به گزارش ایرنا فرهاد ابول نژادیان شامگاه پنجشنبه در گفت و گوی ویژه خبری شبکه استانی خوزستان بیان کرد: کادر درمان و پزشکان از سرمایههای کشور هستند به همین منظور برای حفظ سلامتی این قشر از مردم تقاضا داریم نهایت تلاش خود را برای مقابله با شیوع این ویروس داشته باشند تا به این سرمایه ها اسیب کمتری وارد شود.
وی افزود: برای حفظ سلامتی کادر درمان در بیمارستانها به دلیل ارتباطی که با بیماران کرونایی دارند از لباسها و کالاهای حفاظتی استفاده میشود اما این ویروس رفتار ناشناختهای دارد و باید مراقبتهای لازم برای جلوگیری از شیوع آن توسط مردم انجام شود.
رامشیر، باوی، خرمشهر و هفتکل مناطق قرمز خوزستان
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: در حال حاضر شهرستانهای رامشیر، هفتکل ، خرمشهر و باوی مناطق قرمز استان در بحث شیوع ویروس کرونا هستند.
وی ادامه داد: بر اساس آمار موجود تا ظهر ۲۸ فروردین ماه در شهرستان های رامشیر ۶۸ مبتلا. خرمشهر ۱۰۶، باوی ۵۴ و هفتکل ۱۴ مورد مثبت ثبت شده است که با توجه به جمعیت این شهرستانها این تعداد رقم بالایی است.
ابول نژادیان با بیان اینکه وضعیت شیوع این ویروس در شهرستان حمیدیه نارنجی و به سمت قرمز شدن است، گفت: چنانچه مردم این شهرستان پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند مجبور به انجام اقدامات سختگیرانه هستیم.
دکتر ابول نژاد ایان وضعیت شیوع این ویروس و ابتلا در اهواز را هم حاد دانست و گفت: در طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۴ مورد مثبت در اهواز ثبت شد که از ابتدای بروز و مشاهده کرونا در استان تا کنون این آمار بی سابقه بوده است.
وی با اشاره به اینکه باورها و عادتهای غلط مردم باعث شیوع این بیماری در رامشیر شده است، افزود: مردم باید به مراسم تحریم و عروسی و سایر تجمعات نروند.
وی گفت: تا کنون تست کرونا برای بیش از ۶ هزار نفر از خانوادهها و اطرافیان مبتلایان به کرونا در استان گرفته شد که از این تعداد تست ۲۱۷ نفر مثبت بوده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به تعداد ابتلای مردم شهرستان اهواز در مناطق مختلف گفت: گلستان ۲۲ نفر، عین دو ۱۶، کوی علوی ۲۱، کیانپارس ۲۶، کیان آباد ۱۳، پردیس ۱۱، کانتکس ۱۱، پاداد ۹، فاز دو پاداد ۹، مهدیس ۱۱، حصیر آباد ۱۱، باهنر ۱۳ و کوروش ۱۸ نفر مبتلا شدند و آمار در منطقه کوروش اهواز در حال افزایش است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: خوشبختانه امار مبتلایان به ویروس کرونا در منطقه کیانپارس از چند روز پیش تا کنون ثابت مانده است که این نشان از توجه مردم به دستورالعمل های بهداشتی وزارت بهداشت دارد.
وی ادامه داد: ابتلا به ویروس کرونا در روستای جسانیه از توابع شهرستان اهواز نیز در حال افزایش است که در صورت تداوم ابتلا در این روستا مجبور به محدودیت سازی در آن خواهیم بود.
ابول نژادیان از مردم تقاضا کرد در مناطق شلوغ به ویژه بازارچههای مناطق حاشیهای حضور نیابند.
وی گفت: غفلت مردم در رعایت مراقبتهای بهداشتی و عدم فاصله گذاری هوشمند باعث افزایش آمار ابتلا به این ویروس در اهواز خواهد شد.
توجه به علایم ویروس کرونا
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: یکی از علایم بالینی این بیماری از دست دادن حس بویایی و چشایی است.
وی افزود: افراد دارای علایم بالینی می توانند در طول ۲۴ ساعت شبانه روز به مراکز جامع بهداشتی تعیین شده در استان مراجعه و تست کرونا بدهند.
وی گفت: در صورت مثبت شدن تست در صورت نیاز نداشتن به بستری با هدایت و راهنمایی کادر پزشکی استان در منازل خود قرنطینه می شوند.
ابول نژادیان با بیان اینکه در مواردی افراد مبتلا با علایم گوارشی به بیمارستان مراجعه کردهاند، گفت: این بیماری و این ویروس ناشناخته است و هر روز ابعاد تازه ای از آن مشخص می شود.
وی در ادامه گفت: در ۲ ماه اخیر تلاش شده با راه اندازی کارخانه و کارگاه های تولید ماسک نیاز استان در این زمینه تامین شود و امیدواریم به زودی کمبود این کالا در استان به طور کامل برطرف شود.
وی افزود: بخش خصوصی چنانچه بخواهد در زمینه تولید ماسک جراحی و بیمارستانی در استان فعالیت کند آمادگی داریم در کمتر از ۲۴ ساعت مجوز لازم را برای تنها صادر نماییم.
تلاش برای رفع مشکل اینترنتی در ۱۳۰ روستای خوزستان
مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان نیز در ادامه این گفت و گو بیان کرد: در این شرایط که دانش آموزان به صورت مجازی در حال آموزش هستند تعدادی از مناطق روستایی خوزستان در بحث اینترنت مشکل دارند که مخابرات برای رفع مشکلات اینترنتی ۱۳۰ روستای خوزستان و هوشمند سازی این مناطق ورود کرده است.
کوروش مودت ادامه داد: شبکه اجتماعی شاد برای آموزش دانش آموزان به صورت مجازی ایجاد شده است و در کنار این شبکه از صدا و سیما و فضای مجازی برای آموزش دانش آموزان استفاده میشود.
وی گفت: به دلیل نگرانی خانوادهها و فرهنگیان برای استفاده از شبکه های مجازی، شبکه اجتماعی شاد توسط وزارتخانه در امنیت کامل راه اندازی شده است که طبق اعلام وزارتخانه ۳۰ درصد از دانش آموزان کشور به دلیل دسترسی نداشتن به اینترنت و یا نداشتن تلفن همراه امکان ثبت نام در این شبکه را ندارند.
وی افزود: در مناطق عشایری نیز به دلیل اینکه امکان آموزش مجازی نیست ۲ هزار پکیچ آموزشی توزیع شد و ۹ هزار دانش آموز توسط معلم به صورت مستقیم آموزش می بینند.
مودت ادامه داد: در این شرایط فرهنگیان در تولید کالای بهداشتی و آموزش دانش آموزان به صورت مجازی بسیار خوش درخشیدند.
وی افزود: سرویس های مدارس با تعطیلی مدارس هیچگونه هزینه ای را نباید دریافت کنند و با متخلفان برخورد خواهد شد.
مدیر کل آموزش و پرورش اظهار داشت: مدارس غیرانتفاعی نیز تنها باید شهریه ثابت را دریافت کنند.
تمامی بیمارستان های خوزستان بیماران کرونایی را پذیرش می کنند و بیمارستان رازی اهواز به عنوان بیمارستان معین در این شرایط تعیین شده است.
بیمارستان طالقانی سابق اهواز نیز با ۱۰۰ تختخواب به عنوان نقاهتگاه و بستری بیماران کرونایی مشخص شده است.