تهران– ایرنا– دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که پیش از همه‌گیری گسترده ویروس کرونا در این کشور، آن را ناممکن دانسته بود، اکنون با شدت گرفتن شیوع آن و افزایش سریع شمار مبتلایان و جان‌باختگان، فضا را علیه خود دیده و بر این اساس به دنبال بهره‌برداری انتخاباتی از اوضاع نابسامان و پریشان احوال این کشور است.

ترامپ که با وجود مخالفت‌های بسیار، تلاش به بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی آمریکا دارد، درصدد است با سوار بر موج پدیده آمده از  اعتراض آمریکایی‌ها به ادامه قرنطینه، بر مخالفان خود از جمله دموکرات‌ها تاخته و محبوبیتی دوباره برای انتخابات ریاست جمهوری آبان‌ماه کسب کند.

اعتراض‌ها به ادامه قرنطینه در آمریکا اکنون در ۶ ایالت میشیگان، اوهایو، کنتاکی، مینه‌سوتا، آیوا و کارولینای شمالی به راه افتاده که در اغلب آن، معترضان با سلاح گرم دیده می‌شوند؛ آنها خواهان از سرگیری فعالیت‌ها در ایالت‌های خود و بازگشتن بر سرکار هستند.

در چنین شرایطی که کارشناسان و حتی سیاستمداران آمریکایی با هرگونه شروع به کار فعالیت‌های اقتصادی مخالفت کرده و نسبت به پیامدهای آن هشدار می‌دهند، ترامپ بعنوان سردمدار این اعتراض‌ها، دریک رشته توئیت از آن حمایت کرده است.
او در چند ساعت گذشته در حساب توئیتر خود، با حروفی درشت در پیام‌هایی جداگانه نوشته است: ویرجینیا، مینه‌سوتا و میشیگان را آزاد کنید.
وی با توجه به موج برخاسته از اعتراض‌ها در این ایالت‌ها برای بازگشایی دوباره کسب‌وکارها و رفع قرنطینه، علیه دموکرات‌ها تاخت و نوشت: مردم امروز به خاطر نانسی پلوسی دیوانه و چاک شومر «نزار» و رادیکال‌های چپگرا در حال از دست دادن شغل خود هستند؛ دموکرات‌ها هیچ کاری نمی‌کنند، (نمایندگان) دموکرات‌هایی که باید به فوریت به واشنگتن برگردند تا قوانینی را به نفع مردم تصویب کنند؛ تعطیلات بی‌پایان خود را تمام کنید.

تجمع‌های اعتراض‌آمیز در برابر ساختمان فرمانداری‌ها
دونالد ترامپ در حالی در توئیت‌هایش به تهییج معترضان در مخالفت به ادامه قرنطینه در آمریکا پرداخته که شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی اعلام کرد، معترضان آمریکایی اغلب در برابر ساختمان‌های فرمانداری در ایالت‌ها  دست به تجمع زده‌اند؛ معترضانی که بعضا سلاح گرم با خود حمل می‌کنند.
 

سی‌ان‌ان افزود: در برخی از ایالت ها که برگزاری اعتراض در خیابان ها ممنوع بوده، معترضان با خودورهایشان خیابان ها را مسدود و در داخل خودروها دست به اعتراض زدند.
تصاویر شبکه سی‌ان‌ان از معترضان نشان می دهد، آنها دستورالعمل‌های بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا همچون زدن ماسک و رعایت فاصله‌های اجتماعی را رعایت نکرده‌اند.

نیویورک تایمز: ترامپ به تهییج مردم علیه فرمانداران پرداخت
تارنمای نشریه نیویورک‌تایمز نیز با پرداختن به این موضوع نوشت: ترامپ در رشته توئیت‌هایش به طور آشکار به تهییج مردم علیه فرمانداران اقدام کرد.
این رسانه در مطلبی انتقادی با توجه به توئیت‌های ترامپ نوشت: ترامپ بعنوان فردی که قرار بود رهبری کشور در مقابله با این همه‌گیری را برعهده داشته باشد این وظیفه را رها کرده و به جای آن، تحریک طرفدارانش و ایجاد نفاق در کشور را برگزیده است.
 

افزایش جهشی مبتلایان به کرونا در ایالت‌های بی‌توجه به قرنطینه
در حالی که دونالد ترامپ تلاش دارد از موج به پاخواسته از برداشته شدن قرنطینه حمایت کند، وی شاهد جهش در شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایالت‌هایی که دستورالعمل‌های قرنطینه را نادیده گرفتند، بود.
شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد، ایالت‌های اوکلاهما، آرکانزاس، نبرسکا، آیوا و داکوتای جنوبی در روزهای اخیر به دلیل رعایت نکردن قرنطینه، با جهش شمار مبتلایان به ویروس کرونا مواجه شدند.
ایالت اوکلاهما با ۵۳ درصد، آرکانزاس ۶۰ درصد، نبرسکا ۷۰ درصد و آیوا ۸۲ درصد افزایش شمار مبتلایان به کووید-۱۹ داشته و در ایالت داکوتای جنوبی این میزان با افزایش انفجاری ۲۰۵ درصدی همراه بوده است.
 


سواستفاده تبلیغاتی ترامپ از بسته کمک‌های کرونایی اقتصاد
ترامپ که از یک سو تلاش دارد از وضعیت مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا که در آن  عاجز مانده و بر محبوبیتش تا انتخابات ریاست جمهوری فرصتی تاثیر منفی گذاشته، نهایت استفاده را برد، علاوه بر تحریک طرفدارانش در حمایت از برداشته شدن قرنطینه و بازگشت بر سرکار، در بسته کمک‌های مالی که قرار است به صورت چک‌هایی به میلیون‌ها آمریکایی از کار بیکار شده ارسال شود، در یک اقدام تبلیغاتی نام خود را لحاظ کند.

شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی که ۲۷ فروردین ماه منتشر کرد، در این رابطه اعلام کرد، قرار است نام دونالد ترامپ در گوشه پایینی همه چک‌هایی که برای میلیون‌ها شهروند آمریکایی ارسال می‌شود، درج شود.
به نوشته این رسانه، این موضوع را نخستین‌بار نشریه آمریکایی «واشنگتن پست» متوجه شده و یک مقام عالی دولت ترامپ نیز این موضوع را تائید کرده است.

سی‌ان‌ان تصریح کرد که رئیس جمهوری آمریکا حق ندارد از اوراق بهادر،‌ استفاده سیاسی و تبلیغاتی کند؛ چک‌ها نیازمند سه امضا هستند که یکی از آنها مربوط به وزیرخزانه‌داری آمریکاست.

اکنون شمار مبتلایان به ویروس کورنا در جهان به بیش از ۲  میلیون و ۲۵۰ هزار نفر رسیده که از این تعداد ۱۵۴ هزار و ۲۶۲ نفر نیز جان باخته‌اند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا نیز در حال مرز ۷۰۰ هزار مبتلاست که تاکنون ۳۲ هزار و ۷۹۰ نفر از آنها جان باخته‌اند؛ میزان مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا حدود یک سوم مبتلایان در جهان است.

**۱۳۰۲** ۲۰۲۳