اسلام‌آباد- ایرنا- صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش خود با عنوان چشم‌انداز معیشت جهانی در سال ۲۰۲۰، رشد اقتصادی پاکستان را در سال جاری منفی ۱.۵ درصد پیش‌بینی کرده است.

رسانه‌های پاکستانی روز چهارشنبه به نقل از گزارش اخیر صندوق بین المللی پول اعلام کردند که برعکس گزارش ماه ژانویه این سازمان جهانی، سطح فعلی رشد اقتصادی پاکستان با کاهش ۴ درصدی همراه خواهد شد. 
در این گزارش آمده است: میزان رشد جهانی، منفی ۳ و در پاکستان منفی ۱.۵ درصد خواهد بود، با این حال، پاکستان تا سال آینده میلادی با دو درصد جبران، قادر به مدیریت بحران است. 
رشد اقتصادی پاکستان در حالی منفی پیش بینی می‌شود که این کشور در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ رشد ۳.۳ درصدی را تجربه کرده بود. 
بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، انتظار می‌رود که معیشت پاکستان در سال مالی ۲۰۲۱ با رشد مجدد ۲ درصدی همراه شود؛ در عین حال بانک جهانی میزان رشد آتی اقتصاد پاکستان را ۰.۹ درصد برای سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ و تا سال ۲۰۲۲ به ۲.۳ درصد پیش بینی کرده است. 
همچنین شاخص نرخ مصرف کننده پاکستان در سال جاری میلادی با افزایش ۱۱.۱ درصد پیش بینی شده و برای سال آینده نیز ۸ درصد ثبت شده است. علاوه بر این، کسری بودجه حساب جاری نیز از ۱.۷ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ۲.۴ درصد در سال مالی آتی پیش بینی می‌شود. 
صندوق بین المللی پول، نرخ بیکاری در پاکستان را برای سال جاری ۴.۵ درصد پیش بینی کرده و این میزان تا سال آینده به ۵.۱ درصد افزایش خواهد یافت. 
این سازمان بین المللی بر لزوم همکاری‌های چندجانبه‌ای برای غلبه بر پیامدهای بیماری همه گیر کرونا از جمله کمک به کشورهای ضعیف که با مشکلات جدی اقتصادی مواجه شده‌اند و همچنین همیاری با کشورهایی که دارای نظام ضعیف بهداشتی و مراقبت هستند، تأکید کرده است. 
رسانه‌های پاکستانی هفته گذشته به نقل از منابع رسمی این کشور اعلام کردند که انتظار می‌رود صندوق بین المللی پول با درخواست دولت اسلام آباد برای دریافت وام یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری مقابله با شیوع ویروس کرونا موافقت کند. 
اواسط تیرماه سال گذشته صندوق بین المللی پول اعطای وام ۶ میلیارد دلاری برای پاکستان را تصویب کرد و قرار شد این وام در چند مرحله تا ۳ سال به اسلام‌آباد اعطا شود.
پاکستان روزهای اخیر نیز کمک ۵۲ میلیون دلاری از بانک توسعه آسیا و بسته مالی ۲۰۰ میلیون دلاری بانک جهانی را برای مهار کرونا دریافت کرد. 
پاکستان بشدت از شیوع گستره ویروس کرونا نگران است. شمار مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در این کشور از پنج هزار و ۸۰۰ نفر عبور کرده و تاکنون ۱۰۷ پاکستانی نیز جان خود را از دست داده اند.