همهگیری ویروس کرونا در سراسر جهان منجر به خانهنشینی صدها میلیون نفر از ساکنان کره زمین شده است و ادامه چنین وضعیتی برای بسیاری از افراد دشوار، کسل کننده و غیرقابل تحمل شده است.
مرکز آرشیو ملی مالت از مردم آن کشور خواسته که درزمانه همهگیری ویروس کرونا، قرنطینه و خانهنشینی اجباری، مشاهدات و ملاحظات روزانه خود را در این مورد نوشته و نسخه ای از آن را جهت حفظ و بهرهوری پژوهشگران نسلهای بعد، به آرشیو بسپارند.
به گفته «چارلز فاروجیا» مدیر عامل آرشیو ملی مالت، این پروژه، پس از تجربه قبلی ثبت و ضبط خاطرات مردم عادی آن منطقه از سالهای قبل از استقلال کشور و دوران جنگ جهانی دوم انجام میشود.
مالت کشوری تازه تاسیس در جنوب اروپا است که فقط ۵۵ سال از استقلال این کشور از بریتانیا و پایان دوران استعمارزدگی اش گذشته است.
مسئولان این آرشیو به درستی دریافته اند در شرایطی که سابقه تاریخی استقلال این کشور کوچک، بسیار کوتاهتر از اغلب کشورهای اروپایی است، جریان کرونا فرصتی برای جمعآوری مجموعهای نفیس برای تدوین تاریخ مردم و تجربه آنان است.
در حالی که این روزها دولت ها و کادر درمانی کشورهای مختلف در حال تلاش برای کنترل، مهار و مقابله با گسترش روزافزون کووید-۱۹ هستند، سلامت روانی مردم که گزینه قرنطینه خانگی را به عنوان تنها راهکار همراهی با تدابیر دولت و توصیه های بهداشتی، انتخاب کرده اند، از اهمیت بالایی برخوردار است.
«کریس هدفیلد» فضانورد بازنشسته کانادایی نیز که پیشتر به خاطر موقعیت شغلی خود، شرایطی مشابه قرنطینه کرونا را در ایستگاه فضایی بینالمللی تجربه کرده است، در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان از فرصت قرنطینه و خانهنشینی به بهترین شکل استفاده کرد و از آن لذت برد، گفت: در چنین شرایطی دو نکته مهم را باید در نظر داشت؛ درک خطری که شما را تهدید میکند و در عین احتیاط، نباید از آن هراس داشت و دیگری تقسیم بندی اوقات با داشتن هدف و منظور مشخص.
در بسیاری از کشورهای جهان که ویروس کرونا که در آنها همهگیر شده است، محدودیت های رفت و آمد، بسته بودن اماکن عمومی و از جمله اقتصادی برای جلوگیری از شیوع این ویروس به عمل آمده و افراد ناگزیر به ماندن در خانه های خود شدهاند.
ویروس کرونا تا به امروز حدود دو میلیون نفر را در کشورهای مختلف جهان مبتلا کرده که بیش از ۱۲۰ هزار نفر آنها جان خود را از دست داده اند.