خرم آباد-ایرنا- فتاح‌آباد یکی از روستاهای شهرستان دلفان است که بنا بر گفته مسئولان بهداشتی این منطقه ، ۱۷ بیمار کرونا مثبت و ۲۷ بیمار مشکوک به کرونا در روستا وجود دارد که همین باعث نگرانی اهالی روستا شده است.

ساکنان این روستا تاکنون تماس های مکرری داشته اند و خواستار توجه ویژه مسئولان شده اند، مشاهدات خبرنگار ایرنا از این روستا نشان می دهد ، تردد در این روستا بسیار کم شده و سکوتی دلهره آور ، همه جا را فراگرفته است.

از آنجایی که اهالی روستا همه همدیگر را می شناسند ورود هر عضو جدیدی را با دقت تمام نظاره می کنند و این بار نیز حضور یک خبرنگار با دوربین وپوشش حفاظتی همچون گان، ماسک، شیلد و دستکش را از بالای پشت بام ها یا پشت پنجره ها با دلهره و تشویش نگاه می کنند.

هر چند شیوع کرونا در روستای فتاح آباد شهرستان دلفان باعث نگرانی هایی در بین اهالی این روستا شده و سکوتی حزن انگیز روستا را در برگرفته است اما همچنان با دیدن یک تازه وارد از دور دستی تکان می دهند و کنجکاو ماجرا هستند که شاید یکی از راه برسد و برای آنها اقدامی انجام دهد.

بنا بر گفته اهالی روستا ، جاده های روستا بسته شده و در اطراف روستا نیز محدودیت هایی برای تردد ایجاده شده است.

در گفت و گو با ساکنان روستا، آنها بر این نکته تاکید می کنند که کرونا برای اولین بار از طریق یک کارگر ساده ساختمانی که جهت تامین هزینه زندگی خود مجبور به سفر  تهران بوده و در ایام نوروز که به خانه اش در روستا بر می گردد، ویروس را نیز با خود آورده است و اکنون کرونا در این روستا شیوع گسترده ای یافته است.

یکی از اهالی روستا با اشاره به تعداد بالای مبتلایان به کرونا می گوید: کرونا در روستای فتاح آبادجولان می دهد و در حالیکه آمار مبتلایان به کرونا و افراد مشکوک به کرونا روز به روز در حال افزایش است اما کمبودهایی در اقلام پزشکی همچون ماسک و دستکش بیداد می کند و این نداشتن ها را می توان در نگاه های کنجکاوانه کودکانه معصوم این روستا مشاهده کرد که چگونه مبهوت ماسک و دست کش افرادی می شوند که این روزها گذرشان به روستای آنها افتاده است.

یکی از ساکنان روستای فتاح آباد با نگرانی می گوید :  روستا آلوده است ما ماسک،دستکش،موادضد عفونی به اندازه کافی نداریم و این موضوع نگران کننده است.

یکی دیگر از اهالی با اشاره به یکی از محله های روستا  که بیشتر آنها مبتلا به کرونا شده اند می گوید: اقدامات مناسب ومورد نیاز جدی برای کمک به مردم بحران زده  روستاانجام نگرفته است لذاباید کمک به مردم غمبارو غمزده روستا دراولویت ویژه قرار گیرد.

به گفته اهالی روستا،تعداد زیادی از خانواده ها  دراین روستا در فقر مطلق زندگی می کنند که وضعیت آنان سخت ،تلخ و نگران کننده است.

بنا بر گفته ،  دهیار روستای فتاح آباد؛ تاکنون چندین بار اقدام به گندضدایی و ضد عفونی کردن معابر روستا شده  اما روستایی که آلوده به کرونا شده نیاز به امکانات وتجهیزات متناسب دارد و گند زدایی با تجهیزات ساده سمپاشی کارساز نیست و مشارکت دستگاه های مربوطه ضروری است.
گذری یک روزه در این روستا آنهم با داشتن تمام شرایط حفاظتی از ماسک و دستکش و گان و شیلد ، تلنگری بود برای یادآوری روزهای سخت و جانفرسایی که بیش از ۲ ماه است کادر بهداشت و درمان اعم از پزشکان و پرستاران در آن به سر می برند ؛ شرایطی سخت و خسته کننده که برای ما حتی برای چند ساعت قابل تحمل نیست و این همان روحیه ایثار و فداکاری است که بی راه نیست بر آنها عنوان مدافعان سلامت داده شده است.

آنها می خواهند خواسته هایشان اعم از دستگاه ها و تجهیزات لازم، ایجاد یک نقاهتگاه موقت برای مبتلایان و دیگر اقدامات بهداشتی موردنیاز  بعنوان یک ضرورت مورد رسیدگی قرار گیرد .

اورژانس اجتماعی نیز وظیفه دارد وارد عمل شود و با توجه به ترس و استرس ساکنان روستا، مشکلات روحی و روانی آنها را رسیدگی کند در عین حال  دانشگاه علوم پزشکی لرستان میباید ،  وضعیت روستا را بصورت ویژه بررسی و نسبت به اعزام کارشناسان و ارسال تجهیزات و اقلام بهداشتی مورد نیاز اقدام نماید.
 فتاح آباد با ۱۴۰  خانوار در دهستان میربگ شمالی شهرستان دلفان قرار دارد و روستای فتاح اباد در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر نورآباد مرکز شهرستان دلفان واقع شده است.

هوا در فتاح آباد،در وضعیت گرگ و میش بود که کار من بعنوان گزارشگر ایرنا در این روستا به پایان می رسد و روستا را ترک می کنم در حالی که اهالی روستا همچنان در ترس و وحشت شیوع کرونا در محل سکونت شان دلهره دارند و خواهان رسیدن صدایشان به مسئولان هستند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا یا کووید ۱۹ به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خود داری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

 تا روز دوشنبه ۸۳ هزار و ۵۰۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به پنج ۲۰۹ نفر رسید.

 بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی تا ظهر روز دوشنبه هزار و ۲۹۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور به ۸۳ هزار و ۵۰۵ نفر رسید.

علی معظمی گودرزی خبرنگار ایرنا لرستان

برچسب‌ها