همه گیری بیماری کرونا در کنار ناملایمات و سختی های خود زیبایی های نیز به همراه داشته که زیبایی هایی از نوع نوعدوستی، همیاری و خدمت به همنوع از جمله این تصاویری است که هرگز از خاطرها نمی رود.
ایران نیز همچون ۲۰۰ کشور جهان درگیر همه گیری ویروس کرونا شده است، ویروسی که تا به امروز (پنجشنبه) بیش از ۲ میلیون نفر در سطح جهان به آن مبتلا شده و بیش از ۱۸۰ هزار نفر نیز جان خود را به دلیل این ویروس از دست داده اند که این میزان به ترتیب در ایران ۷۶ هزار و ۳۸۹ نفر مبتلا و ۴۷۷۷ نیز جان باخته بوده است.
با همه گیری ویروس کرونا نهادهای انقلابی همچون بسیج،سپاه،ارتش و نهادهایی مانند هلال احمر در کنار تشکل های مردمی بازهم برای نجات جان مردم خوش درخشیدند و با حماسه نوعدوستی و همیاری به یاری هموطنان خود شتافتند.
صحنه های زیبایی که سال گذشته در همین ماه شاهد کمک به سیل زدگان در استان های خوزستان، لرستان و گلستان بودیم.
مردم ایران پس از انقلاب اسلامی در حماسه های فراوانی حضور پررنگ و تاثیرگذاری داشتند که حضور در دفاع مقدس،کمک به زلزله زدگان رودبار و بم و سیل زدگان نمونه هایی از این دست می باشد.
در زمان کنونی نیز گروه های مختلفی در عرصه های متنوع از پرستاران و پزشکان گرفته تا نیروهای بسیج اقدام به خدمت رسانی به بیماران و دیگر هموطنان نموده اند.
یکی از نمودهای خدمت که تا به امروز در انقلاب اسلامی و تاریخ ایران بی سابقه بوده، غسل دادن،کفن کردن، نماز گذاردن و تدفین جانباختگان کرونا که از سخت ترین کارها هست، می باشد که از سوی شماری از طلبه های و روحانیون جهادگر بسیجی انجام می شود.
کار خداپسندانه ای که نظیر آن در جهان یا اینکه اصلا وجود ندارد و یا اینکه بسیار کم است صحنه هایی که در غرب در خصوص تدفین فله ای جانباختگان کرونا که فیلم های آن در شبکه های اجتماعی و رسانه ها منتشر شده، اهمیت و سختی کار این طلبه ها و روحانیون جهادگر را نشان می دهد.
این بار مجاهدان طلبه در جای جای کشور و از جمله آن ها استان البرز به صورت خودجوش و در حرکتی مثال زدنی با انجام فعالیت های جهادی در عرصه سلامت بار دیگر نشان دادند هرگز روحانیت از مردم جدا نبوده و در همه مشکلات پای آرمان های نظام و انقلاب ایستاده اند.
اینجا در فاصله یک قدم مانده به منزل آخر، که با مهمان ناخواندهای به اسم کرونا روزهای شلوغی را تجربه می کنند، طلاب و نیروهای جهادی پای کار آمدهاند تا به قول خودشان نگذراند هیچ میتی در این شلوغی بدون غسل بماند.
کفن و دفن اموات کرونایی به دلیل انتقال بیماری مسئله بسیار خطرناکی است، ولی روحانیون براساس رسالت ذاتی خود در این امر جهادی شرکت کرده اند.
این طلاب جهادگر با لباسی وارد میدان تغسیل و تدفین اموات می شوند که کمتر کسی می تواند سختی این لباس ها را چندین لایه بر روی هم است،تحمل کند.
حضور در این بحث جنسیت نمی شناسد به طوریکه از حدود ۱۴۰ طلبه جهادگر در تغسیل و تدفین جانباخته کرونایی، ۷۰ نفر را بانوان تشکیل می دهند.
حضور مجاهدانه طلاب خواهر در تغسیل اموات کرونایی
اعظم فرهاد کیایی معاون فرهنگی و تبلیغی حوزه علمیه خواهران استان البرز به نقش بانوان طلبه در امدادرسانی و کمک در حل بحران بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: با عنایت به فرموده رهبری معظم که مجرد ابتلای به این بیماری، موجب سقوط احکام واجب مربوط به میت نمیشود و میبایست حداقل واجب در مورد غسل، حنوط، کفن، نماز میت و دفن انجام گیرد با همت تنی چند از طلاب خواهر جهادگر، تغسیل اموات خانم مبتلا به کرونا با مراعات کامل نکات بهداشتی و استفاده از تجهیزات ایمنی در دستور کار قرار گرفت.
وی بیان کرد: طی تعامل با مسوولین آرامستان ها یک مکان اختصاصی در بهشت علی (ع) اشتهارد برای این منظور برای جداسازی اموات کرونایی از سایر اموات در نظر گرفته شده است.
معاون فرهنگی و تبلیغی حوزه علمیه خواهران استان البرز افزود: به دلیل کمبود نیرو، همزمان امکان آموزش افراد داوطلب نیز فراهم شد و این اقدامات تا از بین رفتن این ویروس منحوس ادامه خواهد شد.
وی با ابراز همدردی با بازماندگان و طلب غفران الهی برای اموات، اظهار داشت: طلاب خواهر داوطلب که مجاهدانه وارد این عرصه شده اند و خانواده هایشان نگرانشان هستند تقاضا دارند مردم با رعایت نکات بهداشتی و عدم خروج غیرضروری از منزل به ریشه کنی این ویروس منحوس کمک کنند.
مبارزه با کرونا یک میدان جنگ و جهاد است
یکی از طلاب جهادگر البرزی نیز گفت: اکنون مبارزه و ریشه کنی بیماری کرونا یک میدان جنگ و جهادی است که هر کسی در این میدان وظیفه ای دارد و ما بر خود حضور در این عرصه را واجب می دانیم.
حجت الاسلام محمدصادق شکری افزود: بازماندگان جانباختگان کرونایی از ابتدای شیوع این بیماری نگرانی از بابت انجام نشدن اعمال شرعی برای جنازه های عزیزانشان داشتند زیرا غسال ها حاضر به انجام اینکار نبودند.
وی که مسوول آموزش و تربیت بسیج مداحان استان البرز نیز هست، دیدن بعضی از صحنه ها را در انجام این عمل مجاهدانه بسیار سخت دانست به طوریکه روز قبل یک بچه ۸ ساله را برای دفن آورده بودند.
شکری با بیان اینکه ما باید در کارهای سخت باشیم و این یک توفیق است، گفت: بیشترین چیزی که ما را اذیت می کند، نمازها و دفن غریبانه این افراد است ولی زمانیکه بستگان آن ها از ما تشکر می کنند انگار که دنیا را به ما داده اند.
این طلبه جهادگر که از ۲۰ اسفند ماه در بهشت علی (ع) اشتهارد و بهشت زهرای (س) تهران مشغول فعالیت می باشد، افزود: لباس هایی که باید بر تن کنیم خیلی اذیت می کند ولی یک خسته نباشید از طرف بستگان آن ها به ما روحیه دوباره می دهد.
بیماران کرونایی مرگ غریبانه دارند
یکی دیگر از طلاب جهادگر البرزی که جانشین سازمان بسیج طلاب سپاه استان البرز نیز می باشد، گفت: یکی از مسائلی که امروز با توجه به شیوع ویروس کرونا با آن روبرو هستیم نحوه تدفین فوتیهای ناشی از این بیماری است که طبق فرمایش رهبری معظم انقلاب نباید این بیماری موجب سقوط احکام واجب شود.
حجت الاسلام و المسلمین امین کولیوند افزود: با توجه به اینکه جهش و انتقال این بیماری حتی در بین بیماران کرونایی که فوت شدند نیز وجود دارد لذا تدفین این افراد با برخی مشکلات و ترس از ابتلا انجام میشود.
وی اظهار داشت: هرچند که مرگ بر اثر بیماری کرونا با توجه به مراسمهایی که ما در کشور و دینمان داریم، مرگ غریبانه ای است، اما هستند افرادی که بدون ترس و با از خود گذشتگی آدابها را بدون هیچگونه هراس انجام میدهند.
وی ادامه داد: بسیج طلاب و روحانیون سپاه امام حسن(ع) از روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا تیمهایی را در آرامستانها برای آموزش تدفین اموات کرونایی طبق تکلیف الهی اقدام کردند.
وی افزود: تعداد زیادی از طلاب و روحانیون برای این کار افراد بصورت خود جوش ثبت نام کردند که ۱۴۰ نفر که نیمی از آنها از بانوان هستند برای این کار ثبت نام و در سه شهر هشتگرد، نظرآباد و اشتهارد در حال فعالیت هستند که اکنون با موج جدید در خواستها روبرو هستیم.
وی با بیان اینکه دو نفر از طلاب در حین تدفین به کرونا مبتلا شدند،بیان کرد: این افراد در حال حاضر در قرنطینه و روند درمان هستند و حال آنها رو به بهبودی است.
کولیوند گفت: حتی طلبه هایی را در میان خود داریم که آقا در بخش آقایان و خانم در بخش بانوان به دور از فرزندانشان و با روحیه ای بالا مشغول فعالیت هستند.
جانشین سازمان بسیج طلاب و روحانیون سپاه امام حسن(ع) عنوان کرد: سازمان بسیج طلاب و روحانیت از ابتدای شیوع این ویروس قرارگاهی به نام امیرالمومنین(ع) افتتاح کرد که فعالیتهای مختلفی را در راستای مبارزه با ویروس کرونا انجام داد.
وی تصریح کرد: ضدعفونی معابر، آماده سازی نیروهای همیار پرستار برای فعالیت در نقاهتگاههای استان در صورت نیاز و همچنین فعالیت در آرامستانها بوده است.
کولیوند همچنین از تولید ماسک توسط طلاب و روحانیون استان البرز خبرداد و گفت: یک تیم ۲۵۰ نفره متشکل از طلاب و روحانیان روزانه ۴۰۰ ماسک تولید می کنند.
وی از تمام هموطنان خواست تا به توصیه های پزشکی تا ریشه کنی این بیماری توجه کنند ضمن اینکه یکی دیگر از توصیه های پزشکی این است که بستگان جانباختگان در مراسم تشییع شرکت نکنند که به این توصیه هم تاکنون توجه شده است.
بسیج کارهای روی زمین مانده را انجام می دهد
مسوول سازمان بسیج طلاب و روحانیون سپاه استان البرز نیز به تداوم فعالیتهای گروههای جهادی شهید سلیمانی، شهید تمام زاده و یازهرا(س) از جهادگران طلاب این استان در زمینه تغسیل و دفن اموات کرونایی در آرامستان بهشت علی(ع) اشتهارد اشاره کرد.
حجت الاسلام نورالله حسین پور با بیان اینکه ۱۴۰ نفر از بسیجیان خواهر و برادر جهادگر طلبه استان البرز به صورت داوطلبانه در زمینه تغسیل و دفن اموات کرونایی فعالیت میکنند، اظهار داشت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا بسیج طلاب وروحانیون سپاه اقدام به تشکیل قرارگاه جهادی امیر المومنین علی(ع) کردند و در امر ضد عفونی معابر عمومی و مراکز درمانی کرج حضور جانانه داشتند.
وی افزود: بسیج همیشه کارهایی که متولی ندارد و روی زمینمانده را انجام میدهد و در این حوزه هم بسیج طلاب و روحانیون پرچمدار بودند در کشور و این واجب کفایی را انجام دادند.
مسوول سازمان بسیج طلاب و روحانیون سپاه استان البرز بیان کرد: گروه جهادی روحانیت در بخشهای مختلف کمک شهرداری کردهاند که در اولین مورد ضدعفونی شهر بود بعد استراحت دادن به پاکبانها و در حال حاضر هم تغسیل متوفیان کرونایی انجام میدهند.
وی با بیان اینکه این کار خطیر را جهادگران بسیجی و طلبه بخاطر لبخند رضایت مقام عظمای ولایت بعهده گرفتند، اظهار داشت: فقط از رسانهها درخواست دارم ترس در دل مردم ایجاد نکنند که حتی کسی با خانواده متوفیان ارتباطی نمیگیرد تا جایی که خانواده علاوه بر بحث داغ ازدسترفته خود دچار مشکل روحی هم شوند.
حسین پور با بیان اینکه فعالیت در این عرصه نیازمند روحیه جهادی است، گفت: طلاب فعال در این عرصه همچون کادر درمانی از جان خود می گذرند و این افراد همچون رزمندگان مدافع حرم که در جبهه دفاع از حرم اهل بیت (ع) می جنگیدند، در جبهه بهداشت تلاش می کنند که جز عنایت الهی نمی تواند باشد.