تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۵:۰۱

تهران-ایرنا-پژوهشگر پژوهشکده ملی علوم کاربردی و فناوری تونس روز جمعه به خبرگزاری فرانسه گفت که مهندسان تونسی موفق به ساخت یک نرم‌افزار برای تشخیص ابتلا به کرونا شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، اقدامات مختلفی در تونس صورت گرفته است که از آن جمله می‌توان به توسعه یک نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی اشاره کرد. این نرم‌افزار مبتنی بر هوش مصنوعی که هنوز در مرحله آزمایش قرار دارد، براساس آنالیز تصاویر رادیولوژی فرد مورد نظر اقدام به شناساسی مبتلایان احتمالی به ویروس کرونای جدید می‌کند و اعلام می‌کند که آیا فرد به این بیماری مبتلاست یا خیر.

مصطفی حمدی ناظر این طرح پژوهشی از پژوهشکده ملی علوم کاربردی و فناوری تونس که یک مرکز دولتی است، روز جمعه به خبرگزاری فرانسه گفت: این نرم‌افزار بصورت آنلاین امتحان شده است.

وی افزود:این نرم‌افزار از زمان تهیه آن در ۲۶ مارس (۷ فروردین) گذشته به صورت رایگان توسط یک هزار نفر در کشورهای عربی و اروپایی که متخصص رادیولوژی هستند، مورد آزمایش قرار گرفت و اثربخشی آن به اثبات رسید.

ابتکارات زیادی در این زمینه در جهان بویژه در چین و کانادا وجود دارد ، اما مهندسان تونسی اعلام کردند که آنها نمونه‌های مشابهی را برای کار خود نیافته‌اند که عملیاتی و در دسترس تمام کاربران قرار داشته باشد.

این نرم افزار امکان دانلود عکس سینه فرد مشکوک بوسیله اشعه ایکس را فراهم خواهد کرد و سپس برپایه آنالیز هوشمند و طبق الگوریتم‌های دقیق نتیجه منفی به صورت سبز و مثبت به رنگ قرمز را منتشر می‌کند.

حمدی دقت این نرم‌افزار را ۹۰ درصد اعلام کرده است.

این پروژه توسط شرکت "آی بی ام" آمریکا و آژانس همکاری بین المللی آلمان مورد حمایت قرار گرفته است. این نرم افزار برای بیمارستان های تخصصی محل نگه‌داری بیماران کرونایی در مناطقی از تونس نیز تعبیه شده است تا قبل از تأیید رسمی آن، به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار می گیرد.

این پژوهشگر و سرپرست طرح های دانشگاهی و آکادیمیک تشریح کرد که این نرم‌افزار می تواند در هنگام غربالگری بیماران به هنگام افزایش تعداد آنها در مرحله نخست و پیش از رفتن آنها به بخشها، در زمان صرفه‌جویی کند.

فوزی عداد پزشک بیماری‌های قلبی و عروقی در بیمارستان "عبدالرحمن مامی" که نخستین بیمارستان اختصاص داده شده برای بیماران کرونایی در تونس است، در این باره گفت که این نرم‌افزار در مناطقی از کشور که از کمبود پزشکان متخصص رادیولوژی رنج می‌برند، بسیار مفید خواهد بود.

عداد تصریح کرد که این طرح بسیار مهم و قابلا توجه است، اما همچنان برای اثبات کارآمدی‌اش مرحله آزمایشی را طی می‌کند.

وزارت فناوری ارتباطات تونس از متخصصان خواست تا با به کارگیری هوش مصنوعی راه‌هایی برای مقابله با شیوع کرونا پیدا کنند، در همین راستا، اقدام به برگزاری یک نمایشگاه علوم، فناوری و ابتکاری به صورت مجازی با شعار "ساخت تونس" کرد.

با گسترش ویروس کرونا، وزارت کشور تونس ربات پلیس را راه‌اندازی کرد تا از شهروندان تونسی که به دستورالعمل‌های مربوط به قرنطینه در کشور و رفت و آمد در خیابان متعهد نیستند، بخواهد که در منازل بمانند و جز در موارد ضروری از خانه خارج نشوند.

از زمان شناسایی نخستین مورد ابتلا به کرونا در تونس در ابتدای مارس گذشته (۱۱ اسفندماه ۹۸)، شمار مبتلایان به این ویروس تاکنون به بیش از ۸۰۰ نفر رسیده است و ۳۷ نفر نیز در  در این مدت بر اثر ابتلا به این بیماری فوت کرده‌اند.