تهران- ایرنا- دفتر بودجه کنگره آمریکا در گزارشی اعلام کرد که بسته کمک‌های اقتصادی برای مقابله با تاثیرات کرونا کسری بودجه این کشور را ۱.۸ تریلیون دلار افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دفتر بودجه کنگره آمریکا روز پنجشنبه (به وقت واشنگتن) گزارشی درباره بودجه سال ۲۰۲۰ این کشور منتشر و در آن به تاثیر بسته کمک‌های اقتصادی مصوب کنگره در کسری بودجه این سال اشاره کرد.

براساس این گزارش، بسته کمک بیش از ۲ تریلیون دلاری که ماه گذشته میلادی به تصویب کنگره رسید، کسری بودجه آمریکا را برای یک دهه حدود ۱.۸ تریلیون دلار افزایش می‌دهد.

دفتر بودجه کنگره آمریکا پیشتر کسری بودجه سال ۲۰۱۹ را ۹۸۴ میلیارد دلار اعلام و کسری بودجه سال ۲۰۲۰ را ۱.۰۷ تریلیون دلار پیش‌بینی کرده بود، اما معنای پیش‌بینی جدید این است که این رقم برای سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۳ تریلیون دلار خواهد بود.

یک گروه ناظر بر بودجه عمومی آمریکا نیز در گزارشی که چند روز پیش منتشر کرده بود، پیش‌بینی کرد که اثرات شیوع کرونا بر اقتصاد و هزینه‌هایی که بر دولت این کشور تحمیل کرده، کسری بودجه دولت واشنگتن را در سال ۲۰۲۰ نزدیک به چهار برابر می‌کند.

گروه غیردولتی «کمیته بودجه فدرال مسئولانه» (CRFB) دوشنبه گفت که تعطیلی بخش عظیمی از اقتصاد آمریکا و بسته نجات اقتصادی هنگفتی که واشنگتن هزینه کرده است، کسری بودجه این کشور را در سال مالی ۲۰۲۰ نزدیک به چهار برابر کرده و به ۳.۸ تریلیون دلار می‌رساند که با ۱۸.۷ درصد خروجی اقتصادی آمریکا برابر است.

به گفته CRFB، کسری بودجه آمریکا در سال ۲۰۲۱ به ۲.۱ تریلیون دلار کاهش یافته و در سال ۲۰۲۵ با بهبود اقتصاد خسارت دیده از کرونا، این مبلغ به ۱.۳ تریلیون دلار خواهد رسید.

اعلام این پیش‌بینی از سوی این گروه در حالی است که وزارت خزانه‌داری آمریکا در آخرین گزارش خود در روز جمعه گفت که کسری بودجه این کشور در شش ماهه منتهی به ۳۰ مارس (۱۱ فروردین ماه) ۷۴۴ میلیارد دلار بوده است.

CRFB که گروهی متشکل از اعضای پیشین کنگره، مقام‌های پیشین دولتی آمریکا و اقتصاددانان است، همچنین پیش‌بینی کرد که بدهی ملی ایالات متحده در پایان سال مالی منتهی به ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۰ (۹ مهر ۱۳۹۹) از ۱۰۰ درصدتولید ناخالص ملی آمریکا نیز فراتر رود.

این در حالی است که این رقم تا ماه فوریه (اسفند ۱۳۹۸) ۱۷.۲۳ تریلیون دلار معادل ۸۰ درصد تولید ناخالص داخلی آمریکا بوده است.

این گروه نظارتی در بیانیه‌ای پیش‌بینی‌های خود را حالت خوش‌بینانه دانست چراکه پیش‌فرض آن عمل به تصمیم های کنونی کنگره برای هزینه‌های مقابله با کرونا است و در صورت تصمیم برای هزینه‌های بیشتر، احتمال بدتر شدن اوضاع وجود دارد.

بالاترین کسری بودجه ثبت شده در آمریکا مربوط به سال ۲۰۰۹ است که به مبلغ ۱.۴۱ تریلیون دلار رسید و سه سال متوالی بالاتر از یک تریلیون دلار باقی ماند.