تهران- ایرنا- دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در بیانیه‌ای اعلام کرد: براساس نظر کارشناسان در نشست روز سه شنبه کمیته اضطراری مقررات بین المللی بهداشت در کنگو ، ادامه طرح مقابله با ویروس ابولا بعنوان یک وضعیت اورژانسی بین المللی و بهداشت عمومی مورد تایید قرار گرفت.

به گزارش وب سایت رسمی سازمان جهانی بهداشت، تدروس آدهانوم در عین حال گفت که گزارش‌ها حاکی از پیشرفت هایی در مبارزه با شیوع (ابولا) است، تا روز جمعه گذشته ۵۴ روز هیچ مورد ابتلا گزارش نشده و  ۴۰ روز از آخرین فردی که تست ابولا وی منفی بوده و از بیمارستان مرخص شد، می‌گذرد.  

وی در ادامه بیانیه می‌افزاید، پیش بینی می شود که روند شیوع ابولا افزایش یابد. تیم‌های ما در بنی واقع در شمال شرقی کنگو در مواجه با موارد جدید باتجربه هستند و به سرعت برای همکاری با جوامع آسیب دیده، تحقیق در مورد هشدارها، شناسایی و واکسینه کردن، ضدعفونی کردن خانه‌های آسیب دیده و امکانات درمانی اقدام می کنند.  

دبیر کل سازمان جهانی بهداشت همچنین اظهار کرد که من از توصیه اعضای کمیته استقبال کرده  و از دولت و مردم کنگو، پاسخ دهندگان، شرکا و همکاران سازمان جهانی بهداشت که برای پایان دادن به این شیوع همکاری داشته‌اند، تشکر می‌کنم.  

دبیر کل سازمان جهانی بهداشت جمعه‌شب اعلام کرد با وجود آن که جمهوری دموکراتیک کنگو در ۵۲ روز گذشته هیچ موردی از ابتلا به ابولا را گزارش نکرده بود، امروز یک مورد جدید از ابتلا به این بیماری در این کشور گزارش شده است.  

آدهانوم گفت که سازمان جهانی بهداشت خود را برای اعلام موارد جدید ابتلا آماده کرده بود، اما ثبت این ابتلای جدید در حالی است که کشور کنگو هم آماده بود که روز دوشنبه پایان شیوع ابولا را اعلام کند که با توجه به این مورد جدید، دیگر قادر به این کار نخواهد بود.  

شیوع ویروس ابولا برای نخستین بار در بخش شرقی جمهوری کنگو در اول اوت سال ۲۰۱۸ (۱۰ مرداد ۹۷) گزارش شد و از آن زمان تاکنون این بیماری از میان ۳ هزار و ۴۰۰ مبتلای قطعی به آن، جان دست کم ۲ هزار و ۲۰۰ نفر را گرفته است.  

ابولا یا تب هموراژیک ابولا نوعی بیماری انسانی است که از ویروس ابولا ناشی می‌شود. نام ویروس این بیماری از یکی از رودخانه‌های جمهوری دموکراتیک کنگو گرفته شده‌ است.