به گزارش روز شنبه پایگاه خبری ساینس دیلی، این آزمایش که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا واقع در سانفرانسیسکو آمریکا ابداع شده، SARS-CoV-۲ DETECTR نام دارد و از یک فناوری هدفگیری ژن موسوم به کریسپر، برای تشخیص ویروس جدید کرونا استفاده میکند.
کریسپر نوعی سیستم ایمنی تطبیق پذیر در باکتریها است که آنها را قادر به کشف دیانای ویروس و سپس نابودی آن میکند. این آزمایش با بررسی نمونههای گرفته شده از مخاط مجاری تنفسی، دو محدوده هدف در ژنوم ویروس را جستجو میکند تا وجود ویروس را در ۴۵ دقیقه تشخیص دهد. در روشهای فعلی تشخیص ویروس کرونا از تکنیک واکنشهای زنجیرهای پلیمری استفاده میشود که حدود ۴ ساعت زمان لازم دارد.
این آزمایش جدید به سادگی در آزمایشگاههایی با کمترین تجهیزات نیز انجام میشود و تفسیر نتایج آن نیز با روشی مشابه تفسیر نتایج آزمایش بارداری و به سادگی انجام میپذیرد. در واقع وجود خطوط سیاه رنگ روی نوار آزمایش نشان دهنده حضور ویروس است.
به گفته محققان، این آزمایش موارد ابتلا به ویروس را با دقت ۹۵ درصد و افراد سالم را با دقت ۱۰۰ درصد شناسایی میکند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این بیماری اکنون در سراسر جهان گسترش یافته است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Biotechnology منتشر شده است.