اصفهان- ایرنا- فرهنگ‌سراهای شهر اصفهان که تا پیش از شیوع ویروس کرونا در راستای ارتقای فرهنگ جامعه گام بر می‌داشتند اکنون به خط تولید ماسک، لباس و گان برای جهادگران عرصه سلامت تبدیل شده‌اند.

در ماه‌های گذشته که اصفهان همچون دیگر استانهای کشور که درگیر ویروس کرونا شد همه نهادهای از جمله فرهنگی، اجتماعی  آن به خیل عظیم صفوف مقابله با کرونا پیوسته‌اند که مجمع رهروان امر به معروف و نهی از منکر اصفهان در این روزهای کرونایی بیش از ۲۳ هزار بسته معیشتی، بهداشتی و ضدعفونی در مناطق محروم و مساجد توزیع کرده است. 
منطقه پدافند هوایی مرکزی شهید نصر اصفهانی با راه‌اندازی ۲ کارگاه جهادی روزانه هزار عدد ماسک تولید می‌کند.
این کارگاه‌ها با حمایت سازمان غذا و دارو استان اصفهان با حضور تعدادی از همسران کارکنان منطقه پدافند هوایی شهید نصر اصفهانی به صورت خودجوش و داوطلبانه روزانه تعداد ماسک یادشده را با هدف مبارزه با کرونا تولید می‌کنند.
افزون بر این میزان روزانه یک هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده در منطقه پدافند هوایی شهید نصر اصفهانی تولید و به سایر مناطق پدافندی کشور ارسال می‌شود.
همچنین بسیجیان و سپاهیان اصفهان هم از همان روزهای نخست پای کار آمدند به طوری که بسیجیان شهر اصفهان در ۲ ناحیه امام صادق (ع) و امام رضا(ع) در راستای تامین‌ اقلام بهداشتی مورد نیاز تولید ماسک و لباس گان را در ۴۰ کارگاه خیاطی اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار دارند و تاکنون بیش از یک میلیون ماسک تولید شده است.
تمام پروتکل‌های لازم از جمله بهداشت محیط، بهداشت تولیدکنندگان و ضدعفونی بعد از تولید توسط معاونت غذا و دارو در تولید این ماسک‌ها رعایت شده است.
۲۵۰ هزار بسته بهداشتی شامل ماسک، دستکش، بروشور، مایع ضدعفونی کننده و مایع دستشویی در بین شهروندان توزیع و در برخی مناطق کمتر برخوردار به‌صورت رایگان‌ در اختیار افراد قرار گرفته است.
همچنین بسیجیان اصفهانی ۲۴ هزار بسته حمایتی ویژه افراد بی‌بضاعت و افرادی که به واسطه کرونا مشاغل خود را از دست داده‌اند شامل ۱۰ کیلوگرم برنج، دو عدد مرغ منجمد، یک بسته گوشت منجمد و یک عدد روغن است که با حفظ کرامت افراد میان آن‌ها توزیع کردند. 
اما سازمان‌های مردم نهاد نیز در حوزه‌های مختلف مانند کودکان کار و خانواده‌های محروم و بی‌سرپرست فعالیت دارند و با کمک‌های مالی مردم به تهیه بسته‌های اقلام خوراکی و بهداشتی برای این افراد اقدام می‌کنند. 
عباس رضایی استاندار اصفهان انسجام وحدت مسوولان و مردم را ستودنی خواند و گفت: امروز ارتش، سپاه، بسیج، نیروی انتظامی، مدیریت شهری به صورت جهادی در این مساله ورود پیدا کردند و باید قدردان این نعمت باشیم و از هر فرصتی برای خدمت استفاده کنیم.
سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان نیز از این همدلی بی‌نصیب نمانده و از روزهای نخست شیوع ویروس کرونا در کشور برنامه‌هایی در راستای فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی و کمک به چرخه تولید و توزیع اقلام بهداشتی اقدام کرده است. 
این روزها گرچه همه‌گیری ویروس کرونا جهان را به چالش کشیده و علاوه بر تهدید جان انسان‌ها، فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی و هنری را تعطیل کرده است اما این مراکز فرهنگی و هنری و ورزشگاه‌های اصفهان امروز به مراکزی برای همدلی و مقابله با ویروس کرونا بدل شده‌اند. 
رییس هماهنگی امور فرهنگی اجتماعی مناطق معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان روز سه‌شنبه در باره اقدامات این سازمان در مناطق پانزده گانه شهر به ایرنا گفت: یکی از فعالیت‌ها تشکیل شبکه آموزش و اطلاع‌رسانی در محله‌های مناطق مختلف شهر اصفهان بود که در قالب هسته‌هایی از معتمدان و افراد تأثیرگذار محله‌ها، به ایجاد شبکه ارتباط مجازی برای اطلاع‌رسانی صحیح درباره کرونا در شهر اصفهان اقدام کرد. 
امیرحسین ستوده‌فر ادامه داد: براین اساس در محله‌های کم‌برخودار و حاشیه‌ای شهر نیز به افرادی که کمتر به فضای مجازی دسترسی دارند اطلاع‌رسانی درست در زمینه این ویروس انجام شد.
وی اضافه کرد: همچنین از ظرفیت مساجد، بسیج و معتمدان برای توزیع اقلام بهداشتی و همراه کردن مردم با تصمیمات ستاد مدیریت بیماری کرونا استفاده می‌کنیم.
رییس هماهنگی امور فرهنگی اجتماعی مناطق معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان با اشاره به اجرای این برنامه در سطح محله‌های شهر اصفهان با همکاری موسسه کشتی نجات، تولید برنامه‌های شاد و مفرح را یکی دیگر از این اقدام‌ها دانست و بیان کرد: برای ارتقای روحیه شهروندان و کادر درمانی، غنی‌سازی اوقات فراغت مردم در خانه‌ها را در دستور کار قرار داده‌ایم.
وی با اشاره به تعطیلی تمام مراکز فرهنگی شهرداری و سینماها افزود: گروه‌های شادی به مناسبت‌های مختلف در محله‌ها و مجتمع‌های مسکونی بزرگ برنامه‌هایی شامل نمایش‌های خیابانی و موسیقی محلی و ملی اجرا می‌کنند. 
به گفته ستوده‌فر این سازمان برای قدردانی از تلاش‌ پیشتازان حوزه سلامت برنامه‌هایی در بیمارستان‌های خدمات‌رسان به بیماران کرونا در اصفهان برنامه‌های شادی را اجرا می‌کنند. 
وی به اطلاع‌رسانی گسترده در تمام محلات شهر اصفهان با نصب پوستر، بنر و بروشور اشاره کرد تصریح کرد: همچنین ۱۲۰ هزار بسته اقلام بهداشتی شامل ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده از طرف شهرداری در محله‌های اصفهان توزیع شد.
رییس هماهنگی امور فرهنگی اجتماعی مناطق شهرداری با اشاره به افزوده شدن فرهنگ‌سرای همت در منطقه ۶، فرهنگ‌سرای قدس در منطقه ۱۲، کتابخانه امیرحمزه در منطقه ۱۳ و چند فرهنگسرای دیگر و برخی مساجد به صورت مردمی به چرخه تولید ماسک، لباس و گان برای کادر درمانی گفت: با این اتفاق معاونت فرهنگی شهرداری و معاونت‌های فرهنگی مناطق پانزده‌گانه به ستاد عملیات کمک به قهرمانان عرصه سلامت تبدیل شده‌اند.
براساس اعلام وزارت بهداشت کشور تا روز ۲۵ فرودین‌ماه امسال ۷۳ هزار و ۳۰۳ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد ۴۵ هزار و ۹۸۳ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده‌اند. 
همچنین تاکنون ۴۵۸۵ نفر از مبتلایان به کرونا جان خود را از دست داده‌اند.