۳۰۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۱۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، موارد فوت ناشی از این ویروس به چهار هزار و ۵۸۵ نفر رسیده است.