دکتر «سمیه سلیمانیمهر» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه استفاده از فرآوردههای آرایشی و بهداشتی به هنگام بروز بحران ناشی از ویروس کووید۱۹ با شدت انتقال بسیار بالا، مورد چالشبرانگیزی است، افزود: انتظار میرود لوازم آرایشی و بهداشتی ترکیبی تولید شده، از لحاظ آلودگی اولیه ایمن باشند اما آلودگی ثانویه با ویروسها میتواند اتفاق بیافتد.
وی با اعلام اینکه ویروسهای کپسولدار کووید ۱۹معمولاً در سطوح مواد آرایشی پایدار بوده اما نمیتوانند تکثیر شوند، گفت: ویروسها میتوانند بر روی سطوح بیجان مانند فلز، شیشه یا پلاستیک بسته به جنس سطح زنده بمانند.
وی با اشاره به استفاده گسترده از لوازم آرایشی و بهداشتی، رعایت نکات ضروری مربوط به پیشگیری از گسترش ویروس کرونا را مورد تاکید قرار داد و گفت: در حد امکان لوازم آرایشی و بهداشتی مورد نیاز را به صورت آنلاین یا از فروشگاههای معتبر (دارای پروانه ساخت و یا برچسب اصالت )خریداری نمایید و بعد از خرید مواد آرایشی و بهداشتی حتما بستهبندی را ضدعفونی و نایلون خرید محصول را منهدم نمایید.
وی با تاکید بر اینکه از تسترهای لوازم آرایشی فروشگاه ها استفاده ننمایید، تصریح کرد: برای تست لوازم آرایشی از اپلیکیتورهای (برس رژگونه، پد سایه چشم، پد کرم پودر و ..) یک بار مصرف استفاده کنید و تا حد ممکن از لوازم آرایشی که با چشم و دهان تماس دارد استفاده نکنید.
وی اظهار داشت: لوازم آرایشی (رژلب، مداد چشم و ریمل) را به صورت مشترک استفاده نکنید، ترجیحا از هرگونه کاشت ناخن، مژه و سایر موارد در این مدت خودداری کنید، سعی نمایید تا پایان دوره همه گیری بیماری کرونا از رفتن به آرایشگاه خودداری کنید و آن را به زمان دیگری موکول نمایید و حوله و وسایل شخصی خود را بر روی سطوحی که از تمیز بودن آنها اطمینان ندارید یا افراد زیادی با آن در تماس هستند، قرار ندهید.
این کارشناس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه تاکید کرد؛ وسایل بهداشتی شخصی مانند مسواک، حوله، ملحفه و سایر موارد را به اشتراک نگذارید، قبل از مسواک زدن یا نخ زدن، دستان خود را حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید یا با یک ضدعفونی کننده دست (حاوی حداقل ۶۰ درصد الکل) دستانتان را ضدعفونی نمایید.
سلیمانیمهر، در مورد مسواک زدن نیز گفت: مسواک خود را تمیز بشویید و پس از استفاده از مسواک، دسته را با یک ماده ضد عفونی کننده خانگی پاک کنید، پس از مسواک زدن میتوانید آن را با آب جوش ضدغفونی نمایید تا از انتشار ویروس جلوگیری شود و مسواکهایتان را نزدیک هم نگذارید و حتماً برای مسواکتان درپوش تهیه نمایید.
او در ادامه یادآوری کرد که تمام سطوح سرویس بهداشتی باید به طور مداوم شسته و ضدعفونی شوند، ضدعفونی کننده دستها باید در دسترس باشند،
وی با بیان اینکه ویروس کرونا از طریق سیستم تنفسی منتقل میشود، گفت: از نظر تخصصی، زخمهای باز محل مناسبی برای تجمع میکروبها هستند بنابراین ضدعفونی زخم ها ضروری است.
سلیمانی مهر برای جلوگیری از بروز برخی از مشکلات پوستی در اثر استفاده از وسایل بهداشتی خواستار رعایت برخی نکات شد و افزود: وسایل حفاظت شخصی خود را به شخص دیگری قرض ندهید، زیر دستکشهای یک بار مصرف از دستکش نخی استفاده کرده و دستکشهای نخی را پس از هر بار استفاده بشویید و پس از شستشو و ضدعفونی دست خود را با کرمهای مرطوب کننده، مرطوب نمایید و کرم های مرطوب کننده خود را برای استفاده به شخص دیگری ندهید.
وی استفاده از کرم های تیوپی برای جلوگیری از آلودگی محتویات کرم را توصیه کرد.
کیانوش جهانپور روز جمعه درباره آخرین وضعیت مبتلایان به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از آن بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هزار و ۴۹۹ بیمار جدید مبتلا به کووید در کشور شناسایی شد و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۷۹ هزار و ۴۹۴ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و تا امروز چهار هزار و ۹۵۸ نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند.