تهران – ایرنا – یک مقام ارشد مالزی اعلام کرد: این کشور ادغام دو شرکت هواپیمایی "مالزی ایرلاینز" و "ایر آسیا" را به عنوان یکی از راهکارهای "نجات" این شرکت‌ها همزمان با ضربات شیوع کرونا بر صنعت هواپیمایی بررسی می‌کند.

به گزارش "ساوت چاینا مورنینگ پست" ، محمد ازمین علی (Mohamed Azmin Ali) وزیر بازرگانی بین المللی مالزی که دومین وزیر ارشد کابینه به شمار می رود روز جمعه اعلام کرد بزودی بررسی درباره راهکارهای مختلف به کمک و نجات صنعت هواپیمایی این کشور آغاز می شود.

وی خاطرنشان کرد :راهکار ادغام شرکت مالزی ایرلاینز با شرکت ایر آسیا که شرکت هواپیمایی کم هزینه مستقر در مالزی و فعال در چندین کشور است ، حتی سال گذشته هم مطرح شده بود.

این مقام ارشد مالزی گفت: این بحثها حتی سال گذشته و پیش از شیوع کرونا هم مطرح شده بود اما لازم است که به بحث ادامه دهیم تا ببینیم چگونه به بهترین شکل میتوانیم این شرکت‌های هواپیمایی را نجات دهیم و البته پاسخ آسانی وجود ندارد. شرایط بسیار بد است و هواپیماها پرواز نمیکنند باید چگونگی پرداختن به این مسائل را بررسی کنیم.

هیچکدام از این شرکتهای هواپیمایی به درخواست رویترز برای اظهارنظر در این خصوص تا زمان انتشار این خبر پاسخی ندادهاند.

ازمین گفت که حتی پیش از بحران شیوع کرونا هم کار صنعت هواپیمایی آسان نبوده و مالزی از سال گذشته به دنبال یک شریک راهبردی برای شرکت مالزی ایرلاینز بوده است. وی با بیان اینکه پیشنهادهایی هم از سوی بازیگران بین المللی (صنعت هواپیمایی) مطرح شده است افزود: اکنون با شیوع کرونا وضعیت پیچیده شده و ما در حال بررسی همه راهکارها هستیم. وی مشخص نکرد که از چه شرکتهای خارجی پیشنهادهایی دریافت شده است.

دولت مالزی درصدد یافتن شریکی راهبردی برای شرکت هواپیمایی این کشور است که برای رهایی از تاثیرات دو تراژدی در سال ۲۰۱۴ یکی ناپدیدشدن مرموز پرواز "ام اچ ۳۷۰" و دیگری سرنگونی پرواز "ام اچ ۱۷" در شرق اوکراین تلاش میکند.

منابع آگاه می گویند شرکتهای ایرآسیا و "ژاپن ایرلاینز" در گذشته برای خریدن بخشی از سهام مالزی ایرلاینز ابراز علاقه کرده بودند. گروه خصوصی "گلدن اسکایز" مالزی در ماه جاری اعلام کرد که پیشنهادی ۲.۵ (دو و نیم) میلیارد دلاری برای خرید کامل شرکت هولدینگ مالزی ایرلاینز ارائه داده است.

مالزی در میانه دوره قرنطینه اعلام شده برای مدت زمان ۱۸ مارس تا ۲۸ آوریل است و تاکنون  وجود ۵ هزار و ۲۵۱ بیمار مبتلا به کرونا در این کشور گزارش شده که ۸۶ تن از آنان جان باختند. کوالالامپوردر تلاش است تا توازنی بین بهداشت و الزامات اقتصادی ایجاد کند و اعلام کرده که پس از ۲۸ آوریل بخشهای بیشتری از اقتصاد به روی کسب و کار گشایش مییابند هرچند محدودیتهای مسافرتی ممکن است تمدید شوند.

بانک مرکزی مالزی در این ماه پیشبینی کرد که اقتصاد این کشور ممکن است تا حد ۲ درصد کوچک شود و رشد اقتصادی به ۰.۵ درصد برسد که این بدترین عملکرد اقتصادی در مدت بیش از یک دهه خواهد بود. اقتصاد مالزی سال گذشته ۴.۳ درصد رشد داشت.