مهاباد- ایرنا- تعطیلی آرایشگاه‌ها در پی همه‌گیری ویروس کرونا، ۲ برادر آرایشگر در سردشت را به شکل دیگری دست به کار کرده و آرایشگاه تازه تاسیس آنان در فضای باز که به صورت رایگان خدمات ارایه می‌دهد، با استقبال مواجه شده است.

این ۲ جوان ساکن روستای «زوران» این شهرستان معتقدند در این شرایط که ویروس کرونا در حال جولان در کوچه پس کوچه‌های شهر و روستاهاست، باید ایده‌های جدید به کمک بیاید تا هم توصیه‌های بهداشتی رعایت گردد و هم گرهی از مشکلات مردم باز شود.

آنان که در شهر سردشت دارای مغازه آرایشگری هستند، امکانات ضروری کار را به روستای پدری خود منتقل و آرایشگاهی کوچک با امکانات محدود در دل طبیعت راه‌اندازی کرده‌اند.

ماسک، لباس مخصوص پیشگیری از کرونا و مواد ضدعفونی کننده در این آرایشگاه روباز به سایر وسایل مورد نیاز آرایشگاه‌های مردانه همچون صندلی‌های چرخ‌دار، قیچی و شانه اضافه شده و برق آن نیز به صورت سیار تامین می‌شود.

رحمان محمدی یکی از این ۲ برادر می‌گوید: وسایل مورد نیاز برای جلوگیری از انتقال ویروس فراهم است و تقریبا بیشتر اهالی روستا به این آرایشگاه روباز و رایگان مراجعه کرده‌اند.

فرهاد کریمی از اهالی روستا نیز می‌گوید: این ۲ برادر قبل از اصلاح موی سر ابزارشان را با الکل و مواد ضدعفونی کننده استریل می‌کنند و این اقدام خداپسندانه آنان از دو جنبه قابل بررسی است.

وی اضافه کرد: از یک سو این اقدام خودجوش مردمی موجب تقویت روحیه و همدلی در منطقه شده و از سوی دیگر نیز یکی از نیازهای بهداشتی مردم تامین شده است.

قدردانی بخشدار مرکزی از اقدام خیرخواهانه ۲ برادر آرایشگر

بخشدار مرکزی سردشت از اقدام خیرخواهانه این افراد در زمینه رفع بخشی از نیازهای بهداشتی مردم این روستا قدردانی می‌کند و می‌گوید: نیک‌اندیشی و خدمات صادقانه این ۲ برادر خیر در رفع نیازهای مردم این روستا علاوه بر رضای الهی موجب اعتلای جو معنوی و ارتقای روح همبستگی اجتماعی خواهد شد.

ناصر یوسفی با بیان اینکه این افراد خیر توانستند در این مدت به بیش از ۲۰۰ نفر خدمات رایگان ارایه دهند، افزود: تهدید ایجاد شده بر اثر شیوع بیماری کرونا فرصتی مناسب جهت شناخت ابعاد مختلف ظرفیت‌های پنهانی جامعه و تقویت فرهنگ انسان‌دوستی و کارهای خداپسندانه است. 

به گزارش ایرنا شاید در نگاه نخست و عمومی نسبت به موضوع چنین به نظر برسد که استفاده از ماسک و استریل شانه و قیچی و فعالیت این آرایشگاه در فضای باز به لحاظ پروتکل‌های بهداشتی مشکلی نداشته باشد اما کارشناسان در این زمینه اعتقاد دیگری دارند. 

فاصله اجتماعی در آرایشگاه قابل قابل رعایت نیست

مدیرگروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی می‌گوید: امکان رعایت فاصله اجتماعی در آرایشگاه‌ها وجود ندارد و استفاده از پیشرفته‌ترین ماسک‌ها و اقلام بهداشتی نیز نمی‌تواند در مقابل انتقال ویروس کرونا بازدارنده باشد. 

سعید مینایی افزود: آرایشگاه‌ها از مشاغل پرریسک به شمار می‌رود و بر همین اساس در شرایط فعلی امکان فعالیت آنها حتی در فضای باز و با رعایت برخی موارد بهداشتی هم وجود ندارد. 

به نظر می‌رسد فعالیت خداپسندانه این آرایشگاه و موارد مشابه در زمره همان فعالیت‌های خیرخواهانه‌ای قرار می‌گیرد که به تولید و عرضه رایگان اما بدون استریل ماسک منجر می‌شود. 

تولید خانگی و رایگان ماسک نیز در نگاه نخست شاید چنین به نظر برسد که در تقویت روحیه مردم نقش دارد و فشارهای روانی ناشی از کمبود اقلام بهداشتی را بر طرف می‌کند اما همین موضوع گسترده در زمان حاضر از دغدغه‌های مدیران بخش بهداشتی و درمانی به شمار می‌رود.

خوشبختانه روستای «زوران» جانباز شیمیایی ندارد

همه‌گیری ویروس کرونا در سردشت که نخستین شهر قربانی سلاح‌های شیمیایی در جهان به شمار می‌رود، بیشتر از جاهای دیگر مایه نگرانی است تا جایی که رییس‌جمهوری برای توجه ویژه به جانبازان شیمایی و اهالی مظلوم ⁧این شهرستان در مسیر مبارزه با کرونا⁩ دستور ویژه صادر کرده اما خوشبختانه روستای زوران که این آرایشگاه روباز در آن فعال است، جانباز شیمیایی ندارد. 

بر اساس راهنمای گام دوم مبارزه با کووید- ۱۹ و الزامات سلامت محیط و کار در آرایشگاه‌های مردانه و زنانه نیز باید از پذیرش مشتریان با علایم تب، سرفه، گلودرد و تنگی تنفسی خودداری شود که لزوم توجه به جانبازان شیمیایی این شهرستان را مشخص می‌کند.

به گزارش ایرنا فعالیت واحدهای صنفی پر ریسک سردشت همچون سایر نقاط کشور با هدف مدیریت بیماری کووید - ۱۹ تعطیل اعلام شده‌ است و به نظر می‌رسد با توجه به ماهیت این مشاغل، این تعطیلی تا زمان مهار همه‌گیری بیماری ادامه داشته باشد.  

روستای «زوران» که بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ دارای حدود ۶۰۰ نفر جمعیت است، در بخش مرکزی شهرستان مرزی سردشت قرار دارد.

بر اساس آمارهای رسمی ۸۰ هزار و ۸۶۸ نفر تا ظهر روز شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند؛ همچنین با فوت ۷۳ نفر ظرف ۲۴ ساعت گذشته شمار جانباختگان این بیماری کرونا در کشورمان به پنج هزار و ۳۱ نفر رسیده است.