به گزارش رسانههای بنگلادشی، کارگران بخش پوشاک بنگلادش معتقدند که کارخانههای این کشور پس از لغو سفارشها از سوی خریداران آمریکایی و اروپایی، حقوق معوقه آنها را پرداخت نکردهاند.کارگران بنگلادشی در شعارهای خود اعلام کردند که آنها بیشتر نگران مرگ در نتیجه گرسنگی هستند تا ابتلا به ویروس کرونا.
کارخانههای پوشاک بنگلادش ۸۴ درصد از صادرات ۴۰ میلیارد دلاری این کشور را به خود اختصاص دادهاند. در دو ماه اخیر پس از آنکه شرکتهای مشهور پوشاک غربی سفارشهای خود را به دلیل شیوع ویروس کرونا و بسته شدن فروشگاهها لغو کردند، صنعت پوشاک بنگلادش با بحران بیسابقهای روبرو شده است.
کارگران بنگلادشی با حضور در خیابانها با وجود قرنطینه سراسری در این کشور فریاد "حقوق ما را پرداخت کنید" سر دادند.
ساجد الاسلام، یک کارگر ۲۱ ساله بنگلادشی به رسانه های این کشور گفت: ما هیچ گزینه دیگری نداریم و با گرسنگی مواجه شدهایم. اگر در خانه بمانیم شاید از ویروس کرونا در امان بمانیم اما چه کسی ما را از گرسنگی در امان نگاه خواهد داشت؟
قرنطینه سراسری بنگلادش که از تاریخ ۲۶ ماه مارس (۷ فروردین) آغاز شد، بسیاری از کارخانههای پوشاک این کشور را به تعطیلی کشاند.
یک کارگر دیگر بنگلادشی گفت: دو ماه است که حقوق خود را دریافت نکردهایم. اکنون ما گرسنه هستیم. اگر ما با گرسنگی مواجه شویم، قرنطینه خانگی چه معنایی دارد؟
اسلام حسین رییس پلیس داکا در پایتخت بنگلادش گفت: بیش از ۲۵ هزار کارگر در راهپیمایی روز سه شنبه شرکت داشتند. تعدادی اقدام به شکستن در و پنجرههای چند کارخانه کردند اما این راهپیمایی به طور کل به صورت صلح آمیز برگزار شد.
دولت بنگلادش یک کمک ۵۹۰ میلیون دلاری برای صنعت پوشاک این کشور جهت پرداخت حقوق کارگران در نظر گرفته است. بنگلادش دومین کشور بزرگ صادر کننده پوشاک در جهان پس از چین است. ارزش سالانه صادرات پوشاک این کشور ۳۵ میلیارد دلار اعلام شده است. بر اساس آمار اعلام شده، تاکنون یک هزار و ۱۲ نفر در بنگلادش به کرونا مبتلا شدهاند در حالی که ۴۶ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۰
دهلی نو-ایرنا- هزاران کارگر بنگلادشی امروز(سهشنبه) با حضور در خیابانها به عدم پرداخت دستمزد و حقوق ماهانه خود توسط کارفرمایان و صاحبان کارخانههای تولید پوشاک اعتراض کردند.