اسلام‌آباد - ایرنا - وعده ریاض برای اجرای طرح به اصطلاح سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد دلاری در پاکستان پس از گذشت ۱۴ ماه از سفر ولیعهد سعودی به اسلام‌آباد که در جریان این بازدید وعده چنین دست و دل بازی از طرف وی ارائه شده بود، همچنان روی کاغذ مانده و تاکنون سخنی از اجرایی شدن آن به میان نیامده است.  

در جریان سفر دو روزه محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به پاکستان که ۲۸ بهمن ۹۷ انجام شد، دو کشور چند قرارداد و یادداشت تفاهم نامه همکاری برای سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد دلاری ریاض در پاکستان امضا کردند، موضوعی که با گذشت ۱۴ ماه از این سفر همچنان روی کاغذ مانده و تنها سخن از موافقت‌های اولیه از سوی کابینه دولت ریاض شنیده می‌شود. 

رسانه‌های پاکستانی روز شنبه گزارش دادند که کابینه سعودی  یکسال پس از وعده سرمایه گذاری‌های ۲۰ میلیارد دلار در پاکستان، به تازگی با آن موافقت کرده است. 

به گفته "نواف سعید المالکی" سفیر سعودی در پاکستان، هشت قرارداد همکاری و یادداشت تفاهم نامه میان دو کشور به ارزش ۲۰ میلیارد دلار در قالب سرمایه گذاری طرف سعودی در پاکستان مورد تایید کابینه حاکمان ریاض قرار گرفت. 

وی مدعی سرمایه گذاری آتی عربستان به ارزش ۸ میلیارد دلار در بندر گوادر واقع در ایالت بلوچستان پاکستان شد، جایی که مردم و مسئولان این ایالت به شدت با تحرکات کشورهای خارجی به نام سرمایه گذاری و مشارکت در پروژه‌های توسعه ملاحظه داشته و از دولت اسلام آباد خواسته بودند تا قبل از هرگونه مجوز برای سرمایه گذاری، باید اولویت‌های مردم ایالت بلوچستان را مقدم بشمارند. 

نمایندگان مجلس ایالتی در بلوچستان پاکستان اسفندماه ۹۷ از دولت مرکزی (اسلام آباد) خواسته بودند تا قبل از هرگونه امضای قرارداد همکاری با سعودی‌ها درخصوص سرمایه گذاری در بلوچستان و همچنین بندر گوادر، اعتماد مردم بلوچستان و نمایندگان آنان در مجلس را کسب کند. 

سفیر سعودی در پاکستان مدعی حمایت از  اسلام آباد در آنچه که وی لحظات دشوار خواند، شد و افزود: طرح احداث پالایشگاه نفت در گوادر طی پنج سال و پروژه تولید انرژی خورشیدی و باد نیز طی ۳ سال آینده به پایان خواهد رسید. 

«عمران خان» به عنوان بیست و دومین نخست وزیر پاکستان که ۲۰ ماه از تشکیل دولت وی در این کشور می‌گذرد، تاکنون ۶ سفر رسمی به عربستان انجام داده است که آخرین آن به ۲۴ آذرماه گذشته برمی گردد زمانی که حاکمان سعودی از اشتیاق دولت اسلام آباد برای مشارکت در اجلاس سران اسلامی کوالالامپور راضی به نظر نمی‌رسیدند و سرانجام این ماجرا با انصراف عمران خان از حضور در نشست کوالالامپور به پایان رسید.