بغداد - ایرنا - رییس «کنگره ملی کردهای فیلی» (کردهای شیعه) و از فعالان سیاسی و اجتماعی کردهای عراق، بر ضرورت برداشتن سریع تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

«طارق مندلاوی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت که تحریم‌های ظالمانه آمریکا یکی از بخش‌های مهم و حیاتی ایران یعنی بخش بهداشت و درمان را تحت تاثیر قرار داده و اکنون زمان آن رسیده تا این تحریم‌ها سریعا برداشته شود.

وی اضافه کرد که بخش بهداشت و درمان در این برهه که جمهوری اسلامی ایران با شیوع «ویروس کرونا» مواجه است، یکی از حوزه‌های مهمی است که با جان انسان‌ها سرو کار دارد و نباید آمریکا از این‌گونه مسائل بشردوستانه برای قضایای سیاسی بهره‌برداری کند.

این حقوقدان عراقی تاکید کرد: با توجه به بحران جهانی شیوع ویروس کرونا همه شخصیت‌ها و نهادهای بین‌المللی و کشورهای جهان باید صدای خود را برای برداشتن تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران بلند کنند.

رییس موسسه «تنوع» متخصص در امور اقلیت‌های قومی و دینی در عراق گفت که باید شرکت‌ها و نهادهای بین‌المللی با انتقال تجهیزات و امکانات بهداشتی و درمانی به ایران، این تحریم‌های ظالمانه را بشکنند.

مندلاوی افزود که انتظار می‌رفت، ویروس کرونا به عنوان بلای جهانی، روح انسانی و همیاری را در بین ملت‌ها تقویت کند، نه اینکه اجازه داده شود، برخی به خاطر اهداف تنگ‌نظرانه سیاسی، جان انسان‌ها را به مخاطره بیفکنند.

وی نقش عراق به عنوان کشور همسایه جمهوری اسلامی ایران را در شکستن تحریم‌ها حائز اهمیت دانست و گفت: از جنبه وفاداری به تمامی مواضع انسانی و سیاسی که ایران نسبت به عراق به ویژه در جنگ با گروه تروریستی «داعش» داشت، از عراق انتظار می‌رود در برهه کنونی این خوبی‌های ایران را جبران کند. 

مندلاوی تاکید کرد که خطر شیوع ویروس کرونا کمتر از تهدید و چالش گروه تروریستی داعش نیست و اگر جمهوری اسلامی ایران نبود، شاید تهدید داعش اکنون ابعاد دیگری در عراق و منطقه گرفته بود.

وی اضافه کرد: همانطور که ایران نخستین کشور در کمک و حمایت از عراق در مقابله با تروریسم داعش بود، عراق نیز باید پیشاپیش کشورهایی باشد که از جمهوری اسلامی ایران در مقابله با کرونا حمایت و کمک می‌کند.

کرونا در روزهای اخیر بیش از ۲۰۰ کشور جهان را در برگرفته و نزدیک به دو میلیون نفر را مبتلا کرده است .

تاکنون ۱۲۶ هزار و ۶۸۸ نفر نیز به خاطر کرونا در جهان جان خود را از دست داده‌اند که از این تعداد ۴۶۸۳ نفر مربوط به ایران هستند.

شیوع ویروس کرونا معروف به «کووید ۱۹»  برای نخستین بار اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر «ووهان» در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین بعد از انجام یک سری تحقیقات، در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به صورت رسمی انتشار این ویروس را در چین اعلام کرد.