کرمانشاه- ایرنا- کارشناس نظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: کارفرمایان باید مکان‌ها و زمان‌های احتمالی مواجهه کارگران با ویروس کرونا را شناسایی کرده و سپس میزان این خطر را ارزیابی کنند.

«لاله مظفری» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا در توصیه های اختصاصی در مورد کرونا برای کارفرمایان و شاغلین تاکید کرد که کارفرمایان پس از شناسایی و ارزیابی محل‌هایی با ریسک بیشتر بایستی روش‌های کنترلی را انتخاب و اجرا کنند که اقدامات کنترلی ممکن است شامل تلفیقی از کنترل‌های فنی، مدیریتی، روش‌های کار ایمن و وسایل حفاظت فردی باشد.

وی چرخشی کردن ساعات کار، موافقت با مرخصی افراد مبتلا و یا مشکوک، دورکاری کادر اداری و سایر افراد تا حد امکان را از جمله این اقدامات برشمرد و خواستار رعایت آن از سوی کارفرمایان شد. 

وی یادآور شد که برنامه و راهبرد کارفرما برای برخورد با ویروس کرونا باید مکتوب و مشخص و البته انعطاف‌پذیر باشد تا نقاط ضعف آن برطرف و این برنامه باید با کارکنان به اشتراک گذاشته شود.

وی با بیان اینکه نیروهای خدماتی در هنگام نظافت باید از لباس حفاظتی، ماسک، چکمه و دستکش استفاده نمایند، گفت: همچنین برای ثبت حضور و غیاب ترجیحاً از سیستم تشخیص چهره استفاده کنید (در صورت استفاده از سیستم اثرانگشت وجود یک ظرف محتوی الکل ۷۰% برای ضدعفونی انگشت ضروری است).

استفاده نکردن از دستمال مشترک برای تمیز کردن میز و صندلی و سایر وسایل (ترجیحاً هریک از کارکنان از دستمال نظافت شخصی استفاده نمایند و یا استفاده از دستمال نظافت یکبار مصرف)، استفاده از خودکار، قلم، موس و کیبورد اختصاصی، به حداقل رساندن استفاده از کاغذ به منظور جلوگیری از انتشار احتمالی و استفاده از سیستم اتوماسیون اداری و پیگیری و در اختیار گذاشتن وسایل حفاظت فردی لازم از جمله دستکش و ماسک مناسب برای کارکنان نظافت‌چی و آبدارخانه از دیگر تاکیدات این کارشناس است.

او ممانعت از ادامه فعالیت پرسنل بیمار و مشکوک به بیماری‌های تنفسی بخصوص در آبدارخانه و در تماس با موادغذایی، استفاده از پرسنل مخصوص به عنوان مسئول نظافت و استفاده از ماسک، دستکش، چکمه و لباس کار در هنگام نظافت را نیز مورد تاکید قرار داد.

این کارشناس دانشگاه علوم پزشکی در ادامه توصیه هایی در مورد تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با کرونا نیز مطرح کرد و گفت: خواب کافی، کاهش اضطراب، نوشیدن مایعات کافی و تغذیه مناسب سهم زیادی در کاهش ابتلا به بیماری دارد.

مظفری، تغذیه سالم را شامل استفاده از گروه‌های انواع غذایی شامل میوه و سبزیجات تازه (جهت تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل میکروبی به خصوص کرونا ویروس) ذکر کرد.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۷۹ هزار و ۴۹۴ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۹ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به چهار هزار و ۹۵۸ نفر رسید.

کیانوش جهانپور روز جمعه درباره آخرین وضعیت مبتلایان به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از آن بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هزار و ۴۹۹ بیمار جدید مبتلا به کووید در کشور شناسایی شد و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۷۹ هزار و ۴۹۴ نفر رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و تا امروز چهار هزار و ۹۵۸ نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند.