تبریز-ایرنا- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان‌شرقی گفت: این مجموعه موضوع آلودگی زیست محیطی معدن طلای اندریان واقع در شهرستان ورزقان را به دقت بررسی می‌کند.

احمد موقری روز پنجشنبه در جریان بازدید از آخرین وضعیت این معدن، افزود: دادگستری استان در حال جمع‌ بندی گزارش‌های کارشناسان در رابطه با آلودگی معدن طلای اندریان است و پس از مشخص شدن زوایای مختلف موضوع و تحلیل تمامی زوایای مساله تصمیمات بعدی را اتخاذ خواهد کرد.

وی اظهار داشت: بر اساس دستور ریاست دادگستری‌ کل آذربایجان شرقی مبنی‌ بر بررسی دلایل تلف شدن تعدادی از گوسفندان روستاهای اطراف، به همراه مدیر کل حفاظت محیط زیست و تیم کارشناسی دانشگاهی در  محل حاضر شده و موضوع تحت بررسی است.

موقری ادامه داد: بررسی‌های لازم توسط ادارات‌کل محیط زیست و دامپزشکی استان انجام شده و در حال جمع‌ بندی است که پس از مشخص شدن زوایای موضوع تصمیمات بعدی و مقتضی اتخاذ می شود.

وی با اشاره به حساسیت ویژه مجموعه دستگاه قضایی استان به مقوله های زیست محیطی، یادآور شد: بر این اساس اجازه هیچ گونه تجاوز و بروز تعارض نسبت به موضوعات محیط زیستی و به خطر افتادن زندگی مردم به بهانه توسعه اقتصادی را نخواهیم داد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز در این بازدید با اشاره به دستور توقف عملیات این معدن تا حصول نتیجه بررسی‌های کارشناسی، اظهار داشت: این تصمیم همچنان پا برجاست.

حمید قاسمی با تاکید بر اینکه مدیریت معدن باید در سریع ترین زمان نسبت به ارائه برنامه مدیریت محیط زیستی اقدام کند، گفت: در راستای حفظ محیط زیست با هیچ‌ کس تعارفی نداریم و متاسفانه در این زمینه گاهی اوقات اظهارنظرهای غیرکارشناسی موجب تشویش اذهان می‌ شود.

به گزارش ایرنا، معدن طلای اندریان در ۷۰ کیلومتری شمال شرق تبریز و در محدوده جنگل های ارسباران از جمله معادن بحث برانگیز آذربایجان شرقی است که به رغم انجام پایش های زیست محیطی و اطمینان دادن مقام های ارشد استانی و  دانشگاهی مبنی بر آلوده نبودن آن، در سال های اخیر توجه رسانه ها و تعدادی از تشکل های مردمی را به خود جلب کرده است. 

فعالیت های اکتشافی در محدوده معدن طلای اندریان از سال ۱۳۷۲ توسط شرکت منطقه ای معادن آذربایجان آغاز شد و اکنون نیز شرکت معدنی «زرین داغ آستارکان» با همکاری و سرمایه گذاری «شرکت پروژه زمین شناسی معدنی» از کشور گرجستان با هدف استخراج سالیانه ۱۴۰۰ هزار تن کانسنگ طلا و تولید طلا به روش «هیپ لیچ» در این معدن فعالیت می کنند.

تاکنون در این معدن بالغ بر 25 میلیون دلار سرمایه گذاری شده است.