تارنماری " العربی الجدید " روز شنبه در گزارشی از وضعیت شیوع کرونا در مصر با اشاره به افزایش آمار غیر رسمی مبتلایان به کرونا و بیتوجهی مسئولان مصر نسبت به این موضوع که با هدف ترمیم فعالیت بخشهای تولیدی و پروژههای عمرانی و از ترس سقوط اوضاع اقتصادی انجام میشود، نوشت: رویکرد اتخاذ شده توسط دولت مصر برای کنار آمدن با بحران شیوع ویروس کرونا تهدیدی جدی است.
در ادامه این گزارش آمده است: در پی پیامهای دولت در رابطه با کاهش ساعت منع تردد و شروع مجدد فعالیت کامل طرحها و بازگشت حدود چهار میلیون کارگر برای انجام مشاغل خود همچنین تاکید " مصطفی مدبولی " نخست وزیر مصر بر ادامه کار کارخانجات و عقب نشینی از تعهدات برای انجام اقدامات پیشگیرانه و فاصله گذاری اجتماعی موجب شده است تا شیوع بیماری کرونا در این کشور در سکوت و آرامش به پیشروی خود در دو سطح رسمی و مردمی ادامه دهد.
افزایش تعداد مرگ و میرها به ۷. ۶ درصد از کل مبتلایان، فریاد پزشکان و متخصصان را برای تغییر پروتکل مصر به منظور مقابله با ویروس کشنده کرونا برده است.
در همین زمینه، یک مقام در وزارت بهداشت مصر به " العربی الجدید " گفت: متأسفانه، آمار این افراد زیاد است اما در واقع هیچ مخفی کاری و پنهان کردن آمار رسمی وجود ندارد زیرا آمارهای اعلام شده نتیجه آنالیزهایی میباشد که انجام شده است و بر اساس آن ۲۴۴ مورد در هر میلیون شهروند تخمین زده میشود و در حقیقت این آمار کم بیان نشده است.
در این میان، بیشتر نهادها و سازمانها ظهور کرونا در بین کارکنان خود را اعلام میکنند در حالی که شرکتها و کارخانههای دیگر از ترس اینکه فعالیت آنها متوقف شود، وجود علائم بین کارگران خود را پنهان میکنند.
در استان الفیوم منابع پزشکی فاش کردند که ۲۲ تیم پزشکی بیمارستان عمومی این استان که هر روز صدها نفر از شهروندان از سراسر استان در آن تردد میکنند به کرونا مبتلا شدهاند و برای ۱۲۷ پزشک، پرستار و کارکنان بیمارستان قرنطینه اعمال شده است.
یک منبع در بیمارستان "القصر العینی الفرنساوی" فاش کرد که یک مقام در بخش تغذیه این بیمارستان به ویروس کرونا مبتلا شده است، در حالی که مدیریت بیمارستان که تحت نظارت دانشگاه قاهره است انجام آزمایشهای پزشکی برای حدود ۳۰۰ پرستار و پرسنل بیمارستان همراه با تخلیه اعضای هیات آموزشی دانشگاه قاهره از این بیمارستان را آغاز کرده است.
این تصمیمی است که خسارات ناشی از آن، یک بحران بزرگ برای کارگران ایجاد کرده و تایید کرده است که سایر بیمارستانهای کوچک تحت نظر دانشگاه که در مکانهای کم جمعیت و خلوت هستند میتوانند به همین منظور (آموزش) مورد استفاده قرار گیرند.
این درحالی است که شرکت ریسندگی و بافندگی الجیزه در شهر کرداسه بطور محرمانه به مدت ۱۴ روز پس از کشف ۷ مورد ابتلا به ویروس کرونا بسته شد.
در یک هفته گذشته نیز کارگران یکی از بزرگترین کارخانههای مواد غذایی در مصر با عنوان "Egypt Foods" از انتشار ویروس کرونا در بین تعدادی از کارگران پرده برداشتند و تایید کردند که این موضوع به ثبت ۲ مورد مرگ در بین مسئولان اداری این شرکت رسیده است اما این موضوع برای جلوگیری از بسته شدن کارخانه و اطمینان از ادامه کار، توسط مدیریت کارخانه مخفی مانده است.
این کار درباره کارگران پروژههای " پایتخت اداری جدید " گزارش شد که شاهد بازگشت هزاران کارگر برای ادامه فعالیت در بخشهای مختلف طرحها بودیم در حالی که منابع رسانهای از صدور دستورالعملهای سخت گیرانه به مدیریت روزنامههای خصوصی و عمومی خبر دادند که بر اساس آن هیچ گونه خبری مربوط به ابتلای کرونا در بین کارگران در پروژههای بزرگ محلی از جمله " پایتخت اداری و دانشهای جدید " منتشر نشود.
در بخش اجتماعی و در سطح مردمی باید به این نکته اشاره کرد که روستای" صفط تراب " در استان " الغربیه " پس از کشف ۴۰ مبتلا به کرونا بسته شد، همچنین یکی از بازارها در منقطه " بهتیم " در استان " القلیوبیه " پس از آنکه یک تاجر مرغداری که به ویروس کرونا آلوده شده بود، چهل نفر از خانواده خود را به این ویروس مبتلا کرد، بسته شد.
ویروس کرونا موسوم به کووید ۱۹ اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.