تهران-ایرنا-شهرداری تهران از مردم دعوت کرد با هدف حفظ سلامت و پایش مکان‌های پرریسک شیوع کرونا در پایتخت اپلیکیشن ماسک را نصب کنند.

به گزارش روز شنبه مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران، این نهاد از ابتدای شیوع کرونا در همه سطوح و با فعال‌سازی ظرفیت‌های خود برای کاهش مبتلایان و قربانیان کرونا در تهران پیشگام بوده است.

تبلیغات وسیع در سطح شهر، پویش قاب‌هایی از تهران، ضدعفونی کردن اماکن عمومی و وسایل حمل و نقل عمومی، کنسرت‌های شبانه و آنلاین رایگان، راه‌اندازی سامانه کار داوطلبانه، شناسایی سالمندان شهر و خدمات‌رسانی به آنان، استفاده از ظرفیت رسانه‌های شهرداری و معاونت اجتماعی و ارتباطات و سرای محلات، نامه‌نگاری و گفت و گوهای شهردار با شهرداران شهرهای بزرگ از جمله این اقدامات است.

ارایه انواع خدمات غیرحضوری و توسعه خدمات آنلاین بر بسترهایی مانند سامانه «تهران من» یکی از ابعاد مهم اقدامات شهرداری در این خصوص بوده است.

شهرداری تهران در همین رابطه و با هدف حفظ سلامت شهروندان و پایش مکان‌های پرریسک، همکاری با پویش مردمی و اپلیکیشن ماسک را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

شهرداری تهران از شهروندان و کارکنان این سازمان عمومی خواسته است که با نصب این اپلیکیشن ضمن کمک به مشخص‌ شدن نقشه و زنجیره ابتلا در تهران، از خود و نزدیکانشان به نحو موثرتری در برابر کرونا محافظت کنند.

سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در حال حاضر با همکاری جمعی از متخصصین حوزه تحلیل داده در کشور و به کمک ابزارها و زیرساخت‌های تحلیلی به ویژه زیرساخت‌های اطلاعات مکانی که در اختیار داشته نقش موثری در ارائه اطلاعات و تحلیل‌ها در همکاری با نهادهای متولی مدیریت کرونا ایفا کرده است که همکاری با اپلیکیشن ماسک ظرفیت و دقت تحلیل‌های ارائه شده برای تصمیمگیری مدیران ذیربط را به طرز قابل ملاحظه‌ای افزایش خواهد داد.

همچنین شهرداری تهران با نصب بارکد در اماکن عمومی و وسایل حمل و نقل همگانی به افزایش دقت بانک داده‌های ماسک کمک خواهد کرد و متقابلا از اطلاعات اپلیکشن ماسک مانند نقشه‌های شیوع در محلات و نیز تحلیل‌های مربوط به مکان‌هایی با ریسک بالاتر در مورد ابتلا به کرونا برای ارائه بهتر و هدفمند خدمات خود از جمله ضدعفونی معابر بهره خواهد برد.

بر اساس این گزارش، اپلیکشن‌های مشابه ماسک در کشورهایی که در کنترل کرونا موفق بوده‌اند از ابزارهای کمک کننده اصلی بوده‌ و خوشبختانه جمعی از متخصصان دانشگاه صنعتی شریف هم به شکل داوطلبانه نمونه ایرانی آن را ساخته‌اند که با حمایت وزارت بهداشت و جمعی از نهادهای مدنی ایران عرضه شده است.

هر چه کاربران این اپلیکیشن بیشتر شود، به نحو موثرتری می‌تواند در کنترل کرونا در ایران به کار بیاید. عملیاتی کردن راهبرد تست و رصد برای پیشگیری از افزایش قربانیان کرونا که پیشنهاد سیاستی سازمان بهداشت جهانی است هم مستلزم استفاده از چنین اپلیکیشن‌هایی است.

شهروندان در ماسک می‌توانند نقشه ابتلا به کرونا در کشور، شهر و محل زندگی‌شان را ببینند و از مناطق آلوده دوری کنند، همچنین با پاسخ منظم به سوالات اپلیکیشن احتمال ابتلایتان به کرونا را بسنجند و اگر بدون اینکه بدانند با مبتلایان کرونا در تماس بوده‌اند، از در خطربودن خود آگاه شوند.

این اپلیکیشن که در آدرس mask.ir قابل نصب است، به مهار هوشمند کرونا در ایران کمک می‌کند.

بیماری کرونا که از روزهای پایانی بهمن ماه سال ۹۸ کشور را درگیر کرده بر اساس آخرین گزارش منتشر شده از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ظهر روز ۲۹ فروردین، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به ۷۹ هزار و ۴۹۴ نفر رسید که از این تعداد ۵۴ هزار و ۶۴ نفر بهبود یافته اند و چهار هزار و ۵۹۸ نفر جان خود را از دست داده اند. بر اساس این گزارش تعداد مبتلایان طی ۲۴ ساعت گذشته به یک هزار و ۴۹۹ نفر و تعداد فوت شدگان به ۸۹ نفر می رسد و حال سه هزار و ۵۶۳ نفر وخیم است.