تهران - ایرنا - نتایج تحقیقات سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که نبود آب لوله‌کشی و سالم به مقدار کافی در ۱۰ کشور عربی در روزهای شیوع ویروس کرونا (کووید-۱۹) جان ۷۴ میلیون شهروند در این کشورها را در معرض خطر قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کمیته اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل در غرب آسیا امروز (چهارشنبه) با انتشار نتایج تحقیقات خود اعلام کرد در شرایطی که تمام دنیا به این نتیجه رسیده‌است که شستن دستان با آب و صابون بهترین وسیله برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا است، این توصیه به ظاهر ساده در کشورهای عربی به موضوعی بسیار پیچیده تبدیل شده است، زیرا ۷۴ میلیون شهروند عرب به آب سالم کافی دسترسی ندارند.

تحقیقات سازمان ملل نشان می‌دهد که در روزهای شیوع کرونا نیاز به آب در منطقه در حدود ۴ تا ۵ میلیون متر مکعب افزایش پیدا کرده‌است و آنچه باعث می‌شود تا بر نگرانی‌ها افزوده شود آن است که ۱۰ کشور در میان ۲۲ کشور عربی، ذخیر آبی و زیرساخت‌های مناسب برای تامین این مقدار آب لوله‌کشی را ندارند.

«رولا دشتی» مدیر اجرایی کمیته اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل در غرب آسیا نیز بر ضرورت دسترسی همه افراد در هر مکانی به آب و خدمات بهداشتی تاکید کرده و نسب به سوءاستفاده از آب و انحصار آن توسط برخی طرف‌ها به عنوان سلاحی جنگی در کشورهای درگیر اختلافات و جنگ هشدار داده است.

کمیته اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل در غرب آسیا همچنین پیش‌بینی کرده است که ۲۶ میلیون آواره در منطقه به دلیل دسترسی نداشتن به آب و خدمات بهداشتی مناسب بیش از بقیه در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند.

این سازمان نسبت به اوضاع وخیم نوار غزه هم هشدار داده و اعلام کرده است در منطقه که یکی از پرتراکم ترین مناطق مسکونی جهان است که از هر ۱۰ خانوار تنها یک خانوار به آب سالم دسترسی دارد.