«الوک شارما» در کنفرانس خبری روزانه دولت افزود که گروه ویژه متشکل از نمایندگان دولت، صنایع، محققان، دانشگاهیان و نهادهای ناظر تلاش خواهند کرد تا «هرچه سریعتر واکسن کرونا ساخته و در اختیار مردم قرار گیرد.»
وی گفت: امیدواریم به محض کسب موفقیت در این زمینه، برای ساخت میلیونها واکسن آماده باشیم.
وزیر تجارت انگلیس همچنین از احداث و تجهیز اولین مرکز تولید واکسن در دانشکده علوم و نوآوری آکسفورد خبر داد.
محققان انگلیسی از زمان شیوع کرونا، اقدامات مقدماتی برای ساخت واکسن این ویروس را آغاز کردهاند.
چندی پیش دانشمندان دانشگاه آکسفورد ادعا کردند که در حال ساخت واکسنی هستند که تا پاییز امسال آماده خواهد شد.
«سارا گیلبرت» استاد واکسنشناسی دانشگاه آکسفورد انگلیس در همین زمینه به تایمز گفت، ۸۰ درصد اطمینان دارد واکسنی که تیم او در حال ساختن است نتیجه خواهد داد. او قرار است دو هفته دیگر آن را روی نمونه انسان آزمایش کند.
این دانشمند انگلیسی افزود: اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، تا ماه سپتامبر (شهریور/مهر) واکسن جدید ساخته خواهد شد. او با این حال گفت که هیچکس در این زمینه نمیتواند تضمین دهد.
گیلبرت همچنین با بیان اینکه کار تولید انبوه واکسن کووید-۱۹ ممکن است ماهها زمان ببرد، افزود: از طریق رایزنی با دولت در تلاش هستیم پیش از نتایج نهایی، کار تولید واکسن آغاز شود.
هم زمان دو غول داروسازی انگلیس و فرانسه برای ساخت و تولید انبوه واکسن کووید-۱۹ وارد مذاکره شدهاند.
تایمز چندی پیش گزارش داد شرکت انگلیسی «گلاکسواسمیتکلاین» و فرانسوی «سانوفی» برای ساخت واکسن کووید-۱۹ تیمی را تشکیل داده و امیدوارند که محصول تولید شده را نیمه دوم سال جاری میلادی روی بدن انسان آزمایش کنند.
اگر نتیجه آزمایشها موفقیت آمیز باشد آنها از سال آینده میلادی وارد فاز تولید انبوه و توزیع آن خواهند شد.
وزیر تجارت انگلیس روز جمعه اعلام کرد که دولت از تلاش محققان این کشور برای کشف و تولید واکسن کرونا حمایت میکند. او با بیان اینکه تولید انبوه، دست کمی از ساخت واکسن ندارد افزود؛ دولت برای آن مقطع مشغول برنامه ریزی است.
از سویی، «پارتیک والانس» مشاور علمی و رئیس گروه ویژه دولت تصور مایوس کنندهای را در خصوص چشمانداز ساخت واکسن کرونا ارائه داد.
وی در کنفرانس خبری دولت اظهار کرد که فرآیند تولید واکسن پیچیده و زمان بر است. والانس افزود: هر یک از پروژه ها به تنهایی شانس زیادی برای موفقیت ندارند و هرگز شرایطی پیش نخواهد آمد که بتوان ادعا کرد واکسن کرونا ساخته شده است.
او با اشاره به اهمیت ایمن بودن واکسن کرونا نیز یادآور شد؛ آزمایشهای بالینی فرآیندی زمان بر است تا خطرات بالقوه واکسن مشخص شود.
انگلیس که به گفته محققان روزهای اوج آمار ابتلا به کرونا را سپری میکند تاکنون ۱۴ هزار و ۵۷۶ مورد فوتی گزارش کردهاست.
دولت لندن دیروز (پنجشنبه) مقررات منع رفتوآمد را به مدت ۳ هفته دیگر تمدید کرد تا همه گیری این ویروس در کشور مهار شود.