محمد جهین شامگاه جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس تصمیم ستاد مقابله با کرونای شهرستان فعالیت واحدهای صنفی کمخطر که از قبل در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کرده و دارای کد رهگیری و بارکد هستند، از فردا بلامانع است.
وی افزود: واحدهای صنفی که شامل مشاغل کمخطر هستند ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی میتوانند با نصب کد رهگیری و بارکد در دید مشتری شروع به کسبوکار کنند.
وی بیان کرد: به جز فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای، پاساژ و مجتمع تجاری و بازارهای مرکزی مسقف، آرایشگاه و سالنهای زیبایی، آموزشگاه رانندگی، رستوران، اغذیه فروشی، طباخی و فست فود، گرمابه، سونا وماساژ، روز بازارها و نمایشگاهها، مراکز بازی، تفریحی وگیم نت، باشگاههای ورزشی و بدنسازی، تالار پذیرایی و سالن مراسم، قهوهخانه و چایخانه که جزو مشاغل پر رسیک محسوب میشوند، سایر واحدهای صنفی با رعایت پروتکولهای بهداشتی مجاز به فعالیت می باشد.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت مهاباد در خصوص ادامه فعالیت واحدهای پرخطر ذکر شده نیز گفت: این واحدها طبق دستور وزارتخانه بهداشت و درمان جز مشاغل پرخطر هستند که فعالیت آنها تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
«جهین» بیان کرد: تعطیلی اصناف این شهرستان علیرغم بازگشایی تمام بازارهای شهرهای اطراف به مدت ۲ هفته و تا پایان فروردین ماه از طرف ستاد مقابله با کرونای شهرستان تمدید شده بود.
وی تاکید کرد: در صورتی که واحد صنفی خارج از دستورالعمل ابلاغی رفتار کند، ضمن برخورد قانونی به مدت یک ماه محل فعالیت آن پلمب خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بازرسان این نهاد در اجرای مصوبه ستاد مبارزه با بیماری کرونا، تاکنون ۱۷۳ واحد صنفی متخلف را پلمب کردهاند، بیان کرد: در همین ارتباط این اداره تاکنون بیش از ۷۰۰ اخطاریه پلمب در این شهرستان به علت رعایت نکردن مصوبات ستاد پیشگیری و مبارزه با بیماری کرونا صادر کرده است.
فعالیت واحدهای صنفی مهاباد در راستای مقابله با شیوع بیماری کرونا با هماهنگی ستاد مبارزه با کرونای این شهرستان از ۲ ماه قبل تعطیل اعلام شده بود.
شهرستان ۲۴۰ هزار نفری مهاباد دارای ۶ هزار و ۸۰۰ واحد صنفی است؛ اصناف بزرگترین بخش اقتصادی این شهرستان را تشکیل میدهند.