تهران- ایرنا- مدیرکل امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تولید ۲.۹ میلیون تن برنج در سال ۹۸، گفت: این میزان تولید متاثر از افزایش سطح، پس از بارش‌های قابل توجه و سیلاب‌های اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ به ویژه در استان‌های گلستان و خوزستان تحقق یافته است.

به گزارش روز شنبه وزارت جهاد کشاورزی، «فرامک عزیز کریمی»  با بیان این که محصول برنج در استان‌های گیلان و مازندران به علاوه ۱۷ استان دیگر سابقه کشت دارد، افزود: میانگین سطح زیر کشت برنج کشور درسال های  ۹۵، ۹۶ و ۹۷ حدود ۶۰۵ هزار هکتار بوده که ۷۰ درصد آن در استان‌های گیلان و مازندران (حدود ۴۲۷ هزار هکتار) متمرکز است.

وی اظهارداشت: میانگین تولید شلتوک در سه سال یاد شده، سه میلیون و ۷۷ هزار تن و میزان تولید برنج سفید دو میلیون تومان بوده است.

مدیرکل امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: سال گذشته پس از بارش‌های قابل توجه (۳۷ درصد بیشتر از میانگین بلندمدت) و سیل حادث شده در اسفند ۹۷ و فروردین ماه ۹۸ به ویژه در استان های گلستان و خوزستان و البته وفور منابع آب سبب شد تا سطح زیر کشت برنج کشور به طور بی‌سابقه‌ای به میزان ۲۳۰ هزار هکتار افزایش یافته و با رشد ۳۸ درصدی جمعاً به ۸۳۴ هزار هکتار برسد.

عزیز کریمی ادامه داد: حدود ۹۰ درصد این افزایش سطح در استان‌های گلستان و خوزستان رخ داد به گونه‌ای که سطح کشت برنج در استان گلستان از حدود ۶۰ هزار هکتار به ۱۱۹ هزار هکتار و در خوزستان نیز از ۵۷ هزار هکتار به ۲۵۰ هزار هکتار افزایش یافت.

وی تصریح کرد: صحت سطوح زیر کشت برنج در این دو استان توسط عکس‌های هوایی محاسبه شده و مورد تایید وزارت نیرو نیز است.

مدیرکل امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: سطح زیر کشت برنج از ۶۰۵ هزار هکتار با رشدی ۳۸ درصدی به ۸۳۴ هزار هکتار افزایش و به تبع آن نیز تولید شلتوک از سه میلیون و ۷۷ هزار تن چهار میلیون و ۵۱۸ هزار تومان افزایش یافت؛  بدین ترتیب با احتساب حداقل ۶۵ درصد ضریب استحصال برنج، تولید برنج کشور معادل ۲.۹ میلیون تن بوده که با احتساب سرانه مصرف ۳۵ کیلوگرمی اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران دقیقا معادل نیاز کشور است.

عزیز کریمی گفت: این تولید متاثر از افزایش سطح و شرایط خاص منابع آب و اقلیم در سال ۱۳۹۸ رخ داده است.