قم - ایرنا - افزایش کارکرد اجتماعی کانون‌های مساجد در دوران کرونا، ادامه کشمکش ناقضان و مجریان طرح فاصله‌گذاری هوشمند، تولید ۶۱۱ هزار ماسک توسط سمن‌ها، ترخیص سریع کالاهای سلامت‌محور، ابتلای ۱۰ خبرنگار به کرونا، کمک ۲۷ میلیارد تومانی مجمع خیرین سلامت و فعالیت موکب‌ها و ستادهای مردمی؛ سرخط مهم‌ترین اخبار روز پنجشنبه ۲۸ فروردین‌ماه جاری استان قم درباره کرونا بود.

فعالیت موکب‌ها و ستادهای مردمی

استاندار قم؛ با تاکید بر اهمیت طرح مواسات، همدلی و کمک مومنانه در روزهای شیوع ویروس کرونا گفت: موکب‌ها و ستادهای مردمی مقابله با این ویروس در مسیر تحقق این طرح‌ها در استان برنامه‌ریزی کنند.

بهرام سرمست در نشست با مدیران مواکب مردمی استان قم افزود: در ابتدای شناسایی افراد مبتلا به این بیماری در استان، تمام ظرفیت‌های استان به‌کار گرفته شد تا با قطع زنجیره انتقال بیماری، سلامت عمومی جامعه تامین شود.

افزایش کارکرد اجتماعی کانون‌های مساجد در دوران کرونا

دبیر هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد قم، بابیان این‌که کرونا کارکرد اجتماعی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را پررنگ‌تر کرد، گفت: عملکرد این ستاد در ورود به مسائل اجتماعی و کمک به تامین نیازهای مقابله با کرونا قابل‌توجه است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سعید روحانی در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: توزیع اقلام بهداشتی، ضدعفونی کردن معابر و مشارکت در غربالگری اهالی مناطق محروم از اقدام‌های کانون فرهنگی هنری مساجد قم در دوران شیوع کرونا است.

ترخیص سریع کالاهای سلامت‌محور

مدیرکل گمرکات قم در گفت‌وگو با ایرنا گفت:‌ با ورود ویروس کرونا و نیاز جدی دانشگاه‌های علوم پزشکی به ترخیص هرچه سریع‌تر کالاهای سلامت‌محور، لزوم کاهش زمان ترخیص کالاها از گمرکات بیشتر احساس و در بررسی‌های میدانی مشخص شد.

محمد خلیلی افزود: علت طولانی شدن ترخیص این کالاها،‌ سازمان‌های هم‌جواری هستند که برای ترخیص کالا از گمرک باید مجوز صادر کنند.

ابتلای ۱۰ خبرنگار به کرونا

معاون مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، قم بابیان این‌که تاکنون دست‌کم ۱۰ عکاس و خبرنگار قمی مبتلابه کرونا شده‌اند،‌ گفت: برخی خبرنگاران استان در بیمارستان بستری بوده و بعضی نیز در قرنطینه خانگی دوران نقاهت خود را سپری می‌کنند که خوشبختانه حال تمام آن‌ها رو به بهبودی است.

محمدجواد محرابی در گفت‌وگو با ایرنا، با تقدیر از زحمات اهالی رسانه‌ای به‌منظور پوشش مناسب اخبار کرونایی‌ افزود: شاهد عملکرد بسیار خوب، هم‌افزایی مناسب و پوشش پرحجم اخبار مربوط به کرونا در رسانه‌های قم هستیم.

امنیت، صحت و سلامت در روزهای قرنطینه

معاون دادستان و سرپرست دادسرای انقلاب قم گفت: در روزهای قرنطینه خانگی و تعطیلی ادارات استان قم، بودند کسانی که برای حفظ سلامت جامعه، باوجود مخاطرات با تمام قوا فعال هستند.

سید محمد ملیحی افزود: بحث امنیت، صحت و سلامت شهر کریمه اهل ‌بیت(ع) و مردم ولایت‌مدار قم از دغدغه‌های دستگاه قضایی و پلیس مبارزه با مواد مخدر استان بوده و خدمتگزاران مردم در روزهای قرنطینه با تمام قوا فعال بوده‌اند.

ادامه کشمکش ناقضان و مجریان طرح فاصله‌گذاری هوشمند

همزمان با دوباره افزایشی شدن آمار ورودی به مراکز کرونایی قم و ادامه بی‌توجهی بخش قابل‌توجهی از مردم و اصناف به طرح فاصله گذاری هوشمند در قم، برخوردهای قانونی با آنها نیز شدت گرفته است.

تولید ۶۱۱ هزار ماسک توسط سمن‌ها

رییس مجمع سازمان‌های‌مردم‌نهاد (سمن) جوانان قم گفت: تمام ظرفیت‌های سمن‌های استان برای مقابله با کرونا به میدان آمده‌است که تولید بیش از ۱۱ هزار ماسک پارچه‌ای و ۶۰۰ هزار ماسک یک‌بار مصرف تنها بخشی از این فعالیت‌ها بوده است.

حمیدرضا جلیلی درگفت وگو با ایرنا افزود: به منظور ساماندهی و حمایت مادی و معنوی از فعالیت سمن‌ها برای کمک به مقابله با شیوع کرونا کمیته پیشگیری ازکرونا با حضور کمیته‌ها و سمن‌های تخصصی ایجاد شد که نتیجه این هماهنگی‌ها، مشارکت حداکثری این تشکل‌های مردمی در این زمینه بوده‌است.

کمک ۲۷ میلیارد تومانی مجمع خیرین سلامت

مدیرعامل مجمع خیرین سلامت قم گفت: از تعهد ۵۰ میلیارد تومانی این مجمع در مسیر مبارزه با ویروس کرونا، ۲۷ میلیارد تومان محقق شده است.

محمدجواد آل داود افزود: این مجمع در کنار فعالیت برای تامین اقلام بهداشتی به دنبال تقویت زیرساخت‌های درمانی و پزشکی قم بوده است.

استفاده از ظرفیت‌های مردمی

مسوول قرارگاه مردمی کریمه اهل‌بیت(ع) گفت: این قرارگاه بر محور کارهای مردمی تشکیل‌شده است و در قالب ۶ کارگروه و ۳ دفتر در سطح شهر فعالیت‌های خود را دنبال می‌کند.

حجت‌الاسلام محمدباقر وَلَدان افزود: اگر تمام ظرفیت‌های مردمی استان در کنار ظرفیت‌های ملی و علوم پزشکی قم روی کار بیاید، شکست کرونا زودتر از زمان‌بندی‌های پیش‌بینی‌شده انجام خواهد گرفت.

تولید ۲۰ هزار ماسک

مسئول کانون خادمیاری معین الضعفا در منطقه پردیسان شهر قم در گفت‌وگو با ایرنا گفت: از ۲۶ اسفندماه سال گذشته و احساس نیاز جامعه به اقلام بهداشتی کار جهادی این کانون شروع شده است.

سجادیان افزود: از زمان آغاز این کانون، تاکنون ۲۰ هزار ماسک دوخته‌شده و در بین گروه‌های هدف جامعه توزیع‌شده است.

پویش «معنیون حیث ماکنا»

حبیب مقدم از طلاب تونسی حوزه علمیه قم گفت: ما طلاب غیرایرانی برای کمک به مقابله با ویروس کرونا پویشی به نام «معنیون حیث ماکنا» راه‌اندازی کردیم، این پویش متشکل از طلاب غیرایرانی و ایرانی حوزه است.

وی افزود: معنای پویشی که راه‌اندازی کردیم «وظیفه یاری‌رسانی بر ماست، هر جا که باشیم» می‌باشد و تاکنون ۴۰۰ بسته سبد غذایی تهیه‌شده است.

«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.