تهران- ایرنا-  بحران کرونا ، کاهش صادرات و افزایش بیکاری در پی ماه‌ها اعتراض به نابرابری اقتصادی و اجتماعی اقتصاد کشور شیلی در آمریکا جنوبی را آسیب پذیر کرده‌است.

به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، شیلی یکی از کشورهای آمریکای جنوبی است که وابسته به صادرات محصولات کشاورزی و معدن است، اما براساس گزارش گمرگ این کشور در ماه آوریل (فروردین)، ارزش محموله‌های صادراتی این کشور در سه ماه اول سال تقریبا ۹ درصد کاهش یافته است.  

شیلی در اواخر سال ۲۰۱۹ شاهد اعتراضات سراسری بود و هم اکنون نیز با بحران جدید ویروس کرونا مواجه شده است.

در حالی که بخش مهم معدن شیلی توانسته از بدترین اعتراضات و شیوع ویروس کرونا مصون بماند، اما داده‌های گمرک نشان می‌دهد که ارزش صادرات محصولات کشاورزی، سبزیجات، ماهی قزل آلا و محصولات جنگلی در سه ماهه اول کاهش یافته و خدمات جهانگردی نیز رکود داشته است.  

هرنان فریگولت اقتصاددان دانشگاه سانتیاگو گفت: "عادی‌سازی شرایط اقتصادی بویژه در بخش تجارت و خدمات بسیار تدریجی خواهد بود. مردم می‌ترسند و بحران سلامتی احتمالاً تا ماه سپتامبر (شهریور-مهر) ادامه خواهد یافت.  

به دنبال شیوع ویروس همه گیری کرونا در سرتاسر جهان، شیلی ابتلای هشت هزار نفر به بیماری کووید ۱۹ را تایید کرده و هم اکنون این کشور دارای یکی از بالاترین آمارهای ابتلا به کرونا در میان کشورهای آمریکای لاتین است.  

شیلی برای مهار کرونا در اوایل ماه مارس (اسفند) مرزهای خود را بست و بسیاری از مراکز پایتخت سانتیاگو برای جلوگیری از شیوع ویروس بسته شده‌اند.  

علاوه براین، مراکز خرید، مدارس، سالنهای سینما و مراکز خدمات غیر ضروری نیز تعطیل شده‌اند.  

بانک مرکزی شیلی که پیش از این چشم‌انداز اقتصادی کشور را با رشد ۵. ۰ تا ۵. ۱ درصد در سال ۲۰۲۰ پیش بینی کرد اکنون از این ارزیابی عقب نشینی کرده و معتقد است این ارزیابی محقق نخواهد شد.